Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. KVSK United O.-L.
5 0
03.12.2005 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Eddy Vermeirsch

Lijnrechters:
Claude Gregoire - Patrick Belly
Toeschouwers: 3000

Wedstrijdverslag

Antwerpcoach gul met complimentjes

Eigen bericht - Collectief door het dak gaan. Het mocht zaterdagavond op de Bosuil. De reeksleider kreeg na 42 ongeslagen wedstrijden een droge 5-0 rond de oren gekletst. United-coach Balette vond geen woorden om de off-day te verklaren. Regi Van Acker kwam 'm daarbij voor geen centimeter ter hulp. Nog tijdens het genot van deze avond, zat de Antwerpcoach al met zijn gedachten bij de volgende opdracht bij fusieclub Beringen-Heusden-Zolder. Toch was hij gul met complimenten voor zijn spelers. De groep was voor de gelegenheid, maar niet in functie van de tegenstander, een beetje door mekaar gehaald. Cisse en Biga zaten op de strafbank. Cedric Tomsin na schorsing terug op links, Dries Jacquemyn op de vertrouwde rechtsachterstek en bovenal Alain Van Mieghem aan debuteren toe in het hart van de verdediging na een vervelende voetblessure, vormden nu samen met Sam Lavan de roodwitte afweer voor ook al nieuwe doelman Yvan Willockx. Alles met linkerpoten zat in de dug-out. Fangzhuo Dong vormde de joker met een nieuwe uitdaging op links.

De Bosuilen openden bijzonder scherp. Al in de eerste minuut een onwaarschijnlijk grote kans voor Kevin Jansen die helaas op de dwarsbalk uit mekaar spatte. Sfeer in het stadion. United O.L. had een paar minuten nodig om te bekomen. Eigenlijk volle tien minuten. De roodwitten dolden met de tegenstand en de bezoekers wisten nauwelijks waar eerst gaten dichten. Fangzhuo Dong knalde op het lichaam van Boyen. Goran Stankovski joeg sneller op de bal als de United-verdediging en hij nette meteen zijn tweede van het seizoen. Sfeer in het stadion crescendo. Helaas te weinig volk zag hoe United-man Perreira vruchteloos tegen de buitenspelval vocht... Haagdoren lokte Alex Di Gregorio te vroeg uit de muur ten koste van een gele kaart.

Yvan Willockx bedreigen lukte niet. Thompson trapte ook een keertje naast. De roodwitte buitenspelval deed de rest. De match leek wat op slot te zitten. United combineerde het tempo uit de match en bij R Antwerp FC zagen ze dat wel graag gebeuren. Geduldig wachten: zelf ook met de bal van man tot man of via een behoorlijk debuterende Alain Van Mieghem een scherpe diepe bal. Darko Lukanovic erachteraan. Uitwijken, Boyen naar zich toe lokken en precies in de korte hoek binnensteken. 2-0 na amper een half uur spelen. En enkele minuten later prikte Fangzhuo Dong een uiterst scherpe lage voorzet van Kevin Jansen vanop de rechterflank met de ogen toe binnen. Nog een schot van Perreira voorlangs en rusten met 3-0 op het bord.

Het leek allemaal veel te gemakkelijk te gaan. Coach Regi Van Acker waarschuwde zijn poulains terwijl de oud-Wembleyers Ratko Svilar en Rudi Taeymans tijdens de rust mekaar vanop de strafschopstip bestookten. Ook de next generation kleine Svilar tegen al iets grotere Taeymans jr. demonstreerden hun voetbalkwaliteiten als strafschopnemer en doelman-in-zwarte-uitrusting. Die andere ex-Bosuildoelman Boyen groette zijn fans aan het begin van de tweede periode. Zijn uitspraken in D.N.G. waren daarmee toch niet helemaal uitgewist en klonken gezien de stand toen al helemaal belachelijk. De tweede periode kwam traag op gang. Meer middenveldspel, minder diepgang en ook niet veel gevaar voor de goals.

Een kleine dreiging voor Yvan Willockx en het schot voorlangs op halve hoogte van Darko Lukanovic niet te na gesproken. Fangzhuo Dong kraakte zijn poging en richtte even later over het Limburgse doel. Zijn roodwitte ploegmaats combineerde doordacht en nu moest United met de moed der wanhoop achter de bal aanlopen. Op het uur kreeg Darko Lukanovic als eerste in een reeks van drie een verdiende applausvervanging van zijn coach. "Om de andere jongens mee te laten genieten van het moment," verklaarde R.V.A. achteraf. Fangzhuo Dong schoof naar de spits door en daar hadden ze bij United geen antwoord op. Voor hij even later vervangen werd, dropte Goran Stankovski de bal in de box. Fangzuo Dong verschalkte een bos aan verdedigers en schoof zijn tweede van de avond binnen.

Een kleine tien minuten voor tijd vond invaller Giovanni Fedorow vanaf corner de spits opnieuw voor doel. Fangzhuo Dong haalde in een tijd via onderkant lat vernietigend uit. De Bosuil ging collectief uit het dak en met de stand die er op het bord stond, mocht dat ook wel. De bezoekende coach zocht geen excuses, strooide zelfs met complimentjes. Regi Van Acker aanvaardde ze met dank, maar bracht ook de dubbele overwinning van vorig seizoen tegen SV Zulte-Waregem in herinnering. Een ernstige en terechte waarschuwing van de coach voor zijn jongens!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 03/12/2005)

Statistieken

R. Antwerp F.C. KVSK United O.-L.

Elftallen

1 Ivan Willockx
2 Dries Jacquemyn
3 Cédric Tomsin
4 Alain Van Mieghem
5 Sam Lavan
6 Gunter Verjans (K)
7 Kevin Jansen
8 Alexandre Di Gregorio
9 Fangzhuo Dong
10 Goran Stankovski
11 Darko Lukanovic
1 Govert Boyen
2 Vincent Euvrard
4 Christophe Delande
5 Harm Luyten
7 Philip Haagdoren (K)
10 Wouter Scheelen
11 Marcos Pereira
14 Jo Geerinckx
15 Ode Thompson
16 Frank Machiels
19 Jayson Trommel

Wissels

63' 11 Darko Lukanovic (uit)/
14 Giovanni Fedorow (in)
 
70' 10 Goran Stankovski (uit)/
13 Robert Neagoe (in)
 
73' 8 Alexandre Di Gregorio (uit)/
12 Spencer Verbiest (in)
 
19 Jayson Trommel (uit)/
17 Davy Heymans (in)
37'
 
2 Vincent Euvrard (uit)/
18 Martijn Plessers (in)
82'
 

Begin Match
10' Goran Stankovski 1-0      
15' Alexandre Di Gregorio      
31' Darko Lukanovic 2-0      
34' Fangzhuo Dong 3-0      
      Christophe Delande 40'
Ruststand 3-0
      Harm Luyten 60'
68' Fangzhuo Dong 4-0      
83' Fangzhuo Dong 5-0      
90' Eindstand 5-0 90'
TERUG