Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

KV Red Star Waasland R. Antwerp F.C.
4 1
11.01.2006 Plaats: Puyenbeke

Scheidsrechter: Laurent Colemonts

Lijnrechters:
Yves De Neve - Philip Van Seymortier

Wedstrijdverslag

Vijfde aanwinst uit Manchester onderweg
Gevraagd naar hoe hij de directe toekomst voor R Antwerp FC na de zware nederlaag in Sint-Niklaas zag, kon Regi Van Acker (die nog nooit won in zijn regio) zich enkel optrekken aan nog een aanwinst vanuit Manchester. "Ik sprong haast over de tafel toen ik hoorde dat Sylvan Ebanks-Blake toch de roodwitte kleuren van onze club zal komen verdedigen," aldus de Bosuilcoach. Over de match zelf kon hij slechts twee vaststelingen herhalen: het weerkerende gebrek aan efficiŽntie voor de vijandige goal. Liefst zeven kansen in de eerste helft stonden in het aantekenboekje en slechts een doelpunt voor. Twee tegen en ook in dit opzicht speelde de zoveelste variante van de roodwitte afweer niet vlekkeloos. "Er is een tekort aan efficiŽnt compact verdedigen voor de eigen goal, iets wat RS Waasland stukken beter deed," aldus de sportieve patron van de Bosuilclub.

R.V.A. had opnieuw moeten rommelen in zijn kern. Door het trage herstel van Cedric Tomsin en de tweede gele schorsing van Ahmed Biga, moest rechterpoot Dries Jacquemyn op zijn beurt depaneren op linksachter. Mohammed Cisse schoof de selectie opnieuw binnen als rechtsback. Predrag Ristovic was voldoende hersteld om zijn plaats tussen de palen weer over te nemen van Yvan Willockx. De zoveelste variante van de roodwitte afweer, dus. De zondag overleden Stafke Fabri werd op vraag van de Antwerpsupporters indrukwekkend geŽerd. Vervolgens zagen de roodwitte fans samen met ex-BosuilcoryfeeŽn Marc Van Britsom en Cisse Severeyns en de drie Manchester-boys hun team overtuigend starten op Puyenbeke. Een afgeweerde bal en een vroege corner waren het gevolg. Bij de eerste echte tegenstoot van Red Star liet Mohammed Cisse zich echter nogal gemakkelijk opzij zetten. Arijs kwam alleen voor doel en de vroege lokale voorsprong stond op het bord (7'). De roodwitten hadden een paar tellen nodig om overeind te krabbelen. De staak stond Predrag Ristovic bij om R Antwerp FC voor een hopeloze achterstand te behoeden. Eens bekomen, begonnen de bezoekers aan een stevige achtervolging.

Waaslanddoelman Hofman zag ze nog niet direct vliegen, maar tegen de vrijschopschicht van Fangzhuo Dong los door de muur en in het dak van het doel stond hij machteloos (14'). Terwijl de Antwerpdoelman een vrij rustige eerste helft beleefde, ontsnapte zijn overbuur Hofman toch een paar keer ternauwernood. Cisse stuurde een pegel aan het vijandelijke doel voorbij. Alex Di Gregorio testte halverwege de partij op zijn beurt de stevigheid van het houtwerk. Het Waaslanddoel doorstond de bestorming ongeschonden, al moest de lokale doelman ook nog een paar keren stevig met de vuisten aan het werk. De hoekschoppen leverden niets op. In blessuretijd prikte Waasland nog een keertje tegen. Plots kwamen met Arijs, Borlee en Van Hoeyland drie lokale spelers helemaal vrij (en in buitenspel?) voor Predrag Ristovic. Ondanks het protest van Gunter Verjans, mocht R.A.F.C. meteen met een onverdiende achterstand gaan rusten.

De al niet zo oerdegelijke Antwerpverdediging moest na de pauze Alain Van Mieghem vanwege liesproblemen missen. De coach wisselde meteen ook de tegenvallende Darko Lukanovic. Spencer Verbiest schoof centraal in de achterlijn. Robert Neagoe moest de ruimte achter de nieuwe spits Fanzhuo Dong belopen. De match bleef behoorlijk in evenwicht en boeiend, al werd er nu opvallend meer gebikkeld rond de middencirkel. Gunter Verjans liep snel tegen geel en een schorsingsdag aan. Later in de partij kreeg ook Robert Neagoe dezelfde sanctie met gelijkluidend gevolg vanwege een schwalbe. De ingreep op zijn linkervoet was nochtans toch niet geheel proper... De voor Dries Jacquemyn ingekomen Luciano Olguin controleerde? De bal belandde in het zijnet. Goran Stankovski knalde in de vlucht naast en over. R.A.F.C. miste, ondanks de indrukwekkende muzikale steun vanuit de tribunes, de kansen. Dat was Arijs allerminst een zorg. Pal op de 70' trapte hij op pass van Keita de laatste roodwitte illusies stuk (3-1). Terwijl Sam Lavan kreunend aan de knie werd bijgewerkt naast de lijnen, zette de Waaslandspits met zijn derde treffer dramatische cijfers op het bord (4-1). Restte nog een goeie redding vanwege de Bosuildoelman om erger te voorkomen en...

de (verdiende) applausvervanging van Antwerpkiller Arijs. 'Man van de match' was ongetwijfeld het grote Antwerplegioen in Sint-Niklaas. Tot jolijt van de lokale aanhang, kregen de roodwitte fans toch nog een dankwoord voor hun club uit de strot gewrongen. Of het ook zo bedoeld was, is niet eens zeker... Met vier tegentreffers, twee mogelijk ernstige blessures en twee gele schorsingen oogde de balans alvast ronduit negatief.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 11/01/2006)

Statistieken

KV Red Star Waasland R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Tom Hofman
2 Jurgen Van Den Bossche
3 Kris Vincken
5 Steve Stas
6 Kevin Leemans
8 David Vandecauter
9 Bjorn Derycke
11 Christian Van Hoeylandt
15 Kevin Borlee
21 Kristof Arys
23 Abou Keita
21 Predrag Ristovic
2 Moumou Cisse
3 Dries Jacquemyn
4 Alain Van Mieghem
5 Sam Lavan
6 Gunter Verjans
7 Kevin Jansen
8 Alexandre Di Gregorio
9 Fangzhuo Dong
10 Goran Stankovski
11 Darko Lukanovic

Wissels

46' 11 Christian Van Hoeylandt (uit)/
14 Thomas Dupont (in)
 
81' 9 Bjorn Derycke (uit)/
19 Matthias Geldof (in)
 
86' 21 Kristof Arys (uit)/
10 Ringo Jacobs (in)
 
4 Alain Van Mieghem (uit)/
14 Spencer Verbiest (in)
46'
 
11 Darko Lukanovic (uit)/
12 Robert Neagoe (in)
46'
 
3 Dries Jacquemyn (uit)/
15 Luciano Olguin (in)
61'
 

Begin Match
8' Kristof Arys 1-0      
13' Steve Stas      
      Fangzhuo Dong 1-1 14'
      Kevin Jansen 42'
44' Bjorn Derycke 2-1      
Ruststand 2-1
      Gunter Verjans 56'
      Robert Neagoe 58'
61' Kristof Arys      
63' Thomas Dupont      
69' Kristof Arys 3-1      
78' Kristof Arys 4-1      
89' Ringo Jacobs      
90' Eindstand 4-1 90'
TERUG