Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

Y.R. K.V. Mechelen R. Antwerp F.C.
0 1
05.11.2005 Plaats: Achter de Kazerne

Scheidsrechter: Joeri Van De Velde

Lijnrechters:
Eric Thiry - Jozef Carmeliet
Toeschouwers: 9.500

Wedstrijdverslag

Goots dreigde, Stankovski scoorde

Eigen bericht - Het belang van de partij tegen YR KV Mechelen was afdoende gekend bij Regi Van Acker en zijn spelers. Woorden- en doelpuntenvloed waren mekaar gevolgd op de Bosuil en bij momenten ook enkele verkeerde gestes richting publiek. Was het een straf of een gevolg van het tactische concept: Fangzhuo Dong startte op de bank. Voor de partij onder de Romboutstoren kon de Antwerpcoach geen beroep doen op targetman Luciano Olguin en al evenmin op (rood)geschorste Spencer Verbiest. Alain Van Mieghem is al onbeschikbaar sedert de bekerpartij van augustus, werkt hard aan zijn comeback, maar is helemaal uit de aandacht van de volgers weg. Na een gele strafzondag mocht Kevin Jansen terug aan 't werk op zijn vertrouwde rechtsmiddenpositie. Mohammed Cisse schoof naar rechts. Ahmed Biga kwam centraal naast Sam Lavan zodat het Bosuilteam met een volledig gesloten viermansachterhoede met terugvallende flankspelers aan de partij begon tegen die andere ex-eersteklasser, met vrijschopspecialist Patrick Goots in de rangen.

De partij startte met een tiental minuten vertraging vanwege een ongeval op de snelweg met twee bezoekende supportersbussen. Het overgrote deel van de wel aanwezige Antwerpaanhang had zich toen al door een muur van pepperspray het stadion kunnen binnenwurmen. Wat een zielige, bedroevende zelfs onterende verwelkoming op wat de voetbalbond als een feest omschrijft! Maar er is dus weinig wat een Antwerpsupporter het zwijgen kan opleggen. Sfeer binnen het stadion en al onmiddellijk een (vrije) trap van Goots over de muur. Predrag Ristovic liet zich niet verrassen. De roodwitten antwoordden nogal prompt met een corner van Giovanni Fedorow die door Ahmed Biga over het doel van Verelst werd gecatapulteerd met het hoofd. K.V. kreeg het balbezit. De bezoekers hadden een paar overtredinkjes nodig om het tempo een beetje af te remmen, al was het manifest duidelijk dat de Mechelaars nogal makkelijk gingen liggen. Op de 9' al een eerste gele kaart. Giovanni Fedorow volgt zijn ploegmaats binnen twee weken vanuit de tribune. Eerste grote kans viel de Great Old voor de voeten. Cedric Tomsin gooide vanop links voor, Darko Lukanovic trapte een beetje verrast naast het Mechelse doel.

Ondanks het langdurige combinatiewerk van de roodgelen slaagden ze er maar moeizaam in richting Predrag Ristovic op te schuiven. De Antwerpachterhoede functioneerde behoorlijk goed en slaagde er zelfs in de buitenspelval een aantal keren te laten klappen. Goots zou er in die eerste periode maar twee keer inlopen... De snelle en gevaarlijke tegenstoten braken bij momenten het Mechelse stapelspel. Halverwege de eerste periode klommen de Bosuiljongens ook op voorsprong. Een korte corner van Giovanni Fedorow werd door Cedric Tomsin op het hoofd van Goran Stankovski geschilderd. De kopbal plakte op de paal. De middenvelder zette de rebound zelf tegen de Mechelse touwen. Meteen zijn eerste doelpunt in roodwitte kleuren en al even snel een geel karton, ook zijn derde van het seizoen. Y.R. Goots & co. reageerden met een drie op rij. Eerst haalde Predrag Ristovic de bal vanonder de lat vandaan. Vervolgens devieerde hij een voorbijzoevende voorzet van dezelfde voet in corner. Tot slot stond buitenkantpaal in de weg van de vrijschopspecialist. Dichter kwam KV niet meer bij het doel, ook al probeerde Massina (nogal opzichtig) de scheidsrechter tot een tweede kaart voor Mohammed Cisse te bewegen.

Na de pauze hield enkel Antwerpcoach Van Acker vertrouwen in zijn XI. De Mechelaars kwamen met Steven Ribus terug uit de kleedkamer i.p.v. Ewen Verheyden. Veel veranderde dat niet. R Antwerp FC bleef verdedigen waar nodig en spurtte in de diepte als de gelegenheid zich voordeed. Gunter Verjans zag zijn vrije trap door Verelst afgeweerd. Kevin Jansen plaatste nipt over met het hoofd. KV hield het ongeduld nog een kwartier met kortaangebonden spel onder controle. Dan verscheen plots van achteruit de lange bal en dat zagen de Antwerpverdedigers graag gebeuren. Het centrale duo ruimde op. Een keer was het kantje boordje. Met een perfecte duik in een duel met Ahmed Biga gaf Goots zijn achterban hoop op puntengewin. De beelden bewezen dat scheidsrechter Van De Velde er terecht niet op inging. Was een gele kaart hier geen passende beloning voor zoveel theater? Ook bij een niet zo propere charge op de Antwerpdoelman bleef de juiste bestraffing achterwege. Rechterflanker Kevin Jansen en aan de overkant Giovanni Fedorow en diens vervanger Robert Neagoe zetten tegendruk. De Mechelse afweergordel wist er ook raad mee. Met de inbreng van Fangzhuo Dong, die er best veel zin in had, kwam het Mechelse doel opnieuw een paar keren onder dreiging.

Doelpunten kwamen er niet meer van, maar de eerste roodwitte zege op verplaatsing was tot genoegen van de bezoekersvakken een feit. Restte de Antwerpfans allicht nog de zwaarste opdracht om ook het stadion zonder kleerscheuren te (mogen) verlaten!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 05/11/2004)

Statistieken

Y.R. K.V. Mechelen R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Tom Verelst
2 Milan Berck Beelenkamp
3 Bert Dhondt (K)
5 Wesley Vanbelle
4 Ben Van Briel
6 Daniel Camus
8 Tom Peeters
7 Steven De Pauw
10 Ewen Verheyden
11 Dennis Yuki Masina
9 Patrick Goots
1 Predrag Ristovic
4 Moumou Cisse
2 Ahmed Biga
5 Sam Lavan
3 Cédric Tomsin
7 Kevin Jansen
6 Gunter Verjans (K)
8 Alexandre Di Gregorio
10 Goran Stankovski
9 Darko Lukanovic
11 Giovanni Fedorow

Wissels

46' 10 Ewen Verheyden (uit)/
15 Steven Ribus (in)
 
73' 6 Daniel Camus (uit)/
12 Jeroen Coppens (in)
 
11 Giovanni Fedorow (uit)/
13 Robert Neagoe (in)
70'
 
9 Darko Lukanovic (uit)/
12 Dries Jacquemyn (in)
76'
 
10 Goran Stankovski (uit)/
14 Fangzhuo Dong (in)
85'
 

Begin Match
      Giovanni Fedorow 10'
      Goran Stankovski 0-1 22'
      Goran Stankovski 24'
      Kevin Jansen 36'
      Moumou Cisse 42'
Ruststand 0-1
      Cédric Tomsin 75'
93' Eindstand 0-1 93'
TERUG