Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.A.S. Eupen R. Antwerp F.C.
5 1
23.10.2005 Plaats: Kehrweg

Scheidsrechter: Laurent Colemonts

Lijnrechters:
Manuel Sacré - Patrick Belly
Toeschouwers: 1.500

Wedstrijdverslag

Keller is killer van dienst

Eigen bericht - Mohammed Cisse was de enige Antwerpspeler die ex-coach Marc Grosjean nog als sportief patron op de Bosuil heeft meegemaakt, voor het overige allemaal nieuwe gezichten sinds toen. Zo snel kan het gaan, maar de heropbouw richting hogerop verloopt helaas een heel stuk trager.

Dat bleek vandaag opnieuw in de verre Oostkantons. Voor de spelers was de verplaatsing naar het Kehrwegstadion dus beduidend minder geladen dan voor de roodwitte achterban, die de huidige Eupen-coach nochtans steeds hoog schatten. Onbegrip, zelfs kritiek was er voor de keuzes van Regi Van Acker. Sam Lavan verhuisde naar de bank, in zijn plaats kwam de uit blessure terugkerende Spencer Verbiest. Kevin Jansen zakte opnieuw een lijn naar achteren. Fangzhuo Dong vervolledigde de rechterflank. Op links het vertrouwde duo Cedric Tomsin-Giovanni Fedorow, al stond Robert Neagoe te trappelen om die stek over te pakken. Voor het overige nog één wissel van personeel: Yvan Willockx kwam voor het eerst tussen de palen sinds zijn ongelukkige blessure van half augustus. Darko Lukanovic bekeek de verrichting van zijn teamgenoten vanuit de tribune en zag ze net als wij vrij matig starten.

De Eupenaars spreidden hun troepen over de volle breedte, maakten tempo en bespeelden herhaaldelijk de flanken. Verder dan wat verwaaide voorzetjes kwamen ze aanvankelijk niet, maar bij de eerste echte kans kopte Gillet een linkerflankvoorzet door tot voor de voeten van spits Keller die Yvan Willockx al een eerste keer het nakijken gaf (14'). De Great Old verweerde zich op een sukkeldrafje en liep daarbij opvallend vaak in de buitenspelval. Een keertje moest de Eupense doelman Wins zich op een kopbal van Luciano Olguin onderscheiden. Daartoe kreeg Antwerpdoelman Yvan Willockx zelfs de kans niet. Marechal raapte een balverlies van Mohammed Cisse op en Goossens had de 2-0 zo maar voor 't intrappen. Het lokale orkest speelde ten dans en dus was de roodwitte miserie niet voorbij. Helemaal alleen op weg naar doel, schoffelde Mohammed Cisse zijn Eupense opponent onderuit. Net voor de fatale zone, maar met toch genoeg overtuiging om met de rode kaart weggestuurd te worden. Toch was het doelman Wins die precies dan met een voortreffelijke redding moest uitpakken om de aansluitingstreffer van Alex Di Gregorio te verhinderen. Nu bleef de lokale voorsprong ongeschonden tot de rust staan, al kwam dat Belabed nog op een geel karton te staan.

Voor elke coach één wissel aan het begin van de tweede periode. Bij KAS Eupen werd de geblesseerde Wins noodgedwongen omgeruild voor de fitte Jacquemin. Bij bezoeker R Antwerp FC kreeg Goran Stankovski de voorkeur op de nog niet topfitte Spencer Verbiest. En hoewel de match in het voordeel van de technisch vaardiger bezoekers leek te gaan kantelen, zette Keller zijn team op veilig door al vlug na de pauze een slechte uittrap van Yvan Willockx om te bouwen tot 3-0. De Antwerpaanhang stond vol ongeloof toe te kijken. Zelfs toen Fangzhuo Dong een eigen afgeblokte poging in de rebound binnenprikte op de 56', bleef het ijzig stil in het stadion. Even leek de aansluitingstreffer binnen bereik, maar de roodwitte achterhoede bleef bij elke nieuwe Eupense tegenstoot wankelen. Actie over de linkerflank, voorzet en Gillet werkte alweer binnen (4-1). De afstraffing was een feit. Meer nog voor Kevin Jansen die een onsportief gebaar jegens de leiding bekocht met een (domme) boeking. Hij mag, net als Spencer Verbiest, tegen KV Kortrijk vanuit de tribune toekijken. Pas nadat Keller, met een lepe bal onder de Antwerpdoelman, zijn derde van de middag tegen de touwen joeg, werd Sam Lavan in de strijd geworpen. De verdiende applausvervanging was even voor tijd voor killer Keller, hoewel ook ex-Standardspits Goossens een opvallende rol speelde.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 23/10/2005)

Statistieken

K.A.S. Eupen R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Koen Wins
3 Maxime Baijot
4 Sotirios Costoulas
6 Jeffrey Rentmeister
7 Rachid Belabed
9 Marc Keller
10 Michaël Goosens (K)
11 Guerry Marechal
13 Guillaume Gillet
18 Stefan Bongard
20 Rachid Farsi
1 Ivan Willockx
2 Kevin Jansen
3 Cédric Tomsin
4 Moumou Cisse
5 Ahmed Biga
6 Gunter Verjans (K)
7 Alexandre Di Gregorio
8 Spencer Verbiest
9 Fangzhuo Dong
10 Luciano Olguin
11 Giovanni Fedorow

Wissels

45' 1 Koen Wins (uit)/
12 Philippe Jacquemin (in)
 
69' 3 Maxime Baijot (uit)/
16 Gert Geraerts (in)
 
87' 9 Marc Keller (uit)/
21 Olivier Vinamont (in)
 
8 Spencer Verbiest (uit)/
14 Goran Stankovski (in)
46'
 
11 Giovanni Fedorow (uit)/
13 Robert Neagoe (in)
66'
 
7 Alexandre Di Gregorio (uit)/
12 Sam Lavan (in)
76'
 

Begin Match
14' Marc Keller 1-0      
24' Michaël Goosens 2-0      
      Moumou Cisse 36'
44' Rachid Belabed      
Ruststand 2-0
51' Marc Keller 3-0      
      Fangzhuo Dong 3-1 56'
61' Guillaume Gillet 4-1      
      Kevin Jansen 64'
73' Marc Keller 5-1      
      Ahmed Biga 78'
90' Eindstand 5-1 90'
TERUG