Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.S.K. Ronse
0 0
01.10.2005 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Olivier Hampert

Lijnrechters:
Eddy Roosens - Hans Voet
Toeschouwers: 3.000

Wedstrijdverslag

Ontgoocheling groot op de Bosuil

Eigen bericht - Coach Regi Van Acker citeerde twee namen als uitblinkers van zijn elftal. Naast Predrag Ristovic, was er ook een complimentje van de coach voor rechtsachter Kevin Jansen. Gezien zijn brede smile was de jonge Limburger daarmee best tevreden. Minder opgetogen was en is hij met het behaalde resultaat en vooral de positie in de rangschikking. "De linkerkolom is ons doel en daar zijn we ver van weg," vatte hij het met weinig woorden samen. De Antwerpcoach had voor de match de jacht op de drie punten nochtans in gedachten. Hij had in die optiek een bijzonder offensief elftal tussen de lijnen gezet. Aangezien hij na de bijzonder smerige aanslag op Cedric Tomsin niet kon beschikken over een linksachter, spreidde hij drie verdedigers Kevin Jansen, Sam Lavan en Mohammed Cissé op een lijntje voor Predrag Ristovic. Verdedigende middenvelder Gunter Verjans werd voor het overige omringd met allemaal offensieve jongens waardoor Dries Jacquemyn, kersvers jeugdinternational Spencer Verbiest en Fangzhuo Dong de match vanuit de dug-out moesten volgen. Ronse-coach Urbain had in de eerste plaats een puntje op het oog en had daarvoor aardig wat volk achter de middellijn geposteerd.

R Antwerp FC schoot aardig uit de startblokken en drong zoals verwacht KSK Ronse terug. Robert Neagoe pakte direct uit met een schot dat echter ver naast ging. Ook Darko Lukanovic, die zoals gezegd de voorkeur kreeg op de vooral in de pers gecontesteerde Fangzhuo Dong, knalde op pass van Luciano Olguin hoog over. Bij de volgende gelegenheid probeerde de Zweedse Antwerpspits het over de grond, maar nu toonde doelman Paul zich. Luciano Olguin had bij aanvang eveneens moeite om de bal te kaderen: ook hij trapte hoog over. De vijandelijkheden kenden een richting, maar de munitie stond (nog) niet op scherp. Robert Neagoe werd afgeblokt, Giovanni Fedorow knalde voorlangs. De buitenspelval deed bovendien haar intrede en was bijzonder efficiënt. En aan de overkant? Alles stil. El Kanchaf zette een schaarse tegenaanval achter. En dan rolde weer een reeks roodwitte acties aan met af en toe corner tot gevolg. Op een ervan kopte Luciano Olguin naar de linkerhoek. Doelman Paul redde eens te meer. Luciano Olguin kopte nog een keertje een voorzet van Giovanni Fedorow naast, maar dan kwamen de jongens van Jacques Urbain langzaam het evenwicht herstellen.

KSK Ronse ontsnapte door de buitenspelval. Predrag Ristovic drong het schot tegen de paal. Betremieux sleurde een halve omhaal uit de kas. Predrag Ristovic reageerde opnieuw gepast. El Kanchaf maakte de actie, Mohammed Cisse zette slechts centimeters naast de eigen kooi buiten. Een vrijschop vanop afstand van dezelfde Antwerpverdediger zoefde eveneens kort aan de verkeerde kant van de paal buiten. Duisart plaatste een boksbal van Predrag Ristovic in de rebound naast. Er was wat te zien geweest op de Bosuil, helaas geen doelpunten aan de pauze.

Op vraag van het publiek 'Give us a goal' dat steeds hardnekkiger klonk, herbegon de rood-witte stormloop na de pauze gewoonweg opnieuw. Ook het festival van de gemiste kansen. Luciano Olguin was de eerste en de tweede. In een vloeiende beweging haalde hij de verdediging uit balans. Hij zette de bal iets te wijd, naast de verste paal. Mohammed Cisse draaide een vrijschop (met gele kaart voor Ferreira) vanop 25 m centraal over doel. Eens de kaart uit de zak, mochten Luciano Olguin eerst en Goran Stankovski later meeproeven. Of de Macedonische draaischijf niet echt aangetikt werd in de fatale zone, zullen we wel nooit met zekerheid weten! ATV bracht de beslissende beelden helaas niet. Net tevoren had Darko Lukanovic mooi gekopt, maar doelman Paul haalde hem nog knapper vanonder de balk uit. Fangzhuo Dong kwam de druk nog verhogen, de afwerking won echter niet aan precisie. De verre vrijschoppen waren zeer tot ongenoegen van het publiek, eveneens een maat voor niks. En ook een indrukwekkende reeks corners had al evenmin iets opgeleverd. Bezoekende coach Urbain versterkte in twee keer zijn afweergordel, maar dat maakte de uitvallende bal over de linkerflank richting El Kanchaf niet minder gevaarlijk.

Met de komst van Spencer Verbiest dacht Regi Van Acker wellicht voor het eerst aan extra-beveiliging van de eigen achterhoede. Daar deden ze nochtans alle drie en geassisteerd door een terughangende Gunter Verjans, meer dan hun job. Toch kwam die vermaledijde 81e minuut toen het het vorige seizoen nog verkeerd liep, razendsnel en met 0-0 dichterbij. In de laatste tien minuten waren er nog twee grote kansen over en weer. Fangzhuo Dong streelde een voorzet van Goran Stankovski, subtiel en geheel onverwacht. Doelman Paul moest er alweer met de vuisten tegenaan. Ook aan de overkant hield Predrag Ristovic de Ronse-counter van El Kanchaf uit zijn doelvlak. Beide ploegen bleven uiteindelijk op de beginscore steken. Daarmee waren de bezoekers uiteraard het meest blij, maar een zangstonde zoals in januari brak er dit keer niet los. Bij R Antwerp FC was de rekening vlug gemaakt: opnieuw twee punten verloren. De ontgoocheling was groot op de Bosuil...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 01/10/2005)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.S.K. Ronse

Elftallen

1 Predrag Ristovic
2 Kevin Jansen
5 Sam Lavan
3 Moumou Cisse
8 Souleymane Mamam
7 Robert Neagoe
6 Gunter Verjans (K)
9 Goran Stankovski
11 Giovanni Fedorow
3 Darko Lukanovic
10 Luciano Olguin
22 Luc Paul (K)
23 Jonathan Duisart
4 Yann Synaeghel
21 Stéphane Zebré
5 David Duquesnoy
15 Malik Boukhelifa
16 Thibault Denoncin
6 Thaddee Gorniak
19 Aziz El Kanchaf
7 Cédric Betremieux
11 Grégory Ferreira Lino

Wissels

67' 8 Souleymane Mamam (uit)/
13 Fangzhuo Dong (in)
 
78' 11 Giovanni Fedorow (uit)/
12 Spencer Verbiest (in)
 
11 Grégory Ferreira Lino (uit)/
9 Abdelaziz Nouhass (in)
68'
 
7 Cédric Betremieux (uit)/
8 Olivier Hernout (in)
78'
 

Begin Match
Ruststand 0-0
      Grégory Ferreira Lino 50'
53' Luciano Olguin      
70' Goran Stankovski      
      Thibault Denoncin 84'
92' Eindstand 0-0 92'
TERUG