Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.F.C. V.W. Hamme R. Antwerp F.C.
3 0
25.09.2005 Plaats: Gemeentelijk Sportstadion

Scheidsrechter: Joeri Van De Velde

Lijnrechters:
Raphael Beaujean - Philip Van Seymortier
Toeschouwers: 2.000

Wedstrijdverslag

Kurkdroge drieklapper rond de oren

Eigen bericht - Dit seizoen geen noorse helmen en al helemaal geen vikingers in Hamme. Daarmee bleef precies ook de Antwerpse inzet en vechtlust thuis. Coach Regi Van Acker kon opnieuw beschikken over rechtsachter Dries Jacquemyn, linksachter Cedric Tomsin en spits Fangzhuo Dong. Moumou Cisse schoof naar het hart van de verdediging. Kevin Jansen en Ahmed Biga moesten zich, samen met Ivan Willockx, Mamam Souleymane en Goran Stankovski schikken in een plaatsje op de bank. Laatkomer Ahmed Biga maakte de verplaatsing mee, maar viel logisch naast de kern.

De onverklaarbare inzinking in Deinze nog in het achterhoofd, begon R Antwerp FC bijzonder behoudend aan de partij. Vigor Wuitens Hamme pikte met het duo Flies-Reigel direct de vrijgekomen ruimte op het middenveld in. De bezoekers werden in het defensief gedrongen en die rol bekwam ze bijzonder slecht. Het uitverdedigen verliep stroef, de spitsen Luciano Olguin of Fangzhuo Dong bleken onbereikbaar. Toch was er een klein roodwit kansje bij een bal van Robert Neagoe die net achter het doel viel. Voor het overige was het al blauw-zwart wat de klok sloeg. Het leek wel de West-Vlaamse trots! Eerst was er nog een fameuze redding met de vuist van Predrag Ristovic, maar nog voor het kwartier was er lokale voorsprong. De Antwerpsupporters prikkelden Reigel tot een bijzonder scherpe vrijschop waarop De Smedt ongehinderd binnenkopte (1-0). Nog geen vijf minuten later luidde de alarmbel opnieuw. Mampuya stuurde de bal op het hoofd van Flies die doorkopte naar de tweede paal. Versyp mocht er opnieuw met het hoofd afwerken.

Predrag Ristovic, zeer tot tevredenheid van de lokale aanhang alweer geklopt. R Antwerp leek maar niet los te komen uit de schijnbare wanorde waar het team onder leed. KFC bleef het balbezit opeisen, maar liep voor de pauze niet verder uit. Na het Hamse geweld toch een geweldige kopbalpegel van Luciano Olguin richting Baert. De doelman deed wat van 'm verwacht werd: de poging op sublieme manier vanonder de dwarsbalk weghalen. De gele kaart voor Giovanni Fedorow zette kwaad bloed bij de Antwerpaanhang. De brutale aanslag van Flies op Cedric Tomsin zonder ook maar de bal te willen spelen, inspireerde scheidsrechter Van De Velde even te voren immers enkel tot een monkellachje. Een bijna fatale inschatting zoals later zou blijken. Cedric Tomsin speelde, zij het gehavend, verder, maar diens doorzettingsvermogen noch de steun van het legioen konden de Bosuil-XI omzetten in voetbaldaden.

Na de pauze bracht coach Regi Van Acker nieuweling Goran Stankovski mee uit de kleedkamer. Spencer Verbiest schoof een lijn naar achteren en Mohammed Cisse werd rechtsback. De bezoekers eisten nu meer balbezit op, maar bleven veelal steken in goeie bedoelingen, het passenspel te onverzorgd. Fangzhuo Dong geraakte maar niet op toerental. Luciano Olguin werkte hard, maar werd van te kortbij geschaduwd om echt gevaarlijk uit te breken. Viel er dan toch eens een leuk initiatief op de flank te noteren, was er nog altijd doelman Baert die autoritair in zijn gebied heerste. De tegenstoten van KFC VW Hamme bleven gevaarlijk, al klapte de roodwitte buitenspelval secuur dicht. Bewezen de bezoekers via een paar corners van Giovanni Fedorow toch voor iets of wat gevaar te kunnen zorgen, halverwege de tweede periode gingen de boeken definitief dicht. Demeyer stuurde de bal het veld over.

Koud kunstje voor Flies om er de Antwerpdoelman een derde keer het nakijken te geven. Spencer Verbiest probeerde nog een keer met een hard en ver schot, maar zelfs een eerredder zat er voor dit bijzonder matige R Antwerp FC niet meer in. "Ik had vannacht een droom," zong Garry Hagger vooraf en soms komen ze ook nog uit!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 25/09/2005)

Statistieken

K.F.C. V.W. Hamme R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Nico Baert
4 Marko Petrovic
5 Kristof Kestens
6 Kevin Pinson
14 Thomas Demeyer
10 Thierry Flies (K)
8 Tim Reigel
21 Bart Goossens
22 Karel De Smet
11 Mike Mampuya
19 Koen Versyp
1 Predrag Ristovic
2 Dries Jacquemyn
4 Moumou Cisse
5 Sam Lavan
3 Cédric Tomsin
10 Fangzhuo Dong
8 Spencer Verbiest
6 Gunter Verjans (K)
7 Robert Neagoe
11 Giovanni Fedorow
10 Luciano Olguin

Wissels

70' 8 Tim Reigel (uit)/
7 Jonathan Butera (in)
 
84' 10 Thierry Flies (uit)/
3 Andy Colpaert (in)
 
88' 14 Thomas Demeyer (uit)/
2 Tim Koppen (in)
 
2 Dries Jacquemyn (uit)/
14 Goran Stankovski (in)
46'
 
7 Robert Neagoe (uit)/
13 Souleymane Mamam (in)
65'
 
10 Fangzhuo Dong (uit)/
12 Kevin Jansen (in)
82'
 

Begin Match
13' Karel De Smet 1-0      
18' Koen Versyp 2-0      
      Giovanni Fedorow 39'
Ruststand 2-0
56' Kristof Kestens      
67' Thierry Flies 3-0      
73' Mike Mampuya      
90' Eindstand 3-0 90'
TERUG