Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. V. Oostende
3 1
10.09.2005 Plaats: Bosuil

Scheidsrechter: Marc Goudeseune

Lijnrechters:
Jean-Philippe Lanoy - Michael Keyen
Toeschouwers: 4.500

Wedstrijdverslag

Ondanks numerieke minderheid na domme uitsluiting

Eigen bericht - De komst van KV Oostende was het derde grote septemberexamen voor de jongens van coach Regi Van Acker. Presteerde R Antwerp FC gretig en opvallend fris van de lever in de eerste twee partijen tegen RAEC Mons en KFC V. Geel, het puntenaantal gaf reden tot enige twijfel bij de achterban.

De striemende regen was bepaald geen bondgenoot en toch roerden de roodwitten de oorlogstrom van bij aanvang. Oostende-coach Van De Velde slaakte na het eerste kwartier een zucht van opluchting na drie dotten van kansen voor de opponenten uit de Scheldestad, maar geen achterstand voor zijn team. Al na zes minuten moest de Oostendse verdediging een stevige kopslag van publiekslieveling Luciano Olguin van de lijn wegvegen. Amper een minuutje later dwong Giovanni Fedorow bezoekende doelman Thierren tot een ingreep in twee keer. Vier minuten later zo mogelijk nog een betere mogelijkheid voor de roodwitte nummer elf. Fangzhuo Dong zwiepte voor, controle met links en dan nog te hoog knallen. ’t Verstomde het legioen even. Niet te lang. De blauwe muur wankelde en dan is een steuntje in de rug altijd welkom. KV probeerde de match te vertragen, maar daar wilden ze bij R.A.F.C. niets van weten. Robert Neagoe stoomde door.

De ingreep was binnen de fatale zone en foutief. Fangzhuo Dong stond al achter de bal. Hij knalde op halve hoogte en buiten bereik van Thierren (1-0). En de Great Old ging door op het elan, al kreeg de Oostendse portier maar weinig werk meer op te knappen. Antwerpdoelman Ristovic stond al even werkeloos toe te kijken. Pas op de 41’ moest hij de de bal voor ’t eerst klemmen. En wat er dan nog volgde tot aan het rustsignaal, zorgde voor grote ongerustheid bij de roodwitte achterban. Binnen twee minuten liep Antwerpspits Fangzhuo Dong twee keer tegen geel aan en mocht dan al (vervroegd) naar binnen. Volgden even later zijn ploegmaats met de kleine, maar bijzonder verdiende voorsprong.

Zelfde Antwerp-X verschenen opnieuw. De scheidsrechter moest niet alleen de weerelementen trotseren, maar werd door de roodwitte aanhang op een striemend fluitconcert getrakteerd. Nochtans geen woord van kritiek op de leiding bij de technische staf na afloop. Dan wel geen directe ingreep van coach Van Acker, toch speelden de roodwitten volgens een iets gewijzigd tactisch concept en plooiden iets dieper terug. KV kreeg meer balbezit, maar bleek niet bij machte daar veel mee aan te vangen. Op de eigen helft lukte het, op de flank ook nog wel, al speelde Kevin Jansen een beresterke partij op rechtsacher. Eens voor doel bleef het centrale duo Lavan-Biga beslist de baas. En dan waren er die (dodelijke) counters. Robert Neagoe, duidelijk goed in zijn sas in zijn vrije rol in de middenstrook, maakte de actie en schilderde verbluffend precies op het hoofd van Luciano Olguin die in de kruising kopte (2-0). De zege leek zorgenloos op de Bosuil te zullen blijven.

Dat was zonder KV-invaller Vleminckx gerekend. Bij de eerste echte Oostendse kans kopte hij de aansluitingstreffer binnen. Het weerlichtte en stormde boven de Bosuil en op het terrein stonden de zenuwen strak gespannen. Spencer Verbiest werd aangetrapt en tot veler verrassing hield fluitenier Goudeseune de kaart(en) nu op zak. Coach Regi Van Acker werd dan weer wel naar de tribune gestuurd. Darko Lukanovic en Souleymane Mamam liepen toen al tussen de lijnen. De Togolees stond dan al met een geel karton achter de naam vanwege een spectaculaire schwalbe. Zo oordeelde tenminste de scheidsrechter; de TV-beelden lieten iets heel anders zien! Oostende zocht nu met de moed der wanhoop naar de gelijkmaker. De Zweedse Antwerpdebutant profiteerde bijna. Eerst ging de bal in het zijnet, vervolgens probeerde hij zelf te knallen als een afleggertje naar links of rechts een betere optie was.

Met de uitsluiting van Oostende-verdediger Amond na een gemene haakfout op Giovanni Fedorow en een doelpunt stak er nog heel wat opwinding in de slotfaze van de partij. In de allerlaatste seconden, zeg maar al even in blessuretijd, prikte die andere roodwitte invaller nog een derde goal tegen de netten. Coach Regi Van Acker had felicitaties klaar voor zijn spelers, de supporters een stormachtig applaus.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 10/09/2005)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. V. Oostende

Elftallen

1 Predrag Ristovic
2 Kevin Jansen
4 Sam Lavan
3 Ahmed Biga
5 Cédric Tomsin
8 Spencer Verbiest
6 Gunter Verjans (K)
7 Robert Neagoe
11 Giovanni Fedorow
10 Luciano Olguin
9 Fangzhuo Dong
20 Stefaan Thierren
3 Anthony Portier
19 Nick Coppin
5 Sébastien Stassin
8 Julien Gibert
4 Lars Wallaeys (K)
18 Remco Heerkens
12 Georges Colonette
6 Jürgen Landuyt
11 Kevin Amond
10 Yannick Kamanan

Wissels

75' 7 Robert Neagoe (uit)/
14 Darko Lukanovic (in)
 
80' 10 Luciano Olguin (uit)/
13 Souleymane Mamam (in)
 
12 Georges Colonette (uit)/
15 Andrew Bultynck (in)
46'
 
6 Jürgen Landuyt (uit)/
9 Björn Vleminckx (in)
59'
 

Begin Match
23' Fangzhuo Dong (penalty) 1-0      
      Yannick Kamanan 25'
43' Fangzhuo Dong      
44' Fangzhuo Dong      
Ruststand 1-0
54' Luciano Olguin 2-0      
      Björn Vleminckx 2-1 79'
      Kevin Amond 87'
92' Souleymane Mamam 3-1      
92' Eindstand 3-1 92'
TERUG