Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.S.V. Roeselare R. Antwerp F.C.
1 0
16.05.2005 Plaats: Schiervelde

Scheidsrechter: Peter Vervecken

Lijnrechters:
Walter Vromans - André Mortier
Toeschouwers: 5.000

Wedstrijdverslag

Uitgekookte Lauwers maakt het verschil
De tweede uit de reguliere competitie tegen de vierde met een verschil van tien punten in de eindafrekening en die tweede (KSV Roeselare) in de vertrouwde omgeving op Schiervelde met R Antwerp FC als bezoeker. In december was er vanwege de sint al een presentje onder de vorm van een kleine overwinning voor het lokale team van coach Van Wijck geweest. KSV was bovendien al sedert het einde van de tweede periode zeker van deelname. De Great Old had slechts in extremis en dank zij de vierde
plaats in de slotklassering een eindrondeticket weten te bemachtigen. Kort samengevat de krachtsverhoudingen tussen de beide tegenstanders. Een ding moest nochtans duidelijk zijn: beide teams begonnen met een dubbele blanke stand achter hun naam aan de partij, zowel op het scorebord als in de klassering.
Antwerpcoach Van Acker rekende met ten minste een punt en gaf daarvoor het vertrouwen aan nagenoeg hetzelfde elftal als het vorige weekeinde tegen EXc. Virton. Nana Asare schoof een lijn achteruit om de geblesserde Jens Govaerts te vervangen. Bijna-nieuwbakken papa Bernt Evens liep er eveneens bij. Gideon Imagbudu startte verrassend genoeg op de bank. Een trom en heel veel stemgeluid steunde Roeselare tijdens een furieus beginkwartier. Berekende diepe ballen zorgden voor gevaar, enkele vrijschoppen richting Yves Feys en nog meer hoekschoppen. Het was misschien niet helemaal zo gepland, maar de roodwitte vijfmansachterhoede had aardig wat werk om de storm op te vangen. Rond het kwartier kwam roodwit er een eerste keer echt uit. Doelman Sierens stopte de zwieper van Nafiu Iddrisu in twee keer en ten koste van een hoekschop. Nana Asare moest zijn doelman tot twee keer toe met zijn borst op de lijn bijspringen. Na een bijzonder gevaarlijke kopbal van Detremmerie, door Yves Feys kordaat gepakt, kwam er plots meer evenwicht in de partij. Meer evenwicht, maar ook meer animositeit. Er was die botsing op het middenveld waarbij o.a. Alain Van Mieghem verzorging nodig had en een opstootje met heel veel spelers na een buitenspelgeval met Arthur Gomez. Nafiu Iddrisu werd achteruitgestuurd met geel wegens spelbederf bij een vrijschop. Ook Harald Pinxten was seconden later hetzelfde lot beschoren. Hij pleegde er een bijzonder lichte fout voor! Het grootste gevaar kwam vijf minuten voor rusten van Vanderbiest die een op Nafiu Iddrisu afgeweken vrijschop via de linkerhand van Yves Feys in hoekschop zag verdwijnen. Dubbele blanke stand behouden en daar hadden de bezoekers defensief toch het meest moeite mee gehad.
Onmiddellijk na de koffie zette Bernt Evens een kopbal net onder de dwarsbalk. Ook Sierens toonde zich op de hoogte van zijn taak. R Antwerp FC leek de partij in handen te nemen. Arthur Gomez holde met een goede controle weg, maar werd nog onsportief en onbestraft afgestopt. De buitenspelval wekte niet alleen wrevel in het bezoekende supportersvak. Dejan Mitrovic probeerde het van ver. Zijn schot zoefde centimeters naast de linkerpaal buiten. Roeselare prikte af en toe tegen. Bij een van die acties kwam Antwerpdoelman Yves Feys zwaar in botsing met een van zijn eigen maats. Minutenlange bijstand mocht niet meer baten, hij moest zwaar bloedend zijn plaats afstaan aan collega Dennis Duinslaeger. Naar we later vernamen, werd de ongelukkige nr. één voor een medische check-up naar een lokaal ziekenhuis gevoerd.
Acteerde de nieuwe Antwerpgoalie aanvankelijk wat onzeker, dan toonde hij een formidabele reflex op vrijschop van Vanderbiest. Toch zou het diezelfde Vanderbiest zijn die de uitslag in zijn definitieve plooi legde. 82 minuten ver: vrijschop op een onschuldige plaats, zo leek het toch. Vanderbiest schoof laag naar Lauwers die voor een keertje van zijn man Gabor Bukran loskwam en Dennis Duinslaeger overhoeks klopte. De sfeer ging door het dak. Antwerpcoach Van Acker reageerde met een wissel tussen de verdediger en aanvaller Giovanni Fedorow, maar dat mocht niet meer baten. Zwartwit moest wel achteruit, maar hield tot het einde stand. R Antwerp FC zag op een onverdiende en wat ongelukkige manier het punt, dat het zo lang had vastgehad, door de vingers glippen.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 16/05/2004)

Statistieken

K.S.V. Roeselare R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Jurgen Sierens
2 Cyril Detremmerie
21 Sam Lavan
15 James Lahousse
17 Chemcedine El Araichi
14 Maxime Annys
10 Frédéric Vanderbiest
9 Abdoulaye Soumare
11 Bas Vervaeke
19 Christophe Lauwers
7 Rocky Peeters
1 Yves Feys
5 Harald Pinxten
24 Gabor Bukran
10 Denis Dasoul
19 Nana Asare
4 Bernt Evens
17 Jordan Opoku
11 Dejan Mitrovic
8 Alain Van Mieghem
18 Abdul-Nafiu Iddrisu
15 Arthur Gomez

Wissels

63' 11 Bas Vervaeke (uit)/
6 Jamaïque Vandamme (in)
 
85' 19 Christophe Lauwers (uit)/
3 Martijn Monteyne (in)
 
1 Yves Feys (uit)/
21 Dennis Duinslaeger (in)
64'
 
24 Gabor Bukran (uit)/
20 Giovanni Fedorow (in)
84'
 

Begin Match
      Abdul-Nafiu Iddrisu 28'
      Harald Pinxten 29'
42' Maxime Annys      
Ruststand 0-0
      Alain Van Mieghem 80'
82' Christophe Lauwers 1-0      
90' Eindstand 1-0 90'
TERUG