Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Royal Standard Club Liégeois
3 4
13.11.1927 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Henri Maeck

Wedstrijdverslag

Na Royal Antwerp FC - R. Standard CL

Een uitstekend voetbalweertje begunstigde de match. Te oordeelen naar de talrijke opkomst wordt R Standard CL gaarne aan eht werk gezien. We had men beters verwacht van de Luikenaars, die de diensten van Fabry te missen haaden, maar in geen geval den indruk hebben gemaakt van een leidende club. Royal Antwerp FC was zwak, in aanval als in verdediging, maakte zelfs een punt voor de bezoekers, maar was in het middenveldspel de meerdere. Heer Maek gaf om twee ure het startsignaal aan de elftallen. Nadat Paty den toss wint zonder voordeel, heeft Louis Somers onmiddellijk een kopbal van F. Ledent te verwerken. Een kort bezoek van R.A.F.C. in het Luiksche kamp brengt niets op. Een aanval van R.S.C.L. vliegt achter het net, waarna Faty een schot van Charles Simons redt. Warroux verwerkt een center van Dis Bastin. R.S.C.L. is ingedrukt, maar Paty weert een corner van Dis Bastin.

Op een wijd schot van Couquelet, staat Rik De Deken in de weg loopende van Louis Somers, een corner toe. Na een reeks kleine passen heeft F. Ledent den bal en teekent het eerste punt aan. Men speelt 20 minuten. R.A.F.C. valt terug aan, doch Dis Bastin alleen voor doel, schiet naar de wolken. Ferdinand Wertz zendt op den paal. Dis Bastin dwingt een corner af die niet benuttigd wordt. Willy Ulens, boven de lat schietend, mist een reuzenkans. Aan den 40en minuut weet Willy Ulens zich te herpakken, op center van Dis Bastin den bal tegen den binnenkant van den paal in het net zendend. De rust treedt weldra in met R.A.F.C. aan den aanval.

Rood-wit dwingt onmiddellijk een corner af. Willy Ulens schiet op de keeper, zonder succes. Aan den achtsten minuut, wanneer Paty een schot van Dis Bastin onvoldoende stopt, schiet Willy Ulens in open doel. R.A.F.C. valt nog aan, doch aan den 15en minuut ontsnapt Bonhiver die prachtig centert. Fedinand Wertz, die al den tijd heeft, zendt in eigen net, alzoo de ploegen gelijkstellend. Negen minuten later kan Gillis met een prachtshot op center van Bonhiver den voorsprong aan R.S.C.L. geven; Aan den 33en minuut stelt Ferdinand Wertz nogmaals gelijk, op overzet van Charles Simons. De strijd is nu spannend. Aan den 37en minuut kan Gillis gebruik makend van een aarzeling der Antwerpverdedigers den winning-goal maken. R.S.C.L. bemachtigt de beide punten, terwijl R.A.F.C. minstens een draw verdiend had.

(bron: GvA - historisch archief - 14/11/1927)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Royal Standard Club Liégeois

Elftallen

Louis Somers
Rik De Deken
Alfred Beugnier
Charles Simons
Camiel Simons
Jean De Clercq
Jos Mortelmans
Alfons Mertens
Ferdinand Wertz (K)
Willy Ulens
Désiré Bastin
Joseph Paty (K)
Paul Dehaar
Marcelin Waroux
Georges Ditzler
René Dohet
Dieudonné Couquelet
Matthieu Bonhivers
Maurice Gillis
Firmin Divé
François Ledent
René Ledent

Wissels


Begin Match
      François Ledent 0-1 20'
40' Willy Ulens 1-1      
Ruststand 1-1
53' Willy Ulens 2-1      
      Ferdinand Wertz (own-goal) 2-2 60'
      Maurice Gillis 2-3 69'
78' Ferdinand Wertz 3-3      
      Maurice Gillis 3-4 82'
90' Eindstand 3-4 90'
TERUG