Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Standard de LiŤge R. Antwerp F.C.
0 1
07.04.2001 Plaats: Stade Maurice Dufrasne

Scheidsrechter: Pieter Vandevenne

Lijnrechters:
Claude Gregoire - Yves Renard

Vierde official: Henri Collard
Toeschouwers: 15.000

Wedstrijdverslag

Sergeant noemt winnende strafschop van stuntend R.A.F.C. meer dan terecht: "Meysen verdiende rood"
LUIK - R Antwerp FC heeft zijn stunt beet. Een verbaasd Sclessin keek met open mond hoe zijn vedetten in de strijd om Europees voetbal een oplawaai van formaat kregen van de grijze middenmotor die R Antwerp FC heette te zijn. Dat etiket heeft de Great Old zaterdag alvast van zich afgeschud.

Okť, Goossens en co speelden ontstellend zwak en verschillende Rouches bleven onder hun normale niveau, maar dat was voor een deel de verdienste van de enthousiast en gedreven spelende rood-witte bezoekers. Achterin perfect georganiseerd, in het middenveld gedisciplineerd knokkend voor elke bal en voorin met Ki-Hyeon Seol een pure klassespits. Het waren de ingrediŽnten voor een verdiende zege. Eťn van de uitblinkers was opnieuw Tony Sergeant die samen met Jonas De Roeck elke bres op het middenveld dichtte en aan de basis lag van de strafschop die uiteindelijk de wedstrijd zou beslissen. De penalty werd door R Standard CL fel gecontesteerd, maar volgens Tony Sergeant moest de bal zeker op de stip.

"Ik dook in de ruimte die door Ki-Hyeon Seol gecreŽerd werd en kreeg de bal van Sandro Da Silva aangespeeld," beschrijft de bezoekende middenvelder de bewuste fase. "Ik raakte de bal even aan en op dat moment werd ik aangetikt door Meyssen. Er is geen twijfel mogelijk, ik heb het contact gevoeld. Anders zou ik zeker niet gevallen zijn, maar zou ik onmiddellijk geschoten hebben. Ik zou wel gek zijn me te laten vallen. Het was een open doelkans. Het was alleen vreemd dat Meyssen geen rood krijgt. Voor een gelijkaardige fout werd Stefan Leleu tegen RSC Anderlecht direct uitgesloten."

R Standard CL speelde zonder veel overleg en leed zijn eerste nederlaag onder Michel Preud'homme. Met meer koelbloedigheid had er in de tweede helft op de counter zelfs een tweede of een derde doelpunt ingezeten voor de Great Old. "R Standard CL speelde in een te laag tempo en het leek of ze met weinig motivatie aan de aftrap waren gekomen," zegt Tony Sergeant. "Terwijl voor hen de derde plaats toch de inzet was. Ze zijn eigenlijk nooit echt gevaarlijk geweest. Wij hadden na de rust de ruimte om nog een goaltje mee te pikken en zo de zege nog meer in de verf te zetten, maar ik ben met dit resultaat ook al blij, hoor."

Opvallend was de scherpte en honger waarmee de Great Old acteerde. "We hebben deze match als ploeg professioneel aangepakt. In onze situatie bestaat altijd het gevaar dat men het te los gaat aanpakken of dat men voor zichzelf gaat spelen. Daar is bij R.A.F.C. geen sprake van. We hebben als groep gespeeld en perfect gereageerd op het nakende vertrek van onze trainer. Ik denk dat we bewezen hebben dat het seizoen voor ons nog niet voorbij is."
(J.V.C. - bron: GvA - 09/04/2001)
 
Minuut per minuut
11' Aarst kan aanleggen, maar besluit hoog over.
22' Een pegel van Noureddine Ziyati verdwijnt een half metertje over het doel van Runje.
25' Goossens zet zich goed door en lanceert Mornar die voorzet tot bij Aarst. De Noor kopt naar de grond en ook naast.
33' John O'Shea kopt slecht weg. De bal belandt bij Prosinecki, die hem voor doel gooit. Goossens neemt knap aan en knalt centimeters over.
34' G O A L: Sandro Da Silva steekt mooi binnendoor tot bij Tony Sergeant. Neergelegd in de zestienmeter door Meyssen of niet? De bal gaat naar de stip. De strafschop wordt omgezet door Ki-Hyeon Seol. Het staat 0-1 in Sclessin.
44' William Verbeeck heeft heel de linkerflank voor zich en kan zomaar doorsnellen tot bij Runje. De Standarddoelman gaat gepast plat.
54' Twijfel of John O'Shea de bal met de hand speelt. Ref Vandevenne laat doorspelen.
69' William Verbeeck kan doortikken tot bij Ki-Hyeon Seol. De Bosuilspits neemt het leer in een keer op de slof. Runje is niet verrast.
79' Brocken komt naar binnen en trapt met links. Zijn schot hobbelt een metertje langs de rechterpaal.
87' Ki-Hyeon Seol laat na het pleit te beslechten en schiet gekraakt naast.
93' Yobo knalt onbesuisd naast
(Bron: GvA - 09/04/2001)
 

Statistieken

R. Standard de LiŤge R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Vedran Runje
7 David Brocken
4 Laurent Wuillot
5 DaniŽl Van Buyten
Mario Vinicius
2 Didier Ernst
6 Harold Meyssen
7 Robert Prosinecki
9 MichaŽl Goossens
20 Ole-Martin Aarst
11 Ivica Mornar
21 Kris Mampaey
23 Alen Orman
3 Stefan Leleu
5 John O'Shea
4 Bernt Evens
10 Noureddine Ziyati
14 Tony Sergeant
16 Jonas De Roeck
6 William Verbeeck
11 Sandro da Silva
26 Ki-Hyeon Seol

Wissels

11 Sandro da Silva (uit)/
15 Bimbo Fatokun (in)
70'
 
10 Noureddine Ziyati (uit)/
8 Marc Van Britsom (in)
90'
 
26 Ki-Hyeon Seol (uit)/
19 Patrick Goots (in)
90'
 

Begin Match
Harold Meyssen      
      Alen Orman
Ole-Martin Aarst      
      Noureddine Ziyati
      Bimbo Fatokun
      Fatokun
      Bimbo Fatokun
      Ki-Hyeon Seol (penalty) 0-1 35'
Ruststand 0-1
90' Eindstand 0-1 90'
TERUG