Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. Sp. Lokeren S.-N. W.
2 1
31.03.2001 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Yves Marchand

Lijnrechters:
Louis-Marie Paul - Serge Idon

Vierde official: Philippe Vinche
Toeschouwers: 4.000

Wedstrijdverslag

Seyfo bezorgt Gunter Ribus in tumultueuze slotfase een kuit- en enkelbreuk: "Een trap uit frustratie"
DEURNE - R Antwerp FC won na de uitwedstrijd op Daknam ook zijn thuismatch tegen K.S. Lokeren S.-N. W. en gaf de Waaslanders op die manier een flinke opdoffer in de strijd om Europees voetbal. De zege van rood-wit werd echter overschaduwd door de kuit- en enkelbreuk van Gunter Ribus na een aanslag van Seyfo Soley.

De wedstrijd bevond zich al in blessuretijd toen de Gambiaan Seyfo het nodig vond zijn frustraties te botvieren op de enkel van Gunter Ribus. De gevolgen waren niet te overzien: een gebroken enkel en kuit voor de sympathieke roodwitte middenvelder. Het seizoen van de revelatie van de Great Old zit er meteen op. "Als Patje Goots voor zijn rode kaart in Harelbeke zes weken krijgt, dan moet deze speler zeker zes maanden geschorst worden," reageerde de boze Antwerptrainer Regi Van Acker. "Als zo'n mannen nog op een voetbalveld worden toegelaten, sorry hoor. We zijn toch bezig met voetbal, of niet? Heel jammer dat iemand als Gunter Ribus, die dit jaar veel progressie maakte, op die manier het seizoen moet afsluiten."

Georges Leekens nam afstand van zijn speler. "Ik keur volledig af wat Seyfo gedaan heeft," aldus de trainer van K.S. Lokeren S.-N. W. "Ik hoop dat het voor Gunter Ribus allemaal nog zal meevallen." Niet dus. William Verbeeck bleef door de zware blessure van zijn ploegmaat ook met een fikse kater achter. De enkelbreuk van Gunter Ribus riep bij William nare herinneringen op aan zijn eigen beenbreuk die hij begin vorig seizoen opliep en die hem bijna een heel jaar ellende kostte. "Ik kreeg rillingen toen ik Gunter daar zag liggen," zegt William Verbeeck. "Ik zag direct aan zijn gezicht dat het ernstig was. Het is verschrikkelijk, het was gewoon een trap uit frustratie. Dit voorval is een serieuze domper op onze zege. We kunnen blij zijn met een gewonnen wedstrijd, maar dit zijn toch zaken die blijven hangen. Zeker bij mij."

William Verbeeck lag aan de basis van de beslissende strafschop toen hij door Gretarsson werd neergehaald in de zestien meter. "Het was de bedoeling om de penalty te zoeken," zegt de kapitein van R.A.F.C. "Er waren al een paar twijfelgevallen geweest, onder meer met Bimbo Fatokun. Dan weet je dat je als thuisploeg het voordeel kunt hebben dat er de volgende keer iets sneller wordt gefloten. Dit was een zuivere strafschop, er was geen discussie mogelijk." Na een moeilijke periode heeft William Verbeeck zijn draai opnieuw gevonden. Tegen K.S. Lokeren S.-N. W. eiste hij samen met Noureddine Ziyati en doelman Kris Mampaey de hoofdrol op. "Vooral in de tweede helft liep het goed. Ik hield het veld heel breed en kon telkens goed worden aangespeeld. Ik had al bij de eerste bal die ik kreeg direct een goed gevoel. Ik zat meteen in de wedstrijd, dat is belangrijk voor mij. Na de rust hebben we meer risico's genomen en zijn we met drie verdedigers gaan spelen, maar eigenaardig genoeg kwam er daardoor nog meer ruimte voor ons. Nu K Sint-Truidense VV verloren heeft, zijn we zeker gered. Dat moet ons vertrouwen geven om in de resterende matchen nog een paar goede resultaten neer te zetten."
(J.V.C. - bron: GvA - 02/04/2001)
 
Minuut per minuut
18' Zitka verkijkt zich compleet op een voorzet van Noureddine Ziyati. Verdediger Seyfo keert de kopbal van Ki-Hyeon Seol echter van de doellijn.
24' Kris Mampaey brengt redding op een laag schot van Olufade.
35' Seol is eerder op de bal dan de uitgelopen Zitka, maar Vidarsson haalt de poging van de Zuid-Koreaan van de lijn.
37' De Beule mag alleen op Kris Mampaey afgaan. De doelman van R Antwerp FC redt knap.
43' Olufade schiet van dichtbij een open kans onbegrijpelijk over.
47' G O A L: een vrijschop van Noureddine Ziyati verdwijnt via de muur in doel: 1-0.
65' Tony Sergeant stuit na een 1-2 met Bimbo Fatokun op Zitka.
67' G O A L: Bangoura kopt een voorzet van Helgason binnen: 1-1.
77' Helgason wordt met een tweede gele kaart uitgesloten.
85' G O A L: William Verbeeck wordt in het strafschopgebied neergehaald door Vidarsson. Ki-Hyeon Seol zet de penalty om: 2-1.
90' R O O D: Seyfo krijgt rood na een aanslag op Gunter Ribus, de jonge Antwerpmiddenvelder breekt kuit en enkel en staat voor een pijnlijke en immense genezings- en revalidatieperiode.
(Bron: GvA - 02/04/2001)
 

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. Sp. Lokeren S.-N. W.

Elftallen

21 Kris Mampaey
23 Alen Orman
3 Stefan Leleu
5 John O'Shea
4 Bernt Evens
10 Noureddine Ziyati
6 William Verbeeck
18 Zoran Campara
7 Gunter Ribus
11 Sandro da Silva
26 Ki-Hyeon Seol
12 DaniŽl Zitka
Audun Helgason
8 Chris Janssens
16 Soley Seyfo
5 Arnar Vidarsson
Runar Kristinsson
22 Davy De Beule
6 Nenad Vanic
20 Arnar Gretarsson
17 Sambegou Bangoura
Adekanmi Olufade

Wissels

46' 23 Alen Orman (uit)/
14 Tony Sergeant (in)
 
46' 11 Sandro da Silva (uit)/
15 Bimbo Fatokun (in)
 
80' 18 Zoran Campara (uit)/
8 Jim Davis (in)
 
22 Davy De Beule (uit)/
Patrick Zoundi (in)
62'
 
Runar Kristinsson (uit)/
13 Steven De Geest (in)
80'
 

Begin Match
Bernt Evens      
      Audun Helgason
Zoran Campara      
Ruststand 0-0
47' Noureddine Ziyati 1-0      
      Sambegou Bangoura 1-1 67'
      Audun Helgason 77'
85' Ki-Hyeon Seol 2-1      
      Soley Seyfo 90'
91' Eindstand 2-1 91'
TERUG