Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.A.A. Gent
1 0
11.03.2001 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Luc Huyghe

Lijnrechters:
Alain Gerard - Johnny Ladrière

Vierde official: Kris Hermans
Toeschouwers: 4.000

Wedstrijdverslag

R Antwerp FC zet dankzij winst beslissende stap richting behoud: "Altijd gedacht te overleven"
DEURNE - R Antwerp FC kan de negen wedstrijden die in de competitie 2000-2001 nog resten, zonder druk afwerken. Na de winst van zondag tegen KAA Gent zette de Great Old de allicht beslissende stap richting behoud. "Ik heb altijd gedacht dat we zouden overleven," zegt Regi Van Acker, trainer van R Antwerp FC.

Drie op 21 hadden de Deurnese roodwitten uit de 7 wedstrijden uit de terugronde gepuurd. Meteen zetten Sandro Da Silva en co een even zwak parcours neer als dat wat in de eerste reeks matchen werd afgewerkt. Alleen, de jongste weken zat er beterschap in het voetbal en de resultaten. Zowel tegen K Lierse SK (0-0) als op KRC Genk (1-1) werd gelijkgespeeld. Nu werd de volle buit gepakt tegen een naar de 3e plaats mikkend KAA Gent. "Toch vind ik de belangrijkste conclusie niet dat we een gouden zaak deden met het oog op het behoud, maar wél dat we het konden opbrengen geduldig te voetballen," aldus Regi Van Acker. "Een niet zo evident gegeven voor een ploeg waarvan de supporters de bal zo snel mogelijk vooraan willen zien. De bal rondspelen en wachten op het juiste moment om de tegenstander te verrassen, dat is alweer iets wat mijn jonge spelersgroep heeft geleerd."

Sinds 16 december van vorig jaar, de laatste wedstrijd van de heenronde, was het geleden dat R.A.F.C. nog een match had gewonnen. Toen werd K Sint-Truidense VV op de Bosuil met 2-0 geklopt. Het naar de ploegen onderaan de rangschikking kijken, was weer begonnen. "Toch voor een aantal jonge spelers", beaamt Regi Van Acker. "Zelf had ik dat niet. Ik zei het al, ik heb altijd gedacht dat R.A.F.C. het eerste jaar eerste klasse zou overleven. Van bij aanvang van het seizoen ondervond ik dat de spelers absoluut voor het behoud wilden gaan. Vandaar dat we eigenlijk nooit in problemen zijn gekomen. Ook niet toen we onze start volledig misten. We hebben de druk perfect kunnen weghouden. Ons grootste probleem was en is dat we te weinig scoren. Het aantal tegengoals valt mee, het aantal gemaakte doelpunten valt tegen."

Wat voor R.A.F.C. volgt, zijn negen wedstrijden die op een rustige manier afgewerkt kunnen worden. "Ik ben benieuwd hoe de groep zal reageren nu we plots moeten voetballen om te voetballen. De jongens zijn het altijd gewend geweest om voor iets te spelen. Dat geldt trouwens ook voor mezelf als trainer. De eindronde in tweede, de titel in tweede, het behoud in eerste, maar nu valt er eigenlijk een doel weg. Dat is nieuw voor mij en voor de spelers. Hoewel er natuurlijk nog geen absolute zekerheid over het behoud is. We zijn alvast van die 13e plaats weg. Het leek wel alsof we daarop vastgepind zaten."
(L.D.R. - bron: GvA - 12/03/2001)
 
Minuut per minuut
22' Ref. Huyghe onderbreekt de wedstrijd even omdat een deel van de Antwerpaanhang kwetsende spreekkoren richt aan het adres van Gunther Schepens.
25' Cipi haalt een verdwaald voorzetschot van Tony Sergeant van de lijn.
43' Herpoel brengt redding op een schot van Sandro Da Silva.
44' Lempereur glipt door de buitenspelval, omspeelt Kris Mampaey, maar besluit in het zijnet.
48' Schepens kopt een voorzet van Lempereur over.
75' Lempereur trekt Bimbo Fatokun neer in het strafschopgebied. Elfmeter en rood voor de Gentse aanvaller. Ki-Hyeon Seol trapt de 1-0 binnen.
(Bron: GvA - 12/03/2001)
 

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.A.A. Gent

Elftallen

21 Kris Mampaey
23 Alen Orman
3 Stefan Leleu
5 John O'Shea
4 Bernt Evens
10 Noureddine Ziyati
14 Tony Sergeant
16 Jurgen De Neys
7 Gunter Ribus
11 Sandro da Silva
26 Ki-Hyeon Seol
23 Fréderic Herpoel
2 Jacky Peeters
6 Geri Cipi
4 Tomas Vasov
3 Vital Borkelmans
18 Tarik Kharif
22 Eric Joly
5 Edin Ramcic
9 Sasö Gajser
13 Gunther Schepens
Jerome Lempereur

Wissels

49' 14 Tony Sergeant (uit)/
15 Bimbo Fatokun (in)
 
62' 10 Noureddine Ziyati (uit)/
6 William Verbeeck (in)
 
86' 26 Ki-Hyeon Seol (uit)/
Marc Van Britsom (in)
 
9 Sasö Gajser (uit)/
12 Vassollo Olcese (in)
 
18 Tarik Kharif (uit)/
24 Gaby Mudingayi (in)
46'
 
5 Edin Ramcic (uit)/
Jerôme Brocard (in)
72'
 

Begin Match
      Geri Cipi
Ruststand 0-0
      Jerome Lempereur 75'
77' Ki-Hyeon Seol (penalty) 1-0      
90' Eindstand 1-0 90'
TERUG