0 1
19.10.1919 Plaats: Beerschotstadion, Kiel
Toeschouwers: 5.500

Beerschot AC - Antwerp FC

De Antwerpsche Derby had ruim 5.000 toeschouwers naar het in opbouw zijnde stadion geblot. Zooals het voorzien werd, behaalde Antwerp FC een moeilijke overwinning, doch haasten wij ons te zeggen dat Beerschot AC verdiende te winnen en een omgekeerden uitslag in het voordeel van de paars-witten een beter gedacht van 't spel zou weergeven.

Om twee ure geeft de scheidsrechter het sein tot vertrekken. Antwerp FC leidt den eerste aanval, maar Joseph Lenaerts wordt gehouden wegens off-side. Het spel verplaatst zich op de zijde van Antwerp FC en Beerschot AC bekomt corner en free-kick die niets opleveren. Een schoone aanval van Antwerp FC eindigt met een schot van Frans Théron naast het doel. Weederom is Beeschot AC baas en bekomt twee hoekschoppen, die geen verandering brengen. In de 22en minuut ontsnapt Dis Bastin en geeft den bal naar den rechtervleugel van Joseph Lenaerts. Deze zet over naar Frans Théron, die met een onhoudbaar schot de score opent voor Antwerp FC. Van dan af blijft het voordeel aan Beerschot AC. Sus Van den Cloot wordt op de proef gesteld, maar houdt zijn net zuiver tot de rust, die gefloten wordt wanneer Antwerp FC een bezoek aan Michiels brengt.

Na de rust is Beerschot AC letterlijk meester. Elst wordt geraakt en moet een paar minuten het spel verlaten. Sus Van den Cloot heeft gelegenheid zich meermaals te doen toejuichen. Op een ontsnapping van Elst, loopt hij op het gepaste oogenblikuit. Nu wordt het doel van Antwerp FC letterlijk onder kruisvuur genomen, doch Sus Van den Cloot weert alles af. Larnoe vindt de keeper van Antwerp FC tweemaal op de goede plaats. Antwerp FC ontsnapt, maar Frans Théron zendt naast het doel. Sus Van den Cloot is gelukkig een schot van Braine om te werken, nogmaals corner, welke evenmin verandering brengt. Beerschot AC wordt aangewakkerd door een geestdriftig publiek, dan zijne toejuichingen niet spaart. Braine zendt den bal in de handen van Sus Van den Cloot. Na den 35en minuut wordt het spel beter verdeeld. Antwerp FC bekomt zijn eersten corner, flink afgeweerd door Michiels.

Dis Bastin, den bal krijgende van Frans Théron, mist een schoone gelegenheid. Sus Van den Cloot weert nog een critiek oogenblik met uit zijn goal te loopen. Braine dwingt nog een corner af, maar de stand blijft onveranderd 0-1, wanneer Beerschot AC verdiende te winnen met een paar goals. De beide verdedingen stonden hooger dan de voorlijnen, maar de winaar van de match is onbetwistbaar Sus Van den Cloot, die nooit een schooner spel vertoonde.

(bron: gva - historisch archief - 20/10/1919)

Ruststand 0-1
90' Eindstand 0-1 90'