2 3
13.10.1929 Plaats: Het Lisp

Scheidsrechter: Louis Baert

Na Liersche SK - Royal Antwerp FC

Gelijk het te denken was met St-Gummaruskermis, waren de omheiningen van het Liersestadium druk bezet. Ten 2 ure stelde heer Baert de ploegen in lijn. Royal Antwerp FC wint den toss, zonder voordeel. De eerste aanvallen gaan uit van Liersche SK langs Seymaes en Brugghe, doch door Rik De Deken goed gehouden. Gedurende een tiental minuten is het spel verdeeld. Liersche Sk is rapper. De Keyser en Simons werken goed, dank aan de vleugels. R.A.F.C. komt stilaan in meerderheid. Van den Bosch staat corner toe op poging van Dis Bastin. Op den 17en minuut veschalkt Willy Ulens Van den Bosch en doelt mooi (0-1). Het spel is hard.

Heer Baert grijpt in, maar het publiek heeft geen vrede met zijn beslissingen. Liersche SK is de meerdere. Op een beslissing van den scheidsrechter wil De Keyser het veld verlaten, maar hij wordt daarvan door kapitein De Preter verhinderd. Op den 23en minuut houdt Louis Somers een schot van Voorhoof onvoldoende en Meus die volgt lapt den gelijkmaker binnen. Het spel is gelijk tot op den 42en minuut, als Dis Bastin en Flor Lambrechts mooi samenspelen en Jos Van Beeck nummer twee kan doelen. R.A.F.C leidt aan de rust met 1-2.

Na de poos stelt Dis Bastin Van den Bosch aan 't werk. Het spel is hardnekkig. Bij R.A.F.C. onderscheidt Dis Bastin zich. Liersche SK leidt enkele aanvallen, vooral langs Brugghe. Op den 12en minuut geeft Flor Lambrechts over aan Jos Van Beeck die met kopstoot een derde punt aanteekent. R.A.F.C. is baas. Jos Mortelmans zendt neven. Louis Somers moet redden op schoten van Voorhoof. R.A.F.C. schiet tweemaal op den paal. Op de 44en minuut bekomt Liersche SK corner, door Seymaes gegeven. Brugghe kopt in doel. R.A.F.C. wint desondanks verdiend met 2-3 na een hardnekkige match.

(bron: GvA - historisch archief - 13/10/1929)

Willy Ulens 0-1 17'
23' Meus 1-1
      Jos Van Beeck 1-2 42'
Ruststand 1-2
      Jos Van Beeck 1-3 57'
89' Brugghe 2-3
90' Eindstand 2-3 90'