Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.S.K. Beveren
0 1
20.11.2004 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Didier Petitjean

Lijnrechters:
Danny Vanderhoven - Philip Van Seymortier
Toeschouwers: 6.000

Wedstrijdverslag

R.A.F.C. morst met de kansen

Eigen bericht - "De wedstrijd kan alle richtingen uit," wist Yves Feys en bij uitbreiding alle aanwezigen voor de bekerpartij tussen R Antwerp FC en de Europese eersteklasser SK Beveren. De Great Old volgt in het spoor van Zulte-Waregem in de top van het klassement in de tweede klasse, SK Beveren is nogal wisselvallig bezig in de nationale en Europese campagne.

Van bij de aftrap claimde SK Beveren balbezit. De bezoekers tikten geduldig rond op de eigen speelhelft, maar vonden slechts uitzonderlijk de weg richting doel. Te weinig snelheid, te weinig diepgang en de roodwitte afweergordel werkte bovendien bijzonder efficiënt. Tia dook wel geregeld op, maar het centrale duo Harald Pinxten-Alain Van Mieghem intercepteerde gevat. Uiterste concentratie dus bij de roodwitte achterspelers en zo bewaarden ze doorlopend het overzicht voor de zone van de waarheid. Een kopslag aan de eerste paal van Mahan was bijna het gevaarlijkste waarmee Beveren uitpakte in die eerste periode. Langs de beide flankverdedigers trok R Antwerp FC bij momenten snedig ten aanval. Conclusie na vijfenveertig minuten: Beveren het meest bij de bal, thuisploeg R Antwerp FC de beste mogelijkheden. Tot afgrijzen van de aanwezige roodwitte supporters werd daarmee weer bijzonder slordig omgesprongen. Vooral Alex Di Gregorio miste enkele opgelegde kansen voor het doel van Copa.

Bij zijn eerste poging was de voorzet van Asanda Sishuba prima, maar hij werd van te kort geschaduwd om precieser te koppen. Op doorsteekbal van Gideon Imagbudu knalde de gelegenheidsspits in de vlucht naast. Meer dan de cameraman van de lokale TV (die overigens enige verzorging behoefde) knalde hij helaas niet omver. Nog voor het half uur ontsnapte Beveren dus ten tweede male aan een achterstand. Ook Jordan Opoku voelde zich in zijn sas en verstoorde meermaals de Beverse tik-tak-machine. Iets minder dan tien minuten voor de pauze zette hij de bal voorlangs. Even later moest Yves Feys dan toch eens serieus uitpakken: hij tipte een shot uit stilstand van N'Dri in corner. Makkelijk was dat niet. Sekonden voor de pauze kwam Alex Di Gregorio nog een derde keer in schietpositie. Nu ging de mooie kans over het Beverse doel.

0-0 aan de rust en dat inspireerde Herman Helleputte tot de wissel Tia - Sanogo. Zoals niet veel later zou blijken een geslaagde ingreep van de bezoekende coach. Né
prikte de bal door de rood-witte rangen richting Sanogo en de invaller klopte Yves Feys tegenvoets. De voorsprong werd in het bezoekersvak met vlaggengezwaai gevierd. De roodwitte supporters ondersteunden onmiddellijk hun team in de hernieuwde dadendrang. Gideon Imagbudu antwoordde bijna onmiddellijk, maar hij trapte ongecontroleerd naast en over. Ook Sanogo miste nog een keertje onbegrijpelijk nadat hij Nana Asare voorbijgespurt was. De Great Old trok bijna onverschrokken naar voren, maar echte kansen afdwingen bleek steeds moeilijker. Net voor zijn vervanging haalde Alex Di Gregorio de bal weg bij doelman Copa en tikte binnen. Scheidsrechter Petitjean zag er een fout in en keurde het doelpunt af. De thuissupporters bedolven de spelleider onder een resem (terechte, maar niet zo netjes verwoorde) verwijten.

In de achtervolging op de geel-blauwe bezoekers bracht coach Jerko Tipuric supersub Fangzhuo Dong en nog later ook Dejan Mitrovic, maar het zou niet meer baten. Beveren controleerde het gebeuren. Een keer leek de gelijkmaker er aan te komen. Dejan Mitrovic verplichtte de niet zo secure Beverse doelman tot vuistenwerk. Vanuit een bijzonder schuine positie deed Harald Pinxten het net trillen. De bal belandde helaas aan de verkeerde kant van de staak. Ook de infiltraties en een piepklein shotje van Asanda Sishuba zorgden nog voor enig gevaar. Uiteindelijk bleef de Beverse voorsprong op het bord en de Waaslanders plaatsten zich dus met het kleinste verschil voor de volgende ronde. Opluchting bij coach Jerko Tipuric, maar toch ook wat ontgoocheling. De Antwerpcoach benadrukte zijn bijzondere tevredenheid met de geleverde prestatie. Herman Helleputte van zijn kant vond R Antwerp FC een stuk beter dan het voorbije seizoen, maar of hij dat ook echt meende, was niet helemaal duidelijk.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 20/11/2004)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.S.K. Beveren

Elftallen

1 Yves Feys
2 Edwin Ouon
5 Harald Pinxten
8 Alain Van Mieghem
19 Nana Asare
4 Bernt Evens
12 Gideon Imagbudu
13 Souleymane Mamam
17 Jordan Opoku
26 Asanda Sishuba
7 Alexandre Di Gregorio
1 Barry Boubacar Copa
2 Mondacan Mahan
3 Kristof Lardenoit
8 Seydou Kanté
16 Marco Né
17 Emmanuel Eboué
18 Alain Koudou
19 Mohamed Diallo
21 Togbe Tia
22 Romaric N'Dri
23 Abdoulaye Junior D'Jire

Wissels

66' 7 Alexandre Di Gregorio (uit)/
9 Fangzhuo Dong (in)
 
75' 17 Jordan Opoku (uit)/
11 Dejan Mitrovic (in)
 
21 Togbe Tia (uit)/
20 Moussa Sanogo (in)
46'
 
18 Alain Koudou (uit)/
15 Bjorn Vleminckx (in)
89'
 

Begin Match
30' Souleymane Mamam      
Ruststand 0-0
      Moussa Sanogo 0-1 54'
84' Fangzhuo Dong      
      Romaric N'Dri 89'
90' Eindstand 0-1 90'
TERUG