Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.V.V. Belgica Edgem Sport
5 1
16.08.2004 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Eddy De Coninck

Lijnrechters:
Gert Deckers - Danny Huens
Toeschouwers: 4.000

Wedstrijdverslag

Belgica niet zonder slag of stoot geklopt

Eigen bericht - Hoewel er vooraf weinig twijfel over bestond wie zich zou kwalificeren voor de 32e finale, toch hebben de mannen van coach Pierre Brits een prima prestatie geleverd op de Bosuil. Thuisploeg R Antwerp FC, luid aangemoedigd door het talrijk opgekomen publiek, trok resoluut een aanvallende kaart. Hoewel de rood-witte afwerking alweer niet echt op punt stond, leek het lot van de Edegemnaars al in de tiende minuut bezegeld. Giovanni Federow knalde een prima schuine pass van GabriŽl Persa in de verste hoek. De Great Old dus op voorsprong, maar lokte daarmee Belgica niet uit zijn defensieve schulp.

Meer nog 'de oude dame' liet zich kundig in slaap wiegen. Bij een eerste echte tegenaanval, die naam waardig, stak oud-Bosuil medewerker Dirk Dausy in de baan van Najim Amezian. Met een droge knal in de kruising, liet 'ons jimmeke' doelman 'Pino' Hernandez geen schijn van kans. De zwart-witten hadden blijkbaar bloed geroken. Ze combineerden vlotter en kwamen gevaarlijk opzetten. Enkele minuten voor de pauze zorgde Verelst bijna voor een onverhoopte ruststand. Zijn overhaaste schot zoefde echter over. R Antwerp FC trok het tempo op en met een korte pass stuurde Bernt Evens Souleymane Mamam tot op de achterlijn. Alex Di Gregorio nette de achterwaartse voorzet. Rusten met 2-1.

Na een snelle reparatie van het doelnet, mocht Fangzhuo Dong mee van start gaan voor de tweede periode. De jonge Chinees gaf vrijwel onmiddellijk zijn visitekaartje af. Hij plaatste een korte corner Di Gregorio-Federow met een krachtige, geplaatste kopslag buiten bereik van doelman Van Camp in doel (3-1). Rood-wit leek af te stevenen op een riante uitslag, maar moest tot in de laatste minuten knokken en bikkelen om die ook op het scorebord te krijgen. Belgica-verdediger De Smet beleefde meer dan een moment-de-gloire door vooral Giovanni Federow het leven zuur te maken en de flankaanvaller bovendien een gele kaart aan te naaien. Scheidsrechter De Coninck liet de pesterijtjes voortduren. De Bosuil reageerde furieus, maar moest machteloos toezien.

Bernt Evens verplaatste zich in de geest van het publiek en vloerde de Edegemnaar met een potige overtreding. Dat gebaar kostte 'm wel een gele kaart. Vijf minuten voor tijd haalde Alex Di Gregorio sportief zijn gram door via onderkant lat de 4-1 binnen te schieten. Vier minuten kreeg hij slechts. Net genoeg voor de Ghanese invaller Nafiu Iddrisu om zijn eerste doelgerichte actie in de zeventien meter overhoeks in de goal te trappen (5-1), gevolgd door drie (of waren het er vier?) perfect uitgevoerde salto's. Was Bimbo echt de laatste Antwerpspeler die dat voor mekaar bracht? De Great Old plaatste zich dus voor de volgende ronde, maar net als tegen VC E. Aalst misten de Antwerpspelers ook nu opvallend veel scoringsmogelijkheden.

Ondanks een haast perfecte partij van het duo Van Mieghem-Asare kwam Belgica Edegem toch ook aan een aantal kansjes.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 15/08/2004)
 
Minuut per minuut
00' Vooraf: coach Jerko Tipuric moet in extremis doelman Yves Feys vervangen die zich blesseert tijdens de opwarming. Bij de veldspelers slechts een wijziging: Moumou Cissť blijft om extra-sportieve redenen langs de kant, Edwin Ouon neemt de rechtsachterstek over.
03' De aanvangsfaze is helemaal roodwit gekleurd. Giovanni Federow bereidt knap een kans voor Alex Di Gregorio voor. De doelman weert met een lage reflex af.
05' GabriŽl Persa stuurt Giovanni Federow in de diepte. Het schot schampt op de buitenkant van de paal. Het vroege doelpunt hangt in de lucht!
07' Belgica-goalie Raoul Van Camp moet plat op schot van Gideon Imagbudu.
10' G O A L: GabriŽl Persa levert een prima pass af in de loop van Giovanni Federow. De jonge Fransman steekt de bal overhoeks in doel (1-0).
19' Een forse ingreep van Belgica-verdediger Van Hove wordt met geel bestraft. Giovanni Federow trapt de bal over de muur, maar ook over de kruising.
23' Alex Di Gregorio wordt stevig aangepakt en Van De Langenberge wordt eveneens in het boekje van scheidsrechter De Coninck genoteerd.
28' Harald Pinxten steekt de bal subtiel door het midden, de afwerking van GabriŽl Persa is te zwak in handen van de doelman.
30' G O A L: ex-Antwerpmedewerker Dausy raapt een balverlies van Gideon Imagbudu op en bedient Amezian. De Edegemse spits steekt de bal milimeterprecies in de kruising (1-1)
37' Di Gregorio brengt de bal op, maar Bernt Evens is te verrast om de kans te benutten. De bal gaat naast.
41' De thuisaanhang krijgt het even op de heupen als door (dom) balverlies Robberechts
vrijuit naar doel kan oprukken. Zijn Schot is te hoog gericht.
44' G O A L: Souleymane Mamam trekt zich op gang en loopt tot op de achterlijn. Alex Di Gregorio neemt de voorzet in een tijd over en prikt binnen (2-1)
45' Roodwit leidt aan de rust, maar het publiek staat versteld dat daarvoor zoveel kansen nodig waren...
46' De tweede helft begint met enige vertraging vanwege de reparatie van een van de doelnetten. Dat geeft Fangzhuo Dong de kans om nog een slokje te nemen alvorens aan zijn taak te beginnen. Het klikt tussen speler en coach, dat zie je zo.
48' G O A L: met een rake en goedgeplaatste kopslag verlengt de jonge CHinees een voorzet van Giovanni Federow in doel (3-1).
49' Alex Di Gregorio kan net niet bij een assist van Fangzhuo Dong. Souleymane Mamam komt er wel bij en knalt op Van Camp die in corner afweert.
50' Antwerpdoelman Javier Hernandez benut de beide vuisten om een knappe vrijschop van Vergeylen in corner te boksen.
58' Drie kansen op rij. Eerst Giovanni Federow steekt knap opzij, Fangzhuo Dong mist killers instinct en trapt in handen van de doelman. Bij een volgende gelegenheid wordt de roodwitte nr. negen afgeblokt, maar hij haalt er wel een hoekschop uit. Ook Souleymane Mamam kan een voorzet van Alex Di Gregorio niet verzilveren. Het schot klimt te hoog.
62' De vrijschop ligt een metertje of acht buiten de grote rechthoek. Giovanni Federow krult de bal over de muur, maar helaas tegen de dwarslat.
67' De vijandelijkheden tussen Belgica-verdediger De Smet en Antwerpflankspeler Giovanni Federow gaan rustig naar een hoogtepunt. De scheidsrechter sluit de ogen voor de forse duwfout van de Belgica-verdediger.
68' Giovanni Federow maakt een overtreding en krijgt prompt geel te zien!
75' De thuisploeg domineert, maar drukt niet genoeg door om echte kansen af te dwingen.
85' G O A L: De bedrijvige Giovanni Federow gooit tot bij Alex Di Gregorio, via Bernt Evens opnieuw voor de voet van Alex die keihard via de onderkant van de lat binnenknalt.
86' Bernt Evens neemt de bescherming van zijn ploegmaat Federow iets te letterlijk. Hij haalt De Smet neer ten koste van een gele kaart.
89' G O A L: Nafiu Iddrisu krijgt de bal aangespeeld, creŽrt zichzelf vliegensvlug ruimte en zorgt kort voor tijd voor een pareltje van een doelpunt (5-1) met drie salto's bovenop.
90' R Antwerp plaatst zich voor de vijfde voorronde van de beker en mag volgend weekeinde naar Virton...
(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 16/08/2004)
 

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.V.V. Belgica Edgem Sport

Elftallen

21 Angel Javier Hernandez Pindado
2 Edwin Ouon
5 Harald Pinxten
8 Alain Van Mieghem
19 Nana Asare
13 Souleymane Mamam
12 Gideon Imagbudu
4 Bernt Evens (K)
20 Giovanni Fedorow
16 GabriŽl Persa
7 Alexandre Di Gregorio
1 Raoul Van Camp (K)
2 Ward Van De Langenberge
3 Wim De Vies
4 Ken Beyens
5 Sven Van Haute
7 Marco De Smet
9 Nick Robberechts
20 Bart Vergeylen
19 Joeri Verelst
10 Dirk Dausy
16 Najim Amezian

Wissels

46' 16 GabriŽl Persa (uit)/
9 Fangzhuo Dong (in)
 
87' 7 Alexandre Di Gregorio (uit)/
18 Abdul-Nafiu Iddrisu (in)
 
87' 13 Souleymane Mamam (uit)/
17 Jordan Opoku (in)
 
9 Nick Robberechts (uit)/
11 Noureddine Al Yahiaoui (in)
46'
 
16 Najim Amezian (uit)/
14 Sven Van Den Hulle (in)
58'
 
3 Wim De Vies (uit)/
12 Bjorn Moons (in)
63'
 

Begin Match
10' Giovanni Fedorow 1-0      
      Sven Van Haute 19'
      Ward Van De Langenberge 23'
24' Gideon Imagbudu      
      Najim Amezian 1-1 30'
44' Alexandre Di Gregorio 2-1      
Ruststand 2-1
48' Fangzhuo Dong 3-1      
68' Giovanni Fedorow      
85' Alexandre Di Gregorio 4-1      
88' Bernt Evens      
89' Abdul-Nafiu Iddrisu 5-1      
90' Eindstand 5-1 90'
TERUG