Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. RBC Roosendaal
1 6
04.08.2004 Plaats: terrein Kasteellei Wijnegem
Toeschouwers: 1.000

Wedstrijdverslag

Twijfel bij roodwitte sups groter dan ooit...
Eigen bericht - De éne Nederlandse tegenstander is de andere niet. Terwijl de Great Old er afgelopen zaterdag tegen MVV nog zes tegen de touwen knalde, moest rood-wit er nu zes incasseren. Die cijfers ogen zwaar, maar RBC is dan ook een volwaardige eredivisionist met nogal wat Belgisch talent in de rangen. De club heeft bovendien een razendsnelle rechterwinger die de verdediging geregeld aan flarden liep. Beide ploegen keken tegen een veelvoud aan gele kaarten aan en allebei zagen ze ook een speler vroegtijdig weggestuurd worden. Yves Feys ging na een mislukte terugspeelbal even aan het shirtje hangen bij Smolders en mocht na een half uur bij een 1-1 tussenstand inpakken. Dejan Mitrovic werd meteen ingewisseld voor invallersdoelman Naby Yattara die een alles behalve secure partij afwerkte. In de tweede helft mocht ook oud-Antwerpspeler Azubike Oliseh inpakken.

Coach Jerko Tipuric begon de match met wat waarschijnlijk zijn type-elftal voor de competitiestart zal worden. Met Alain Van Mieghem centraal achteraan, Bernt Evens als voorstopper en Gabriël Persa als diepste spits met steun van Dejan Mitrovic en Alex Di Gregorio. RBC Roosendaal maakte vanaf het begin goed gebruik van de rechterflank. Pius Ikedia sneed als een TGV door de rood-witte gelederen. Op de tiende minuut legde hij panklaar voor Smolders die met een gelukje raak trof in de linkerbenedenhoek. RAFC stroopte de mouwen op en reageerde al binnen de vijf minuten met een tegendoelpunt. Ondanks de stugge mandekking die de Nederlanders al twee gele kartons had gekost, bediende Dejan Mitrovic Gabriël Persa die de bordjes op gelijke hoogte trapte.

R Antwerp FC claimde zijn deel van 't spel, maar RBC prikte snediger tegen. En dat het snel ging moest ook de lijnrechter verscheidene malen ondervinden. Ook hij had moeite met het tempo bij het belopen van de buitenspelval. En dan nog waren er heel wat twijfelgevallen die niet afgevlagd werden. Nog voor de pauze liep RBC uit dank zij een doelpunt van Guyt die bij de rebound op een poging van Smolders vrij kon aanleggen. Rusten met 1-2.

Rood-wit keerde terug uit de cabine zonder de eigen diepe spits Gabriël Persa, maar met Faruk Atalay, Christophe Préseaux en testspeler Ducroux die met het rugnummer negen aan de slag ging. Zelfde wedstrijdbeeld, al drongen de Nederlandse bezoekers nog meer hun wil op. Balverlies van Mohammed Cissé kostte rood-wit een penalty, veroorzaakt door Christophe Préseaux en door ex-Westerlo Sidney Lammens feilloos benut. Nog geen kwartier later, Oliseh was ondertussen uitgesloten, zette Ikedia zoveel druk op nieuweling Christophe Préseaux totdat die tegen de eigen ploeg scoorde.

Bij de twee late doelpunten leken de veldspelers het contact met hun (flaterende) doelman helemaal kwijt zodat RBC nog gemakkelijk tot 1-6 kon opdrijven. Invaller Makhout profiteerde maximaal van het rood-witte mistasten. "Nog veel werk aan de winkel," wordt stilaan een vaste uitdrukking op de Bosuil, al zal daarmee helaas geen speler sneller gaan lopen. De twijfel bij de rood-witte sups is groter dan ooit...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 04/08/2004)

Statistieken

R. Antwerp F.C. RBC Roosendaal

Elftallen

1 Yves Feys
6 Moumou Cisse
5 Harald Pinxten
8 Alain Van Mieghem
3 Jens Govaerts
7 Alexandre Di Gregorio
4 Bernt Evens
12 Gideon Imagbudu
11 Dejan Mitrovic
13 Souleymane Mamam
16 Gabriël Persa
1 Maikel Aerts
2 Sidney Lammens
3 Robert Molenaar
4 Juan Viedma
5 Danny Hesp
6 Azubuike Oliseh
8 Damien Hertog
11 Danny Guyt
7 Pius Ikedia
9 Bjorn Daelemans
10 Tim Smolders

Wissels

32' 11 Dejan Mitrovic (uit)/
21 Naby Moussa Yattara (in)
 
46' 12 Gideon Imagbudu (uit)/
5 Christophe Préseaux (in)
 
46' 13 Souleymane Mamam (uit)/
10 Faruk Atalay (in)
 
46' 16 Gabriël Persa (uit)/
9 Ducroux (T.) (in)
 
62' 6 Moumou Cisse (uit)/
14 Dennis Leonidas (in)
 
62' 3 Jens Govaerts (uit)/
2 Edwin Ouon (in)
 
62' 7 Alexandre Di Gregorio (uit)/
17 David Van Passel (in)
 

Begin Match
      Juan Viedma 9'
      Tim Smolders 0-1 10'
      Robert Molenaar 11'
14' Gabriël Persa 1-1      
16' Jens Govaerts      
32' Yves Feys      
      Danny Guyt 1-2 39'
Ruststand 1-2
      Sidney Lammens (penalty) 1-3 50'
      Sidney Lammens 51'
      Azubuike Oliseh 59'
      Christophe Préseaux
(own-goal) 1-4
64'
74' Faruk Atalay      
      Fouad Makhout 1-5 86'
      Fouad Makhout 1-6 88'
90' Eindstand 1-6 90'
TERUG