Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Shenyang Ginde F.C.
1 2
20.07.2004 Plaats: terrein Kasteellei Wijnegem
Toeschouwers: 400

Wedstrijdverslag

Waar blijven de schutters?

Eigen bericht - Was het niveau van de Noord-Chinese tegenstander Shenyang Ginde FC vooraf moeilijk in te schatten, dan bleek vrij snel dat R Antwerp FC een stevig team uit hun nationale Super League te behappen had. De jongens van coach Guanying Zhang vormen niet alleen een soepel geheel, ze speelden bovendien ultra-defensief. Soms ook een tikkeltje brutaal. En bij momenten vooral irritant. Ze keken nog voor de pauze tweemaal tegen geel aan, maar die kaarten incasseerden ze met de glimlach.

Antwerpcoach Jerko Tipuric kon opnieuw beroep doen op Bernt Evens, terug van een test bij Coventry, maar moest nu improviseren met Alan Grozdanic op rechtsachter. Harald Pinxten-Moumou Cissť vormden het hart van de verdediging. Op het middenveld nieuwe Bosuil Alain Van Mieghem i.p.v. de aan de hand geblesseerde Faruk Atalay. Spits GabriŽl Persa kreeg vanop de linkerflank steun van Giovanni Federow.

Geduldige opbouw bij rood-wit. De Chinezen verkozen, vanuit een versterkte afweergordel, de snelle counter. Al op de zevende minuut kenden ze daarmee succes. Op voorzet vanop de flank werd Harald Pinxten door Samuel in het nauw gedreven. Met een magistratle kopbal klopte de Antwerpverdediger zijn hopeloos grabbelende doelman. De jongens van coach Jerko Tipuric moesten even bekomen van die uppercut, maar eisten toch doorlopend balbezit op. Aan de zone van de waarheid was het ook nu zoeken naar een afwerker op niveau. Nadat hij al vroeg in de match een kans op de doelman knalde, kwam GabriŽl Persa tot driemaal toe dicht bij de gelijkmaker. Bernt Evens zette een prima mogelijkheid over doel. Ook aan de overkant dreigde enkele keren gevaar, maar niks dat doelman Angel Pindado niet kon oplossen.

Voorsprong aan de rust voor de bezoekers die vrij snel na de pauze verdubbeld werd. Moeilijk uit te maken of er van buitenspel sprake was, Shen Zhang stuurde Leonardo ongehinderd richting doel. De Antwerpdoelman kwam te laat op de bal en moest zich opnieuw gewonnen geven (0-2). De buitenspelval bleef voor beroering zorgen. Nog geen twee minuten na het rood-witte tegendoelpunt van Gideon Imagbudu die op dieptepass van Christophe Presaux kon scoren, keek ook de Antwerpgoalie tegen geel aan vanwege een hoop verwijten aan de flaterende vlaggenman.

Angel Pindado wierp zich op de gevaarlijke vrijschop die er bovendien het gevolg van was. De Great Old drukte de blauwwitten achteruit, ook al waren Dejan Mitrovic en Alain Van Mieghem ondertussen gewisseld. Ke Zhang werd nog uitgesloten voor een vrij potige ingreep op David Van Passel. Rood-wit vond tot afgrijzen van de aanwezige sups echter geen gaatje meer in de Aziatische afweer. In de allerlaatste minuut werd GabriŽl Persa nog teruggefloten toen hij zich voor ťťn keer tot voorbij de doelman kon doorzetten.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 20/07/2004)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Shenyang Ginde F.C.

Elftallen

21 Angel Javier Hernandez Pindado
16 Alan Grozdanic
5 Harald Pinxten
6 Moumou Cisse
4 Bernt Evens
8 Alain Van Mieghem
12 Gideon Imagbudu
13 Souleymane Mamam
10 Dejan Mitrovic
17 GabriŽl Persa
19 Giovanni Fedorow
12 Lie Zhang
2 Shen Zhang
3 Jiaduo Wana
11 Yang Xu
19 Ke Zhang
29 Ekong
14 Bo Xu
20 Leonado
27 Gun Yu Gui
13 Li Deng
30 Ayorinde Samuel

Wissels

46' 5 Harald Pinxten (uit)/
15 Christophe Prťseaux (in)
 
58' 10 Dejan Mitrovic (uit)/
7 Alexandre Di Gregorio (in)
 
71' 8 Alain Van Mieghem (uit)/
11 David Van Passel (in)
 
30 Ayorinde Samuel (uit)/
23 Quam Shang Chum (in)
42'
 

Begin Match
      Harald Pinxten (own-goal) 0-1 7'
      Ke Zhang 22'
      Gun Yu Gui 27'
Ruststand 0-1
      Leonado 0-2 48'
71' Gideon Imagbudu 1-2      
73' Angel Javier Hernandez Pindado      
      Ke Zhang 80'
90' Eindstand 1-2 90'
TERUG