Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.S.V. Roeselare
1 2
23.04.2005 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Didier De Bock

Lijnrechters:
Erik Clerkx - Pieter Polfliet
Toeschouwers: 3.000

Wedstrijdverslag

Publiek is 'man van de match'!

Eigen bericht - Heel wat blessureleed aan beide kanten, maar dat belette geen van beide clubs om met z'n elven aan de aftrap te verschijnen. Toch ook enkele invallers in de dug out, maar daarvoor was blijkbaar heel diep in de kern getast. Bij R Antwerp FC was met Jens Govaerts en Asanda Sishuba en daarbovenop de bijzonder ongelegen gele schorsing van Bernt Evens het potentieel linkerpoten helemaal uitgeput. Bleven over Nana Asare en Giovanni Fedorow. Regi Van Acker zag zich daardoor genoodzaakt het experimentje van tegen Spartak Moskou met Denis Dasoul op linksachter nu ook op competitieniveau uit te proberen. Zonder de ook al geblesseerde Alain Van Mieghem schoof Gabor Bukran naar het hart van de verdediging. Het uitverdedigen zou daar zeker niet onder leiden, maar in de man tegen man situatie? De door Leleu toegetakelde enkel van Dong was onvoldoende hersteld, zodat die andere spits Arthur Gomez de strijd tegen een overmacht aan Roeselare-verdedigers moest aangaan.

Dennis Van Wijck schikte zijn team immers oordeelkundig, bijna op zijn Italiaans rond doelman Sierens. Op zulke veldbezitting had de Great Old al vaker de tanden stukgebeten. Er viel bovendien te vrezen voor het spekakel. De derde jonge Ghanees Nafiu Iddrisu verbeet zijn ongeduld op de bank. De jonge supporter Sasha mocht de aftrap komen verzorgen. Dan was het de beurt aan de grote(re) jongens. De studieronde beperkte zich tot aftasten van de wederzijdse posities. Lang duurde dat echter niet, want na amper vier minuten werd de blauwe verdediging deskundig ontmanteld. Arthur Gomez mocht bijna vrij op de goal af. Hij knalde er via onderkant lat eentje om in te lijsten binnen (1-0). De Great Old vroeg op voorsprong! De bezoekers reageerden onmiddellijk met een verre voorzet die Yves Feys in corner moest boksen. Nana Asare recupereerde. Via Giovanni Fedorow en Dejan Mitrovic ging het pijlsnel naar Arthur Gomez. Dit keer kreeg doelman Fierens de bal in twee keer onder controle.

KSV Roeselare probeerde bij te benen door de bal langdurig op de eigen speelhelft te bevriezen om vervolgens diep te jagen. R Antwerp reageerde met kort combinatiespel waarin Jordan Opoku en Nana Asare hun deel hadden. De foeilelijke lange lel richting Arthur Gomez stuurde de spits meermaals in buitenspel of nog erger. De bal werd meestal simpel door de tegenstand opgevangen en gebruikt om aan de geduldige opbouw te beginnen. Veel kansen leverde dat beiderzijds niet op. Toch stond er iets over halverwege al een tegentreffer op het bord. Enkele slordige over-en-weertjes werden finaal door Edwin Ouon aan Bouckenooghe meegegeven. Die draaide er onmiddellijk een knappe voorzet richting Vandamme van. De Antwerpachterhoede stond erbij en keek toe hoe de spits binnenkopte (1-1). Geen man overboord, maar het duurde toch geruime tijd eer spelers en publiek er bovenop waren. Er slopen inderdaad wat slordigheidjes in het roodwitte passenspel. Arthur Gomez haalde zich al dribbelend de hoon van het volk op de hals terwijl een doorsteekballetje richting Nana Asare zoveel efficiŽnter was geweest.

Giovanni Fedorow vond dan weer de vuisten van Sierens op zijn weg. Aan de overkant mikte Vandamme over het doel van Yves Feys. Edwin Ouon moest ten koste van een (bijzonder lichttoegekende) gele kaart een steekje op de flank oprapen , terwijl het vrijschoppen voor Roeselare bleef regenen. Even voor inrukken trapte Arthur Gomez naast. Een voorzet van Edwin Ouon viel zo maar in handen van de Roeselaarse portier. Rusten met een gelijke stand.

Na de pauze aanvankelijk hetzelfde spelbeeld, maar nu viel de vroege goal (48') aan de andere kant. Roeselare trapte een (onterecht toegekende) hoekschop. De volledig vrij inlopende Lavan buffelde die met de kop binnen (1-2). Alles wat blauw was door het dolle met inbegrip van een tweehonderdtal supporters. Roodwit had het moeilijk om de bakens te verzetten. Gaandeweg verloren Nana Asare en ook Jordan Opoku bovendien aan frisheid zodat de flanken steeds meer onder druk stonden. De bezoekers kwamen steeds beter in het spel, de kansen bleven helaas schaars. Op het uur wisselde Antwerpcoach Van Acker een beetje verrassend Dejan Mitrovic door Nafiu Iddrisu. Die andere jonge Ghanees Nana Asare liep toen ook al met een gele kaart achter zijn naam. Dadelijk na zijn binnenkomst joeg Nafiu de bal op de vuisten van Sierens. Arthur Gomez kreeg de bal achter de doelman, maar werd teruggefloten voor buitenspel. De minuten tikten ongenadig weg. Ook de inbreng van Alan Grozdanic kon de rood-witte stormloop niet op gang brengen.

Jordan Opoku spetterde op de kruising uit mekaar. En zo bleef het publiek luid zingen om die (verdiende) goal en bleef de massa fel aanmoedigen. Geen fluitconcerten, een mooi applaus bij het einde. Daarvoor alleen werd het Bosuilpubliek door de beide coaches uitgeroepen tot 'man van de match'. Roeselare-coach Van Wijk had zijn invallers gebruikt om de gaatjes gedurende de laatste minuten te stoppen. Tijdens de persbabbel was hij bijzonder in zijn nopjes. Verbroedering Geel kreeg het etiket favoriet opgekleefd. Hij ziet het roodwitte publiek als de moeilijkse tegenspeler mocht R Antwerp FC zich alsnog voor de eindronde plaatsen. Regi Van Acker liep gebukt onder een tweeslachtig gevoel. Zijn verzwakte team had nooit een antwoord gevonden op het compacte, kopbalsterke een veerkrachtige spel van KSVR, maar kreeg toch een compliment voor het aantal afgewonden kansen. Enkel de tegendoelpunten vonden geen genade in de ogen van de Antwerpcoach. In de voorbereiding naar het cruciale duel op Puyenbeke van volgende week moet hij nu al rekenen met... de gele schorsing van Nana Asare!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 23/04/2005)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.S.V. Roeselare

Elftallen

1 Yves Feys
2 Edwin Ouon
5 Harald Pinxten
24 Gabor Bukran
10 Denis Dasoul
17 Jordan Opoku
12 Gideon Imagbudu (K)
11 Dejan Mitrovic
19 Nana Asare
20 Giovanni Fedorow
15 Arthur Gomez
1 Jurgen Sierens
13 Christian Bouckenooghe
21 Sam Lavan
15 James Lahousse (K)
14 Maxim Annys
2 Cyriel Detremmerie
7 Rocky Peeters
17 Chemcedine Laraichi
19 Christophe Lauwers
6 JamaÔque Vandamme
9 Abdoulaye Soumare

Wissels

60' 11 Dejan Mitrovic (uit)/
18 Abdul-Nafiu Iddrisu (in)
 
86' 10 Denis Dasoul (uit)/
25 Alan Grozdanic (in)
 
2 Cyriel Detremmerie (uit)/
16 Adam Wallace (in)
47'
 
6 JamaÔque Vandamme (uit)/
18 Nick Azou (in)
85'
 
19 Christophe Lauwers (uit)/
22 Lander Deweer (in)
89'
 

Begin Match
4' Arthur Gomez 1-0      
      JamaÔque Vandamme 1-1 24'
37' Edwin Ouon      
Ruststand 1-1
      Sam Lavan 1-2 48'
55' Nana Asare      
      Christian Bouckenooghe 75'
      Abdoulaye Soumare 77'
79' Giovanni Fedorow      
90' Eindstand 1-2 90'
TERUG