Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

S.V. Zulte Waregem R. Antwerp F.C.
0 2
17.04.2005 Plaats: Regenboogstadion

Scheidsrechter: Paul Allaerts

Lijnrechters:
Rombout Hennissen - Franky Vandoorne
Toeschouwers: 8.500

Wedstrijdverslag

Stapje richting eindronde ondanks sloopwerk Leleu

Eigen bericht - De schabouwelijke prestatie tegen Union had een weekje behoorlijk nageëchood op de Bosuil. Net dan naar West-Vlaanderen om het (bijna) ongenaakbare Zulte-Waregem in het eigen huis te gaan bekampen, leek geen geschenk van de kalendermaker voor de troepen van Van Acker. De in de tweede ronde ongeslagen ei-zo-na kampioen sprak inderdaad met indrukwekkende cijfers. De Antwerpcoach moest in de voorbereiding naast de onbeschikbaarheid van o.a. Alain Van Mieghem, bovendien rekenen met een blessure van Gabor Bukran. Met in het achterhoofd het feit dat R Antwerp FC altijd wat meer kan en doet in moeilijke omstandigheden, vonden een groot aantal roodwitte supporters toch de weg richting Zuiderlaan. Het rechtstreeks op BBC gecapteerde bekerduel van zusterclub Man.Utd was maar heel even een mogelijk alternatief...

Er heerste vanaf het begin een explosieve, zij het redelijk 'amicale' sfeer op de tribunes van het Regenboogstadion. Coach Regi Van Acker posteerde Feyenoord-boy Nana Asare links in de halflijn. Zijn landgenoot Jordan Opoku nam het over van Souleymane Mamam op rechtshalf. Dennis Dasoul schoof naar het hart van de verdediging, maar vooral hard te keer beenhouwerde Stefan Leleu erop los. Bernt Evens zette de vijandelijkheden ten koste van een gele kaart na vijf minuten in. Ex-Bosuil Leleu raakte gefrustreerd nadat hij tot twee keer toe uitgekapt werd door Fangzhuo Dong die meteen ook het Waregemse sluitstuk Van der Jeugt te grazen nam. Getrapt met links, verdween de bal in een klein gaatje en plofte tegen de binnenkant van het zijnet (0-1). De schutter uitzinnig van vreugde. Amper tien minuten ver en het roodwitte legioen nam het stadion over.

SVZW probeerde de bakens te verzetten, maar moest daarbij toch rekening houden met de buitenspelval die overigens aan beide kanten een vervelende bijkomstigheid bleek. Combineren op de eigen groengele helft lukte nog aardig, al werd Leleu bij elke
tussenkomst op een fluitconcert getrakteerd. Op een foutje meer of minder zagen de beide teams overigens niet. Vrijschopspecialist Harald Pinxten poeierde vanop zo'n veertig meter naar de korte hoek. Naast. "Als je van Limburg komt, maken tien metertjes verder de zaak ook niet meer,..." hoorde we een kenner in het publiek orakelen. Dejan Mitrovic genoot van zijn rol in het counterspel van zijn team. Hij stuurde Fangzhuo Dong weg. Na een vieze trap van Leleu op de enkel en verzorging kon de 'gele van R Antwerp FC' nog amper trekkebenend verder.

Op de eenentwintigste minuut bracht de Antwerpcoach met Arthur Gomez die andere kwelduivel uit de heenwedstrijd tussen de lijnen. Oppassen geblazen dus, maar aan de overkant probeerde die tweede ex-Bosuil Tony Sergeant om vanop de linkerflank te infiltreren. Daar trof hij meermaals een weer meer dan behoorlijke Edwin Ouon op zijn weg. Ook het centrale duo Pinxten-Dasoul hield de gelederen goed gesloten. Meer dan enkele losse flodders richting Yves Feys verstuurden de groengelen niet. Meert kwam er nog dicht bij en zo waar Leleu uit de kluts, maar Yves Feys stond pal. Net voor het rustsignaal moest doelman Van Der Jeugt een alleraardigste poging van Nana Asare uit zijn doelvlak boksen. Rusten met een verdiende 0-1 voorsprong voor de bezoekers.

Ondanks de (bijna) geruststellende tussenstand op Schiervelde, kwam de thuisploeg met Sergeant dreigend uit de kleedkamer. De middenvelder viseerde de linkerbenedenhoek. Yves Feys ranselde in hoekschop die hij vervolgens eenvoudig plukte. Voor de bezoekende doelman betekende dit het begin van toch nog een paar lastige momenten in die spelperiode. De roodwitten wilden immers zo graag de scalp van de toekomstige kampioen. Gideon Imagbudu kwam bijna tot een verdubbeling van de voorsprong, maar het doelpunt bleef ook nu uit. SVZW bleef ondertussen zijn tanden stukbijten op de Antwerpse organisatie. Rond het uur zag Antwerpcoach Van Acker bovendien zijn kans schoon om met Gabor Bukran een supplement aan ervaring in zijn team te pompen. En om het evenwicht op de linkerflank te herstellen voegde hij er een kleine tien minuten later Giovanni Fedorow aan toe.

De flankspeler zette eens te meer een goeie invalbeurt neer. Aan de voorbereiding van die pegel van Arthur Gomez vol op de paal na een passeerbeweging tussen drie verdedigers, had hij evenwel geen deel. De te zwakke kopbal van de Gambiaanse spits kwam er dan weer wel op zijn voorzet op halve hoogte. Hier kwam de lokale doelman goed tussenbeide. Er was ook die knappe uitbraak Giovanni Fedorow-Arthur Gomez waarbij de spits twee tegenstanders ter plaatse liet. Van der Jeugt opnieuw geklopt en ook nu met de linkervoet. Het truitje bleef waar het hoorde. De spelers dol op het veld; de aanhang in de tribune, waar toen gelukkig de wanordelijkheden na een bommetjes-regen vanuit het thuisvak al achter de rug waren. Nultolerantie is er blijkbaar enkel om de bezoekers bang te maken. Na afloop mocht SVZW, ondanks de duidelijke nederlaag, toch aan de kampioenenviering beginnen...

R Antwerp FC mag eindelijk nog eens terugblikken op een goeie, maar vooral ook slimme prestatie en zet een stapje richting eindronde.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 17/04/2004)

Statistieken

S.V. Zulte Waregem R. Antwerp F.C.

Elftallen

21 Sven Van Der Jeugt
2 Stijn Minne
3 Frederic Dupre
4 Stefan Leleu (K)
6 Ludwin Van Nieuwenhuyze
8 Tony Sergeant
10 Stijn Meert
11 Frederik D'Hollander
15 Nathan D'Haemers
17 Ivica Jarakovic
18 Sébastien Stassin
1 Yves Feys
2 Edwin Ouon
5 Harald Pinxten
10 Denis Dasoul
3 Jens Govaerts
12 Gideon Imagbudu (K)
17 Jordan Opoku
4 Bernt Evens
11 Dejan Mitrovic
19 Nana Asare
9 Fangzhuo Dong

Wissels

75' 17 Ivica Jarakovic (uit)/
16 Wouter Vandendriessche (in)
 
9 Fangzhuo Dong (uit)/
15 Arthur Gomez (in)
15'
 
19 Nana Asare (uit)/
24 Gabor Bukran (in)
57'
 
3 Jens Govaerts (uit)/
20 Giovanni Fedorow (in)
67'
 

Begin Match
      Bernt Evens 6'
      Fangzhuo Dong 0-1 9'
21' Sébastien Stassin      
Ruststand 0-1
      Jordan Opoku 82'
      Arthur Gomez 0-2 88'
90' Eindstand 0-2 90'
TERUG