Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. R. Union St.-Gilloise
0 2
10.04.2005 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Geert Barbry

Lijnrechters:
Gino Heirbaut - Serge Idon
Toeschouwers: 3500

Wedstrijdverslag

Zo veel frustratie uitschreeuwen!!

Eigen bericht - Ondanks de weinig benijdenswaardige klassering heerste er enige ongerustheid op de Bosuil bij het bezoek van R Union 60. Gabor Bukran stak een waarschuwende vinger op en noemde het een verraderlijke match. Niets te winnen, een mogelijk eindrondeticket te verspelen, als het ware. En was er niet de duidelijke uitspraak van Regi Van Acker dat de Brusselse tegenstander een ploeg met twee gedaantes is? Bovendien toonden de jongens van coach Jacques Urbain zich de voorbije weken bijzonder op dreef met o.a. een 4-0 overwinning tegen eindrondekandidaat KSK Ronse. De Antwerpcoach moest bovendien opnieuw de diensten missen van de geblesseerden Alain Van Mieghem (lies) en Nana Asare (rug). Hij opteerde voor het duo Denis Dasoul-Harald Pinxten in het hart van de afweer, met daarnaast het loopvermogen van Edwin Ouon en de ervaring van Bernt Evens. Jens Govaerts schoof zo door naar een plaatsje op de bank. De jonge huurlingen van Man. Utd werden bij de XI vervangen door de meer ervaren GabriŽl Persa .

Met mogelijkheden voor GabriŽl Persa (kopbal voorlangs), Bernt Evens (naast) en een poging van Souleymane Mamam die van de lijn werd gekeerd, leken de roodwitten de fans te willen vergasten op een stevige partij. Schijn, geen werkelijkheid echter. Bij de eerste echte tegenstoot van de bezoekers, moest Harald Pinxten de bal aan Letier laten. Voorzetje en de hele verdediging was uit verband. Rimbold kon rustig de hoek uitkiezen en verkoos om in de verste te trappen. Yves Feys geklopt. De bezoekers op voorsprong. Zoveel vrijheid voor de tegenstander was werkelijk ongezien! "Accident de parcours. Net als de voorbije weken," dachten de toeschouwers nog even. De reactie liep tot twee keer toe in buitenspel. De stadionklok bleef stille staan op 9'10", maar dat hinderde het verdere verloop niet. Edwin Ouon had twee kopbalpogingen nodig om ook de netten te raken. Bij dit manoeuvre had hij de bezoekende doelman zodanig gehinderd dat scheidsrechter Gert Barbry het doelpunt (terecht?) afkeurde.

Nog een keertje kwam de lokale aanhang bijna aan juichen toe, maar Souleymane Mamam knalde het afgeblokte schot van Harald Pinxten onbesuisd over. GabriŽl Persa lepelde zeer tot zijn eigen ongenoegen de bal over het doel van Union-doelman Coppens. Naast een klein reeksje hoekschoppen, waren er dus ook wel wat lokale kansjes, maar de bezoekers haalden ten koste van een gele kaart het rustsignaal met een meer dan gevleide 0-1 voorsprong.
Na de pauze zag je de nervositeit bij de thuisspelers zo toenemen. Gabor Bukran knalde een knappe voorbereiding tot op de achterlijn van Souleymane Mamam, ongecontroleerd naar de sterren. De thuisaanhang reageerde voor 't eerst met een striemend fluitconcert. Een doelpuntje vragen, deden ze echter niet. Amper later leek GabriŽl Persa de gelijkmaker aan de voet te hebben, de Union-doelman stak er lijf en leden voor. Het begin van een opgemerkte prestatie van de nog jonge Coppens. Na afloop werd hij onder de lof van zijn coach bedolven.

Onder druk van de omstandigheden, plooide R Union steeds verder achteruit, waarbij ze zoals gezegd konden ze rekenen op een betrouwbaar sluitstuk. Harald Pinxten toonde zich opnieuw gevaarlijk op vrijschop, maar de achterstand bleef op het bord. Even over het uur reageerde Antwerpcoach Regi Van Acker met een dubbele wissel. Extra aanvallende krachten met Fangzhuo Dong en Alex Di Gregorio. Union-coach Urbain had het "gele gevaar" amper gezien of hij verstevigde zijn afweer met Cums. Het wijzigde allemaal weinig aan het wedstrijdbeeld. Steriele lokale druk met nog twee keer de vuist van doelman Coppens in de afweer. R Antwerp FC trapte zich een breuk aan corners bij mekaar. De bal tegen de netten trappen, lukte echter niet. Als bovendien R Union diep in blessuretijd nog een tweede keer scoorde via Thompson, was het hek helemaal van de dam. Zelden gehoord. Zo weinig kelen die zoveel frustratie uitschreeuwden! Coach Regi Van Acker had er na afloop maar bitter weinig aan toe te voegen.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 10/04/2004)

Statistieken

R. Antwerp F.C. R. Union St.-Gilloise

Elftallen

1 Yves Feys
2 Edwin Ouon
5 Harald Pinxten
10 Denis Dasoul
4 Bernt Evens
13 Souleymane Mamam
11 Dejan Mitrovic
12 Gideon Imagbudu (K)
24 Gabor Bukran
16 GabriŽl Persa
20 Giovanni Fedorow
1 Thierry Coppens
2 Jean-Luc Walschap
5 Kiesse Mangubu
8 Jules Mbayoko-Makwaga
7 Davy Peeters (K)
14 Sanharib Malki-Sabah
16 Pierre Yves Letier
17 Miguel Capilla Rodriguez
20 David Rimbold
10 Alexandre Van Damme
25 Ode Thompson

Wissels

62' 13 Souleymane Mamam (uit)/
7 Alexandre Di Gregorio (in)
 
62' 24 Gabor Bukran (uit)/
9 Fangzhuo Dong (in)
 
17 Miguel Capilla Rodriguez (uit)/
6 Yves Cums (in)
64'
 
20 David Rimbold (uit)/
24 Fode Diakite (in)
82'
 

Begin Match
      David Rimbold 0-1 5'
      Alexandre Van Damme 44'
Ruststand 0-1
76' Denis Dasoul      
      Ode Thompson 0-2 92'
93' Eindstand 0-2 93'
TERUG