Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.A.S. Eupen R. Antwerp F.C.
1 1
25.03.2005 Plaats: Kehrweg

Scheidsrechter: Laurent Colemonts

Lijnrechters:
Denis Bruggeman - Alain Ghislain
Toeschouwers: 1.500

Wedstrijdverslag

Gabor sleept puntje uit de brand!
Eigen bericht - Lange tijd zag het er naar uit dat een opportunistisch Eupens doelpunt van Guerry Maréchal kort na de pauze voldoende zou zijn voor een overwinning van ex-Bosuilcoach Marc Grosjean. Uitblinker Gabor Bukran haalde luttele minuten voor tijd zijn gram nog met de meer dan verdiende gelijkmaker. De Bosuiljongens mochten meer claimen, maar als je zo onbeschaamd bijna alle kansen de nek omwringt, is scoren en winnen zo goed als uitgesloten.
Nog voor de wedstrijd echt begon, stonden de zenuwen bij de meeste Antwerpgetrouwen al strak gespannen. Werken op de ring rond Antwerpen, begin van de paasvakantie en een bijzonder ongelegen file vanwege een ongeval op de E313, waren even zo vele redenen voor vertraging. De verplaatsing duurde immens veel langer dan gepland. Het gerucht liep bovendien dat ook de Antwerpspelersbus niet aan de verkeersellende ontsnapt was. De match begon uiteindelijk met een vertraging van tien minuten op het (waarschijnlijk voor het eerst in de geschiedenis van de club) bijzonder ongebruikelijke 20:10u. Enkele minuten opwarming was alles wat scheidsrechter Colemonts, die blijkbaar netjes op tijd thuis in Mons moest zijn, de bezoekers toestond.
Antwerpdoelman Yves Feys had er blijkbaar meer dan voldoende aan. Hij onderscheidde zich onmiddellijk. Bij het wegboksen van een diepe bal tussen twee Eupense spelers, werd hij zwaar aangelopen. De fluitenier zag er geen graten in. Invaller Dennis Duinslaeger richtte zich meteen op van de bank, maar na verzorging kon het verder met een scheidsrechtersbal. De toon van de arbitrage was daarmee meteen gezet. De Antwerpdefensie hield de Eupense aanvallers systematisch ver van het doel met een perfect werkende buitenspelval. Ook aan de overkant werden gelegenheidsspitsen Souleymane Mamam en Giovanni Fedorow meer dan eens afgevlagd en teruggefloten. De bezoekers claimden doorlopend balbezit. Het derde kwartier van de partij was helemaal roodwit gekleurd. Alle hens aan dek bij AS Eupen, al bleven de kansen die hele eerste periode bijzonder schaars. Rusten met een dubbele blanke stand was dan ook een logisch gevolg.
Onmiddellijk na de herneming miste Souleymane Mamam van een haartje een perfecte voorzet vanop de flank van Giovanni Fedorow. Doelman Memmersheim zat net iets eerder op de bal. De roodwitten hadden op die manier de geur van het strafschopgebied geroken en gingen door op hun elan. De poulains van coach Marc Grosjean lieten zich niet zo maar wegdrummen. Wel, integendeel. Op een van hun schaarse tegenprikken was het meteen raak. Een vreemde kronkel van bal of tegenspeler bracht thuisspeler Maréchal voorbij Harald Pinxten en helemaal afgezonderd voor Antwerpdoelman Yves Feys. Koud kunstje om zijn team op voorsprong te knallen. Harald Pinxten ging nog verhaal halen bij de leiding, maar ving enkel een gele kaart.
Achtervolgen geblazen dus voor de Great Old. Druk naar voren, maar Gabor Bukran moest met een slimme fout een mogelijk fatale tegenaanval onderbreken. Ook hij belandde in het boekje. Na een snelle combinatie begonnen bij een opvallende Denis Dasoul, knalde Alex Di Gregorio bij zijn enige geslaagde actie over het doel van Memmersheim. De beide coaches keken gespannen toe en broedden zichtbaar op een wellicht beslissende ingreep. De vervanging van Jens Govaerts door Edwin Ouon werd op enige scepsis onthaald bij de roodwitte aanhang, terwijl ook Dejan Mitrovic steeds meer over de hekel werd gehaald. Nog geen zestig seconden op het terrein, werd Arthur Gomez door Giovanni Fedorow aan de kleine backlijn vrijgespeeld. Hoe de spits de bal nog naast het doel kon plaatsen, was een raadsel voor alle aanwezigen. De Eupense doelman was het niet eens met de gang van zaken. Bij zijn protest bleef de kaart in het bovenzakje. Geel was er onmiddellijk nadien wel voor Verbeeren en even later, helemaal ten onrechte, ook voor Souleymane Mamam die in botsing kwam met de Eupense verdediger. Met de laatste tien minuten in zicht en ondanks een geweldige inzet, begon de tijd te dringen. "Give us a goal!" klonk steeds luider uit het bezoekersvak. Coach Van Acker speelde zijn laatste troefkaart uit: wissel Gabriël Persa - Dejan Mitrovic. Vrijwel direct nadien pikte Denis Dasoul een mislukte Eupense inworp op. Via Souleymane Mamam tot bij Giovanni Fedorow die listig opzij tikte. Gabor Bukran schoof perfect op tijd in om de Eupense defensie in gebreke te stellen (1-1). De schutter was al net zo blij als alle bezoekers. Het bezoekende slotoffensief werd verstoord door nog een (onbestrafte) aanslag op Yves Feys en twee late wissels van Eupencoach Marc Grosjean. Twee prima mogelijkheden voor Edwin Ouon, leverden helaas niets meer op. De roodwitte aanhang wist niet heel goed hoe reageren op het onbevredigende eindresultaat.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 26/03/2005)

Statistieken

K.A.S. Eupen R. Antwerp F.C.

Elftallen

30 Dirk Memmersheim
4 Michael Hiligsmann
7 Christophe Verbeeren
6 Jeffrey Rentmeister
5 Pascal Jost
2 Didier Ernst
11 Guerry Maréchal
17 François Rouffignon
18 Stefan Bongard
21 Olivier Vinamont
9 Marc Keller
1 Yves Feys
10 Denis Dasoul
5 Harald Pinxten
8 Alain Van Mieghem
3 Jens Govaerts
13 Souleymane Mamam
12 Gideon Imagbudu
24 Gabor Bukran
11 Dejan Mitrovic
7 Alexandre Di Gregorio
20 Giovanni Fedorow

Wissels

88'
Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 559

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 559
François Rouffignon (uit)/
8 Sébastien Piron (in)
 
89' 7 Christophe Verbeeren (uit)/
25 Wanderson Bernardo (in)
 
3 Jens Govaerts (uit)/
2 Edwin Ouon (in)
68'
 
7 Alexandre Di Gregorio (uit)/
15 Arthur Gomez (in)
73'
 
11 Dejan Mitrovic (uit)/
16 Gabriël Persa (in)
81'
 

Begin Match
Ruststand 0-0
51' Guerry Maréchal 1-0      
      Harald Pinxten 51'
      Gabor Bukran 57'
71' Christophe Verbeeren      
77' Guerry Maréchal      
      Souleymane Mamam 81'
      Gabor Bukran 1-1 84'
90' Eindstand 1-1 90'
TERUG