Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.F.C. V.W. Hamme
2 1
19.02.2005 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Peter Jordens

Lijnrechters:
Pascal Willems - Guy Evens
Toeschouwers: 4.500

Wedstrijdverslag

De drie punten doen deugd (R.Van Acker)

Eigen bericht - Een stevige voorbereiding, daarmee hoopte coach Regi Van Acker de negatieve spiraal van zeg maar de laatste twee maanden te doorbreken. Ook de twaalfde man was middels de Federatie van AntwerpSupportersClubs gemobiliseerd. "De steun uit de tribunes, maakt een groot verschil," aldus de sportieve chef. Zaten de resultaten niet echt goed, dan moest de technische staf in de persoon van Alain Van Mieghem opnieuw rekenen met een belangrijke afwezige.

De driemansachterhoede aangevuld met een heel diep terugleunende Gideon Imagbudu, zocht nog een beetje naar cohesie als Vigor Wuitens Hamme op kopbal van Flies kwam dreigen. Roodwit noteerde de verwittiging en broedde op een stevig antwoord. De striemende regen was alvast geen bondgenoot in het passenspel. Scheidsrechter Peter Jordens zag er geen reden in om niet met gele kaarten te zwaaien. Al na acht minuten spoorde hij Didhi aldus tot kamte aan na een forse tackle op Dejan Mitrovic. Linksmidden Nana Asare zorgde voor het eerste Antwerpgevaar. Er kon helaas niemand een voet tegen de voorzet plaatsen. Dejan Mitrovic deed dit even later nog eens over. Ook nu was er geen afwerker in de buurt. De bezoekers probeerden wat terug te doen, maar doelgericht waren de acties niet. Dejan Mitrovic kwam dan weer wel in schietvrije positie, maar aarzelde iets te lang. De uitbraak van Didhi zorgde voor dichtgeknepen billen op de Bosuiltribunes, maar de spits stak over.

Dejan Mitrovic en Alex Di Gregorio trapten beurtelings de vrijschop voorbij de muur. Doelman Baert stond telkens op de goeie plaats. Harald Pinxten keek toe hoe het net niet lukte. Even over het half uur kwam de bal twee keer terug van de muur. Nana Asare zag het gat en krulde buiten bereik van Baert binnen. De 'vroege' goal was er eindelijk en de Bosuil vierde de verdiende voorsprong uitbundig. Hamme werd nu teruggedrongen en werd ook aanvallend afgeremd door de buitenspelval die tot ontzetting van de bezoekende fans telkens gepast dichtklapte. Rusten met 1-0.

Direct na de pauze een technisch enig mooie beweging van Arthur Gomez: de halve omhaal ging slechts centimeters naast. De voorzet van Souleymane Mamam ging achter. Het sneeuwgladde veld zorgde voor wat overtredingen beiderzijds. Scheidsrechter Jordens strooide opnieuw met gele kaarten in het rond. Een protesterende bezoeker vloog op de bon en ook Souleymane Mamam onderging hetzelfde lot. De bezoekende coach zag hier een fout twee-voeten-vooruit in. Het thuispubliek wist niet wat het zag! Nog meer onbegrip als Versyp niet veel later op een schaarse uitbraak voor Hamme kon tegenscoren. Lang konden de bezoekers hun pas verworven buit echter niet vasthouden. Vanop zo'n 22m knalde Harald Pinxten een vrijschop in de kruising. Roodwit terug op voorsprong. De rijzige Limburger wist niet hoe zijn vreugde uit te schreeuwen, maar vond dan de armen van coach Regi Van Acker. Op het uur toonde Vigor zich nog eens gevaarlijk. De kans ging over het doel van Yves Feys. De beide coaches reageerden met vers bloed.

Spits Arthur Gomez werd bij R Antwerp FC gewisseld voor verdediger Christophe Préseaux die de rechterflank kwam versterken. Ook bij Hamme een frisse kracht. De match lag in balans, al leken de bezoekers langzaam maar zeker over een grotere ademvoorraad te kunnen beschikken. Signaal voor coach Regi Van Acker om joker Fangzhuo Dong van de bank te halen. Aanvankelijk leverde dat maar bitter weinig effect op en ook de rechtstreekse uitsluiting van Goosens beknotte de aanvalsdrift van Vigor niet. Toch ontsnapten de bezoekers gedurende de laatste tien minuten tot vijf keer toe aan een grotere achterstand. Fangzhuo Dong zag zijn tweede mogelijkheid tegen de binnenkant van de paal uiteen spatten. Ook die twee ultieme pogingen van Bernt Evens werden door doelman Baert onschadelijk gemaakt. In de allerlaatste seconden claimde iedereen bij V.W. Hamme nog een strafschop voor handspel van een thuisspeler. Niemand wist precies wie de dader was.

Scheidsrechter Jordens gaf er geen gehoor aan, wat tijdens de persconferentie na afloop nog een rondje welles-nietes opleverde tussen de beide coaches. Net als in de partij van KV Kortrijk vertrekt Rudi Verkempinck een tweede keer dit seizoen met lege handen van de Bosuil. Regi Van Acker was niet te beroerd toe te geven dat hij nog niet tevreden is met het vertoonde spelniveau, maar zag dat zijn instructies beter opgevolgd werden. "Het behalen van de drie punten doet werkelijk deugd," besloot de Bosuilpatron zijn betoog.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 20/02/2004)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.F.C. V.W. Hamme

Elftallen

1 Yves Feys
10 Denis Dasoul
4 Bernt Evens
5 Harald Pinxten
3 Jens Govaerts
12 Gideon Imagbudu (K)
13 Souleymane Mamam
19 Nana Asare
7 Alexandre Di Gregorio
11 Dejan Mitrovic
15 Arthur Gomez
1 Nico Baert
5 Kristof Kestens
18 Afrim Salievski
22 Karel De Smet
4 Marko Petrovic
12 Hervé Van Overtvelt
14 Thomas De Meyer
21 Bart Goosens
9 Koen Versyp
10 Thierry Flies (K)
11 Guy Diomi

Wissels

60' 15 Arthur Gomez (uit)/
22 Christophe Préseaux (in)
 
68' 13 Souleymane Mamam (uit)/
9 Fangzhuo Dong (in)
 
81' 19 Nana Asare (uit)/
17 Jordan Opoku (in)
 
10 Thierry Flies (uit)/
16 Tom Van Hyfte (in)
68'
 
12 Hervé Van Overtvelt (uit)/
7 Jonathan Butera (in)
78'
 

Begin Match
      Guy Diomi 9'
      Karel De Smet 30'
31' Nana Asare 1-0      
31' Arthur Gomez      
36' Denis Dasoul      
Ruststand 1-0
50' Souleymane Mamam      
      Koen Versyp 50'
      Koen Versyp 1-1 52'
57' Harald Pinxten 2-1      
      Bart Goosens 73'
90' Eindstand 2-1 90'
TERUG