Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K. Beringen-Heusden-Zolder R. Antwerp F.C.
2 0
12.02.2005 Plaats: Mijnstadion Beringen

Scheidsrechter: Stťphane Breda

Lijnrechters:
Walter Vromans - Patrick Vanackere
Toeschouwers: 3.115

Wedstrijdverslag

Moeilijk debuut voor Regi Van Acker
Eigen bericht - Met een verplaatsing naar het Mijnstadion van Beringen-Heusden-Zolder kreeg kersvers Antwerpcoach Regi Van Acker geen gelegenheid tot aarzelen. De groenwitten zijn in tegenstelling tot de roodbroeken al gewend aan het trainingsregime en de tactische ideeŽn van hun (nieuwe) coach Fuat Capa. Sinds diens aanstelling lijkt de Mijnploeg plots herboren en tot leuke dingen in staat. Meer nog, ze zijn sedert weken in de winning mood. Het roodwitte legioen is daarentegen al geruime tijd uit (titel)koers, mist routine en vertrouwen, vecht tegen een overtal aan schorsingen allerhande. Kortom ligt te spartelen als een vis op het droge.
Weinig nieuwe namen in de kern, al moest de nieuwbakken coach opnieuw met Bernt Evens en Dejan Mitrovic twee gele zondaars missen, naast Edwin Ouon als bijna enige mogelijkheid op de rechtsachterstek. Denis Dasoul moest er noodgedwongen opnieuw depaneren. Jordan Opoku vormde de centrale buffer samen met Gideon Imagbudu. Alex Di Gregorio schoof in tussen midden en voorlijn, in steun van Arthur Gomez. Jens Govaerts maakte samen met de heropgeviste Asanda Sishuba de dienst uit op de linkerflank, want ook Nana Asare maakte de verplaatsing wegens ziekte niet mee.
Het veld lag er al van bij aanvang als een doorploegde akker bij. En de striemende regen maakte het er niet beter op. Geen van beide ploegen kon de goeie wil ook in voetbaldaden omzetten. B.H.Z. leek zich iets beter aan te passen, maar geraakte dan weer niet door de buitenspelval. Een kwartier lang gebeurde er weinig opwindends die hele goeie schietkans voor Alex Di Gregorio die pardoes op Doumen knalde, niet te na gesproken. Even later viel een vrijschop van Tibari net onder de lat. Yves Feys moest (ten koste van een blessure) met de vuist in hoekschop tippen. Bij de volgende kans voor B.H.Z. was het raak. Een vleugelverandering vanaf rechts van Vangeel bracht Tibari bij de bal. Hij slalomde en kapte zich zo maar voorbij Denis Dasoul en prikte onder Yves Feys door tegen de netten. Plots was het heel stil in het bezoekersvak. De Beringse trom ondersteunde het lokale overwicht. B.H.Z. controleerde het gebeuren steeds nadrukkelijker. R Antwerp FC miste inspiratie en kracht om in de buurt van Doumen te komen. Ging er dan toch eens een bal richting groenwit doel, recupereerde de verdediging bijna spelenderwijs. En bracht meestal ook vrij gaaf terug. Via korte combinaties of met een diepe lel, 't lukte ze allebei bijna altijd. Yves Feys bedreigen, vlotte veel minder tot Oyen zo'n tien minuten voor rust balverlies van Gideon Imagbudu afstrafte. Hij pikte de bal mee, liep de hele roodwitte helft over en stak onder de Antwerpdoelman de 2-0 in doel. Een tiental centimeters lager en wat nu een kopbal van Tibari op de dwarsbalk was, had de hele tweede helft compleet overbodig gemaakt. Rusten met 2-0.
Het effect van de dubbele wissel na de pauze bij roodwit was nauwelijks zichtbaar. In doel maakte Dennis Duinslaeger zijn debuut. GabriŽl Persa, t.v.v. Jordan Opoku die geen poot aan de grond had gekregen, moest voor een betere doorstroming op het middenveld komen zorgen. Alain Van Mieghem moest al direct ten koste van een gele kaart een steekje van Asanda Sishuba oprapen. Ook bij de thuisploeg liep het een stuk minder vlot. Onzuiverheden over en weer, passen die geen medemaat meer bereikten, de foutjes stapelden zich op. Aan het uur toch even opwinding. Een combinatie Arthur Gomez-Souleymane Mamam-Asanda Sishuba bracht Arthur Gomez in stelling. De schicht zoefde millimeters voorlangs. Harald Pinxten schoof net als zijn collega Bernt Evens hem de voorbije weken voordeed, een lijn naar voren. Hij roerde bovendien een paar keer mee de aanvalstrom bij corner. Het mocht echter niet baten: niemand kreeg de bal efficiŽnt voor doel. Aan de overkant beleefde ook debutant Duinslaeger een opmerkelijk rustige avond. Slechts een enkele keer kwamen ze er bij B.H.Z. nog gevaarlijk uit. Het schot van Tibari ging naast. De speelhelft was al vijfendertig minuten ver. Arthur Gomez was dan al gewisseld voor Fangzhuo Dong. Ook bij B.H.Z. werkte de coach nog een reeks tactische vervangingen af, maar ook dat mocht aan de score niks meer veranderen. R. Antwerp FC verloor de strijd in het Mijnstadion en blijft al vijf weken lang van puntenwinst verstoken. Coach Regi Van Acker wacht een zware week.
(Peter Nys - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 12/02/2005)

Statistieken

K. Beringen-Heusden-Zolder R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Gert Doumen
2 Steve Laeremans
8 Jurgen Van Deurzen
23 Jacky Peeters
22 Davy Oyen
10 Bram Vangeel
17 Rachid Tibari
6 Georges Arts
16 Ahmed Biga
3 Kader Camara
11 Dťsirť Mbonabucya
1 Yves Feys
10 Denis Dasoul
5 Harald Pinxten
8 Alain Van Mieghem
3 Jens Govaerts
13 Souleymane Mamam
12 Gideon Imagbudu
17 Jordan Opoku
26 Asanda Sishuba
7 Alexandre Di Gregorio
15 Arthur Gomez

Wissels

66' 11 Dťsirť Mbonabucya (uit)/
21 Kristof Arys (in)
 
85' 17 Rachid Tibari (uit)/
4 Bjorn Janssen (in)
 
17 Jordan Opoku (uit)/
16 GabriŽl Persa (in)
46'
 
1 Yves Feys (uit)/
21 Dennis Duinslaeger (in)
46'
 
15 Arthur Gomez (uit)/
9 Fangzhuo Dong (in)
76'
 

Begin Match
20' Rachid Tibari 1-0      
34' Davy Oyen 2-0      
39' Ahmed Biga      
Ruststand 2-0
      Alain Van Mieghem 48'
      Gideon Imagbudu 55'
      Jens Govaerts 88'
89' Steve Laeremans      
90' Eindstand 2-0 90'
TERUG