Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.F.C. Dessel Sport R. Antwerp F.C.
2 1
15.01.2005 Plaats: Lorzestraat

Scheidsrechter: Frank De Bleeckere

Lijnrechters:
Roland Van Nylen - Pascal De Jonge
Toeschouwers: 2.500

Wedstrijdverslag

Derde uitnederlaag op rij!

Eigen bericht - Meer dan duizend roodwitte fans zorgden mee voor een goedgevuld stadion in de Lorzestraat, maar dat inspireerde aanvankelijk geen van beide ploegen tot grootse daden. Het elftal van coach Jerko Tipuric was nochtans een bijna perfecte afspiegeling van het team dat aan de winnende hand bleef tegen KMSK Deinze; deze avond aan de slag tegen medeleider SV Zulte Waregem. Toch ťťn wijziging: Bernt Evens nam zijn vertrouwde linksachterstek over van Jens Govaerts die wel bij de kern bleef, maar naar de invallersbank verhuisde.

De wedstrijd begon dus nogal onbeslist. R Antwerp FC schikte, naar gewoonte, zijn troepen rond de middellijn. Desselcoach Serneels had er een overbevolkt en bikkelend middenveld tegenover geplaatst. Toch prikten beide teams als de gelegenheid zich voordeed. De bezoekers overtuigender dan de gastheren. Vroeg in de partij plaatste Alex Di Gregorio, die de goal werkelijk niet meer vindt, naast. Moumou Cissť zette een vrijschop rechtstreeks over doel. Aan de overkant moest Yves Feys een kogel van een vrijschop van Vamesu van op zo'n 25m met de vuisten over deviŽren. Topscheidsrechter(?) De Bleeckere nam gretig deel aan de mindere momenten van de partij. Liefst drie gele kaarten voor R Antwerp FC op negen minuten tijd. Bernt Evens werd terecht bestraft, maar de overige voor Gideon Imagbudu (er was zelfs geen fout te bespeuren!) en Dejan Mitrovic waren te belachelijk voor woorden.
De match werd gelukkig op de vijfendertigste minuut uit zijn sportieve flauwte geknald door Dejan Mitrovic.

Vanop grote afstand stuurde hij keihard een slecht ontzette bal rechttoe rechtaan achter doelman Vercruysse tegen de touwen. R Antwerp FC was eindelijk wakker. Nana Asare zag zijn lange inspanning in hoekschop belanden. Mitrovic knalde deze keer de teruglegger van diezelfde Nana Asare met links naast. Alex Di Gregorio trapte hoog over en Dejan Mitrovic probeerde nogmaals vanop afstand. Dit keer evenwel geen succes. Rusten met een doelpuntje verschil en dat was veel te weinig. Als je de kansen echter niet benut, dan... Juist.
Dessel Sport had nochtans niet het kleinste kansje kunnen creŽren. Een keertje belandde een voorzet op het dak van het doel, maar dan was het al bijna rusten geblazen...

De thuisspelers begonnen veel agressiever aan de tweede periode. Stoorden hoger en tikten de bal efficiŽnter door de rangen van de bezoekers. Toch moesten ook de groenwitten nu enkele malen ten koste van duw-en trekwerk en een gele kaart de Antwerpopbouw verstoren. Toch lieten de bezoekers zich al te gemakkelijk opzij zetten. Vamesu kreeg meer greep op het gebeuren. Op een van zijn voorzetten gaf Souleymane Mamam nogal flauwtjes een corner weg. De trap kwam strak voor doel, Vosters klom hoger dan iedereen en kopte de gelijkmaker op het scorebord. Antwerpcoach Jerko Tipuric bracht Jordan Opoku voor een leeggespeelde Souleymane Mamam. De match behield zijn spankracht, maar geen van beide ploegen geraakte nog dicht in de buurt van het doel. De wissel tussen de geblesseerde Dejan Mitrovic die (ongestraft) aangetrapt werd en Arthur Gomez bracht voor R Antwerp niet het gewenste kantelmoment. Wel integendeel. Nana Asare incasseerde even later zijn (derde) karton van het seizoen en zit volgende week op het strafbankje.

Desselcoach Serneels had bovendien een gouden wisselspeler achter de hand. Met nog een kwartier te gaan, gooide hij Mustafa Kalkan in de strijd. Amper tien minuten op het terrein strafte die dekselse spits een misverstand in het hart van de rood-witte verdediging af en klopte Yves Feys een tweede keer (2-1). Coach Jerko Tipuric kreeg een storm van protest over zich heen. Een bal op de lat van KFC Dessel noch late pogingen van Harald Pinxten over en van GabriŽl Persa op de vuisten van doelman Vercruysse, leverden iets op. R Antwerp FC moest alweer berusten in de (kleinste) nederlaag. Het team van Jerko Tipuric bracht inderdaad te weinig om op de driepunter aanspraak te kunnen maken, maar ook KFC Dessel Sport verdiende zoveel gulheid niet!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 15/01/2004)

Statistieken

K.F.C. Dessel Sport R. Antwerp F.C.

Elftallen

21 Michel Vercruysse
2 Rashid Saluhu
3 Dries Van Den Wyngaert
4 Gerd Heylen (K)
5 Sotirios Costoulas
6 Georgica Vamesu
7 Wouter Vosters
8 Oguz Ozcan
16 Kevin Vanbeuren
18 Bula Bula Alafu
19 Ken Thijs
1 Yves Feys (K)
6 Moumou Cisse
5 Harald Pinxten
8 Alain Van Mieghem
4 Bernt Evens
12 Gideon Imagbudu
13 Souleymane Mamam
19 Nana Asare
11 Dejan Mitrovic
7 Alexandre Di Gregorio
16 GabriŽl Persa

Wissels

78' 16 Kevin Vanbeuren (uit)/
9 Mustafa Kalkan (in)
 
13 Souleymane Mamam (uit)/
17 Jordan Opoku (in)
67'
 
11 Dejan Mitrovic (uit)/
15 Arthur Gomez (in)
75'
 

Begin Match
      Gideon Imagbudu 21'
      Bernt Evens 28'
      Dejan Mitrovic 30'
      Dejan Mitrovic 0-1 35'
Ruststand 0-1
51' Oguz Ozcan      
61' Wouter Vosters 1-1      
      Nana Asare 81'
88' Mustafa Kalkan 2-1      
      GabriŽl Persa 89'
92' Eindstand 2-1 92'
TERUG