Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.M.S.K. Deinze
4 2
08.01.2005 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Gaetan Simon

Lijnrechters:
Gerry Saenen - Robby Keuleers
Toeschouwers: 6.000

Wedstrijdverslag

Razend efficiŽnt uit de startblokken

Eigen bericht - Net als in de heenwedstrijd in het Burg. Van de Wielestadion, leek de match niet in een, twee, drie,... zelfs niet met 4-0 beslist. Nauwelijks aan de tweede helft begonnen, of het zag er voor KMSK Deinze al helemaal een onbegonnen zaak uit de opgelopen schade nog op te halen. Dan belisten de bezoekers om eindelijk eens echt wat terug te doen. En daar schrokken de roodwitten dan weer zo van dat het scoreverloop nog dreigde te kantelen.

Zonder echt flitsend voetbal te brengen, legde het team van coach Jerko Tipuric, zonder de geschorste Bernt Evens maar met belofte Jens Govaerts, vanaf het begin een opmerkelijk meesterschap aan de dag. In dik een kwartier moest Yves Feys twee keer aan 't werk. Zeventien minuten ver bracht hij een (achter)bal opnieuw 't veld in, nadat hij er eerder al eens met de vuisten aan gevoeld had. Zijn team stond dan al even op voorsprong. 't Was een doelpunt uit het counterboekje. Rechttoe, rechtaan uitgevoerd. Harald Pinxten recupereerde met een tackle aan de middellijn (wellicht de enige keer dat scheidsrechter Simon geen fout zag!). Gideon Imagbudu pikte op stuurde via Souleymane Mamam en Di Gregorio tot voor doel. Daar zorgde een glunderende Souley voor het eerste doelpunt van de avond (1-0). Het publiek zong dat het goed was. Bijna een kwartier roodwit aan de bal en dan moest Yves Feys het eerste echte bezoekende gevaar afweren.

Hij moest Glorieux tegemoet die via een doorsteekbal kwam aanzetten. Toen wees het scorebord al 2-0 aan. Die tweede goal begon bij balverlies van Deinze dat Moumou Cissť oppikte. Via Nana Asare en GabriŽl Persa kwam de jonge Ghanees vrij voor doel en ook hij miste niet: 2-0. Zelden zo'n ontzettend gemakkelijk doelpunt gezien. En nog was het niet af voor de Deinzense bezoekers. Nog voor de veertigste minuut kregen ze een derde tik tegen de oren. Via een terugspeelbal langs Yves Feys die diep tot bij GabriŽl Persa stuurde. Vliegensvlug langs Mamam Souleymane, Alex Di Gregorio en opnieuw GabriŽl Persa. Nana Asare was voor de tweede keer ter plekke (3-0). KMSK probeerde nog wat tegen te doen, maar ook nu klapte de buitenspel een paar keer tijdig dicht. Nog een schitterende interventie met de vuisten van doelman Seigneur en het was rusten geblazen met 3-0.

Na de pauze bracht coach Eddy Mestdagh met Kim Colpaert een verse kracht, maar dat bracht nog niet direct het gewenste resultaat. Nauwelijks afgetrapt voor die tweede periode of Dejan Mitrovic stuurde na nieuw Deinzens balverlies GabriŽl Persa op avontuur. Een versnelling en de bal lag al opnieuw achter Sengier voor de vierde roodwitte treffer van de avond. Bijna direct gevolgd door een poging van Alex Di Gregorio. Zijn subiel tikje verdiende beter dan voorlangs buiten te lopen. De supporters maakten zich op voor nog een rondje doelpuntenkijken, maar daar hadden hun helden geen oren naar. Wel, integendeel. Bij de eerste echt efficiŽnte tegenstoot, tikte Fabio Da Silva naast Yves Feys binnen (4-1). Niets aan de hand, dacht je zo, maar dat was niet helemaal waar. Je zag zo het vertrouwen uit het roodwitte elftal wegdruppelen. Bijna alle passes gingen verkeerd en dan was er Jerko Tipuric... die het tijd vond worden om met enkele wissels opnieuw de juiste richting te wijzen.

Nana Asare vanwege rugklachten noodgedwongen naar de kant en Jordan Opoku kwam tussen de lijnen. De jonge Ghanees moest een tijdje zoeken naar een plaatsje op het overbevolkte middenveld. Hij wees niet onmiddellijk de juiste richting. Ook de gok met de twee verse spitsen - eerst Arthur Gomez voor uitblinker Alex Di Gregorio en later nog Fangzhuo Dong i.p.v. schutter GabriŽl Persa - pakte niet helemaal uit zoals verhoopt. Het bleef een beetje zoeken en tasten. Deinze profiteerde ervan om de achtervolging een almaar boeiender uitzicht te geven. Brewaeys stuurde een verre vrijschop in 't pak waar Fabio Da Silva zijn tweede van de avond tegen het net kon bollen (4-2). 't Was voor de roodwitte supporters even nadenken welk (fluit)concert hierop zou volgen. Yves Feys moest met een karpersprong verder onheil voorkomen. Deinze flirtte nog een paar keer met de buitenspelval en ook doelman Seigneur kwam nog een enkele keren in 't vizier.

Het knallen op doel leek verleerd en ook een reeks hoekschoppen bracht helemaal niets. Arthur Gomez schreef even voor tijd dť misser van de avond achter zijn naam. Vanop de kleine backlijn slaagde hij er in een prima voorzet van Jordan Opoku over het doel te liften. Een beetje typerend voor de mindere tweede helft van de Great Old. Na afloop mocht coach Eddy Mestdagh dan wel beweren dat de overwinning van R Antwerp FC dubbel en dik verdiend was, helemaal tevreden gingen de Antwerpfans niet naar huis.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 08/01/2005)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.M.S.K. Deinze

Elftallen

1 Yves Feys (K)
6 Moumou Cisse
5 Harald Pinxten
11 Dejan Mitrovic
3 Jens Govaerts
13 Souleymane Mamam
12 Gideon Imagbudu
8 Alain Van Mieghem
19 Nana Asare
16 GabriŽl Persa
7 Alexandre Di Gregorio
1 Bjorn Seigneur
7 Jurgen Sermijn
3 Gregory Vandenbulcke
6 Joris Brewaeys (K)
14 Stefaan Van Dender
2 Matthieu Dejonckheere
4 Giovanni Dekeyser
17 Sander Renson
10 Kurt Delaere
11 Simon Glorieux
8 Fabio Da Silva Xavier

Wissels

60' 19 Nana Asare (uit)/
17 Jordan Opoku (in)
 
66' 7 Alexandre Di Gregorio (uit)/
15 Arthur Gomez (in)
 
71' 16 GabriŽl Persa (uit)/
9 Fangzhuo Dong (in)
 
11 Simon Glorieux (uit)/
18 Kim Colpaert (in)
46'
 
7 Jurgen Sermijn (uit)/
15 Remi Demeer (in)
83'
 
8 Fabio Da Silva Xavier (uit)/
13 Jens Verstraete (in)
87'
 

Begin Match
16' Souleymane Mamam 1-0      
31' Nana Asare 2-0      
38' Nana Asare 3-0      
Ruststand 3-0
46' GabriŽl Persa 4-0      
      Fabio Da Silva Xavier 4-1 49'
      Jurgen Sermijn 61'
      Fabio Da Silva Xavier 4-2 73'
      Giovanni Dekeyser 88'
90' Eindstand 4-2 90'
TERUG