Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.S.V. Roeselare R. Antwerp F.C.
1 0
05.12.2004 Plaats: Schiervelde

Scheidsrechter: Chris Hermans

Lijnrechters:
Dirk Vanhoutte - Hans Voet
Toeschouwers: 3.000

Wedstrijdverslag

Achterspelers baas...
Eigen bericht - Coach Jerko Tipuric had geopteerd voor Mohammed Cissť als vervanger van de geelgeschorste Dejan Mitrovic. In de spits kreeg Fangzhuo Dong opnieuw het vertrouwen met steun van Alex Di Gregorio en Asanda Sishuba. Op de bank o.m. Nafiu Iddrisu, want veel andere alternatieven restte de Bosuilcoach niet nu de ook al geschorste Arthur Gomez vanuit de tribune op Schiervelde moest toekijken. Bernt Evens kwam opnieuw op zijn linksachterstek.

De Goedheilige uit Spanje zorgde bij het begin van de match tussen periodeleider KSV Roeselare en R Antwerp FC voor een paar minuutjes vertraging. De landing per helikopter verliep perfect en daarna strooiden, gul als hij is, zijn pietermannen met snoep. De beide ploegen hadden daar duidelijk geen boodschap aan. Van bij aanvang gaven ze mekaar geen duimbreed toe. Heel veel balbetwistingen op het middenveld en de twee stevig defensief georiŽnteerde teams hielden mekaar perfect in evenwicht. Mohammed Cissť probeerde de bakens te verzetten en stuurde Asanda Sishuba een aantal keren richting Sierens. De snelle linksbuiten vormde dan wel een constant probleem voor de Roeselaarse achterhoede, een aanspeelpunt voor doel vond hij echter niet. De lokalen kwamen ook een paar keer opzetten, maar ook daar waren buitenspelval en Yves Feys bij de pinken. Naar de rust toe knutselde Souleymane Mamam enkele acties in mekaar. Dong kwam dicht bij doelman Sierens, maar meer dan een afgeweerde corner sleepte ook hij er niet uit.

Keren met een logische 0-0 tussenstand. De beide coaches zagen dat het tactisch goed was en wijzigden niet. De roodwitte bezoekers mochten nu richting eigen supporterslegioen spelen. Dat gaf ze van na de pauze inspiratie om het gaspedaal eens wat flinker in te drukken. Het regende corners en voorzetten, maar de verdediging gaf opnieuw geen krimp. Ook niet als Asanda Sishuba na een combinatie Alex Di Gregorio-Edwin Ouon via een door de doelman terug gebokste bal helemaal vrij kwam. Hij miste helaas zijn controle. Even daarvoor had Gideon Imagbudu nog geel moeten incasseren vanwege protest na (onvrijwillig?) handspel van de doelman buiten zijn zone. Even later slaagde Fangzhuo Dong bij een van zijn schaarse mogelijkheden de oplegde kans tegen Fierens aan te knallen. De beide coaches zetten vervolgens de bordjesmensen aan het werk. De vervangingen volgden mekaar gezwind op. Dat veranderde echter weinig aan het spelbeeld. Steeds meer groeide de overtuiging dat wie nog scoorde, de overwinning mocht claimen.

En zo gebeurde. Een kwartier voor tijd trapte Vanderbiest de zoveelste vrije schop richting Antwerpdoel. Een Roeselaars hoofd knikte voor een opverende Yves Feys door. De pas ingevallen Bouckenooghe tikte rustig binnen. De zwart-witte ontlading was er des te heviger om. Het team van Jerko Tipuric reageerde nog. GabriŽl Persa kreeg een paar minuten voor tijd het doel in 't vizier, maar knalde naast. De opgelopen schade werd dus niet meer ongedaan gemaakt. KSV Roeselare nestelt zich autoritair aan de leiding van de tweede periode en de talrijke roodwitte supporters incasseerden gelaten de nederlaag.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 05/12/2004)

Statistieken

K.S.V. Roeselare R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Jurgen Sierens
3 Martijn Monteyne
2 Cyril Detremmerie
15 James Lahousse
17 Chemcedine El Araichi
14 Maxime Annys
8 Steve Barbť
10 Frederic Vanderbiest
11 Bas Vervaeke
7 Rocky Peeters
22 Lander Deweer
1 Yves Feys
2 Edwin Ouon
5 Harald Pinxten
8 Alain Van Mieghem
4 Bernt Evens
13 Souleymane Mamam
12 Gideon Imagbudu
6 Moumou Cisse
26 Asanda Sishuba
7 Alexandre Di Gregorio
9 Fangzhuo Dong

Wissels

70' 14 Maxime Annys (uit)/
13 Christian Bouckenooghe (in)
 
86' 11 Bas Vervaeke (uit)/
16 Adam Wallace (in)
 
13 Souleymane Mamam (uit)/
17 Jordan Opoku (in)
58'
 
9 Fangzhuo Dong (uit)/
16 GabriŽl Persa (in)
71'
 
6 Moumou Cisse (uit)/
19 Nana Asare (in)
78'
 

Begin Match
34' Maxime Annys      
Ruststand 0-0
      Gideon Imagbudu 60'
75' Christian Bouckenooghe 1-0      
90' Eindstand 1-0 90'
TERUG