Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Union St.-Gilloise R. Antwerp F.C.
1 3
14.11.2004 Plaats: Stade J. MariŽn

Scheidsrechter: Claude Bourdouxhe

Lijnrechters:
Eric Thiry - Leon Franken
Toeschouwers: 2.500

Wedstrijdverslag

KO in laatste vijf minuten

Eigen bericht - Royal Union 60, zo noemen ze zichzelf. Stamnummer tien. Thuis tegen stamnummer ťťn; ontmoeting van twee glorierijke clubs. Allebei meervoudig landskampioen, lang geleden. Vandaag allebei een stapje lager en zijn ze nobele onbekenden voor mekaar. De laatste (beker)confrontatie daterend van meer dan dertien jaar geleden. Ook in het klassement staan ze mijlenver van mekaar verwijderd. Daarvan was van bij aanvang weinig te merken. Antwerpcoach Tipuric had op ťťn speler na dezelfde effectieven op het scheidsrechtersblad. Die ene andere naam was Souleymane Mamam als vervanger van Alex Di Gregorio die zijn gele strafzondag uitboette. En het moet gezegd de jonge Togolees trok aardig zijn streng en zelfs meer dan dat. Hij zorgde tussen al het blauwgele geweld voor verademing op de rechterflank, al werd hij pas echt zichtbaar na een eerste twijfelkwartier.

Twijfelkwartier voor het hele rood-witte team overigens. R Union startte inderdaad fris en ging vrank zijn kans. Daarop hadden de roodwitten blijkbaar niet gerekend, want ze waren danig verrast. Zodanig zelfs dat Harald Pinxten al na zeven minuten tegen een gele kaart aanliep. Nog erger dat ze na iets meer dan een kwartier op achterstand werden gespeeld. Peeters trapte de voorzet millimeterprecies vanop de flank, Malki Sabah had nauwelijks moeite Antwerpdoelman Yves Feys tot toeschouwer te degraderen (1-0). De Great Old nam de verwittiging ter harte. Ging gretiger naar voren, maar verzorgde de passing onvoldoende. Eerste grote kans kwam er voor GabriŽl Persa. Hij miste van een niets een knappe gestrekte voorzet van Souleymane Mamam. GabriŽl Persa eiste vervolgens een hoofdrol op. Jordan Opoku trapte de vrijschop, de spits knalde keihard tegen de staak. Geen halve minuut later kreeg hij na een collectieve aanval begonnen bij Harald Pinxten de bal al voorbij Union-doelman Coppens toegeschoven van Asanda Sishuba.

Hij werkte de bal over de lijn. 95% voor rekening van de snelle linksbuiten, maar de spits krijgt de goal achter zijn naam. De Union-XI waren niet echt de adem afgesneden, maar moesten nu toch meer achteruit. Veel profijt puurden de bezoekers daar niet uit, enkele kleine kansjes voor Jordan Opoku buiten beschouwing gelaten. Even voor het rustsignaal liep Gideon Imagbudu naar een tweede roodwit doelpunt, maar werd stevig vastgegrepen door doelman Coppens. De scheidsrechter zag er alvast geen graten in. 1-1 aan de rust en daar waren in hoofdzaak de roodwitte supporters best wel minder tevreden mee.
Geen wijzigingen bij de herneming, al oogstte Fangzhuo Dong applaus en een aanmoedigingsliedje tijdens zijn opwarming. Iedereen verwachtte een regelrechte bestorming richting Coppens & co., maar die kwam er maar heel gedeeltelijk. De Unionisten hielden goed stand, al hadden ze geluk dat GabriŽl Persa een puike kans niet kon verzilveren.

Jordan Opoku wriemelde zich door de geel-blauwe afweergordel, maar ook zijn schot ging naast de linkerpaal buiten. Yves Feys moest een gevaarlijke kopslag van Guns overtippen. Souleymane Mamam mocht vervolgens aan de overkant tot twee keer toe aanleggen, maar werd telkens afgeblokt. Alain Van Mieghem moest dan weer knullig balverlies van Yves Feys in zijn eigen strafschopgebied in corner tikken. De Antwerpsupporters keken met ingehouden adem naar het kunststukje van hun doelman. Vanaf de zeventigste minuut begonnen de beide coaches aan een zelden geziene reeks van zes vervangingen binnen de twintig minuten. Jerko Tipuric opende met de inbreng van Nafiu Iddrisu, voorbode voor... Fangzhuo Dong en Dejan Mitrovic. De jonge Ghanese spits stuurde zijn linkerwing Asanda Sishuba in het straatje. Het was nog even protesteren, maar na de fout van Keita greep scheidsrechter Bourdouxhe onmiddellijk naar de rode kaart.

Dat leverde niet onmiddellijk voordeel voor de Sinjoren op, al kregen de thuisspelers het nu wel een stuk moeilijker. Gideon Imagbudu afstoppen in een persoonlijke actie durfde of kon niemand. Het shot spatte op de staander. Fangzhuo Dong was prima gevolgd voor de 1-2. Het bezoekersvak ontplofte. En nog was het niet af. Even in blessuretijd stuurde Nana Asare Asanda Sishuba door de buitenspelval. Doelman Coppens omspelen en scoren was kinderspel (1-3). De linkerspits zette terecht de borst breed. De roodwitte supportersgezangen klonken nog luider. Na nog ťťn schuchtere poging van Union was de match over. De thuisploeg had lange tijd goed weerstand kunnen bieden, maar ging in de slotfaze ten onder. Bij de bezoekende supporters overheerste het gevoel dat het allemaal toch nog een ietsje steviger mag en moet.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 14/11/2004)

Statistieken

R. Union St.-Gilloise R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Thierry Coppens
22 Alseny Keita
8 Jules Mbayoko-Makwaga
4 Laurent Zaccaria (K)
2 Jean-Luc Walschap
7 Davy Peeters
10 Alexandre Van Damme
6 Yves Cums
16 Pierre Yves Letter
14 Sanharib Malki Sabah
11 Ahmet Gursever
1 Yves Feys (K)
2 Edwin Ouon
5 Harald Pinxten
8 Alain Van Mieghem
19 Nana Asare
13 Souleymane Mamam
12 Gideon Imagbudu
17 Jordan Opoku
4 Bernt Evens
26 Asanda Sishuba
16 GabriŽl Persa

Wissels

72' 11 Ahmet Gursever (uit)/
20 David Rimbold (in)
 
88' 6 Yves Cums (uit)/
21 Jonathan Tardioli (in)
 
88' 10 Alexandre Van Damme (uit)/
3 Nathanael Scozzari (in)
 
13 Souleymane Mamam (uit)/
18 Abdul-Nafiu Iddrisu (in)
70'
 
16 GabriŽl Persa (uit)/
9 Fangzhuo Dong (in)
75'
 
4 Bernt Evens (uit)/
11 Dejan Mitrovic (in)
82'
 

Begin Match
      Harald Pinxten 7'
17' Sanharib Malki Sabah 1-0      
      GabriŽl Persa 1-1 28'
Ruststand 1-1
74' Alseny Keita      
      Fangzhuo Dong 1-2 86'
      Asanda Sishuba 1-3 89'
89' David Rimbold      
90' Eindstand 1-3 90'
TERUG