Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. Patro Maasmechelen
0 1
30.10.2004 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Peter Jordens

Lijnrechters:
Mario Carette - Jean-Marie Dans
Toeschouwers: 4.500

Wedstrijdverslag

Striemende ontgoocheling

Eigen bericht - Geen rood-wit vuurwerk, maar wel een hardnekkige streep mist over de volle breedte van het terrein bij aanvang van wat de match van de revanche heette op de Bosuil. De blamage van de laatste thuispartij was dan wel rechtgezet op vreemde bodem, maar de Antwerpspelers waren naar eigen zeggen tuk op eerherstel voor de eigen aanhang. Net als toen moest coach Jerko Tipuric in de centrale as van zijn elftal op bijna elke positie noodgedwongen wijzigen. Alain Van Mieghem en Gideon Imagbudu waren niet fit en ook Moumou Cissť moest node gemist worden vanwege een verrekking. En dat bleef ondanks de matige zichtbaarheid niet meteen verborgen.

De verdediging plooide diep terug tot tegen het eigen strafschopgebied en vond geen aansluiting. De voorste linies werden dan weer deskundig onzichtbaar gemaakt door een paars-witte vijfmansachterhoede en twee terughangende middenvelders. Er leek geen doorkomen aan. Harald Pinxten dreigde even met een lage vrijschop, maar voor het overige 'scoorde' Dejan Mitrovic ook nu weer meer banbliksems dan aanmoedigingen bij zijn eigen achterban. En dat werd er alleen maar erger op als Patro bij zijn eerste schuchtere aanzet naar voren (12') ook nog scoorde. Verdediger(!) Tino Pellegriti verlengde een via Kabongo doorgekopte hoekschop in doel. Het leek op buitenspel, maar dat bleef slechts een indruk. De bezoekers, zeer tot ongenoegen van de rood-witte diehards, alweer op voorsprong. En nog erger: de Limburgse trom was gelanceerd voor bijna tachtig minuten zenuwslopend labeur.

Doelpunt gevalideerd en de Great Old op achtervolgen aangewezen. Erg vlot ging dat allemaal niet. Overal waar er voetbalvolk samentroepte, volgde als vanzelf de mist. En kwam er dan al eens iets wat op een kans leek voor een voet, bleef de afwerking in gebreke. De beide doelmannen stonden bijna te verkleumen in hun doel. Jordan Opoku trapte naast. Een aarzeling van Harald Pinxten gaf aan de overkant Pellegriti dan weer kans over te schieten. Asanda Sishuba kwam er nog het dichtst bij, maar zijn raid werd in de 17m met een lage schoudercharge afgestopt. Rusten met 0-1 voor de bezoekers uit Maasmechelen.

Na de pauze werd de roep op 'reddende engel' Faruk Atalay steeds luider. Tot hij op het uur de zwalpende Souleymane Mamam mocht komen vervangen. Patro-coach zag het gebeuren en reageerde even later met enkele bijzonder traagverlopende wissels. Verdedigers Caramel en Selvi kwamen de afweergordel versterken. Geen slechte ingrepen voor een coach die zweert bij aanvallend voetbal. Ondertussen was R Antwerp FC bezig aan een 'stormloop' op het doel van Wins, maar kwam amper aan geordend spel toe. In de beslissende zone had niemand noch het vernuft of de kracht om ook eens op doel te vlammen. Het bleef een spel van rondtikken tot een tegenstander er een einde aan stelde. Asanda Sishuba draaide zich naast de verste paal. Edwin Ouon haalde ook een keertje verrassend uit, maar zijn shot belandde op het dak van het doel. Harald Pinxten schoot zijn frustratie naar de korte hoek, maar doelman Wins stelde de winst voor zijn Patro veilig.

In zijn felgesmaakte dadendrang schoof Bernt Evens steeds meer naar voren tot hij de match eindigde met twee keer afgevangen te worden in buitenspel. Ook tegen een centraal geplaatste kopbal van de roodwitte Limburger, gaf het paarswitte sluittuk geen krimp. Het bracht de rood-witten helaas alweer niks op. Tot overmaat van ramp eindigde R Antwerp FC de match nog met z'n tienen. Nana Asare stopte een schaarse bezoekende tegenprik van Pelic af ten koste van een al te gekke en helemaal onterechte rode kaart. Natrappen op Alex Di Gregorio was twintig minuten eerder amper met geel bestraft! Hoewel de mist bijna opgelost was, verdween de Bosuil onder een striemende ontgoocheling. Ook coach Jerko Tipuric wist helaas niks zinnigs meer te bedenken en verscheen niet op de persbabbel.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 30/10/2004)
 
Minuut per minuut
13' Een hoekschop van Kabongo wordt verlengd tot bij de vrijstaande Pellegriti, die niet aarzelt om Feys te verslaan (0-1).
28' Na een aarzeling van Harald Pinxten komt de bal bij Kabongo. De spits schiet over.
39' Wins brengt redding op een kopbal van Harald Pinxten.
44' GabriŽl Persa bedient Alex Di Gregorio, diens schot wordt afgeblokt.
67' GabriŽl Persa speelt Asanda Sishuba vrij. De Zuid-Afrikaan schiet de beste kans van R Antwerp FC voorlangs.
86' Nana Asare haakt de doorgebroken Pelic en krijgt rood.
90' Een volley van Harald Pinxten strandt op de vuisten van Wins.
95' Bernt Evens krijgt een ultieme kopkans, doelman Wins staat op de juiste plaats.
(Bron: GvA - 30/10/2004)
 

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. Patro Maasmechelen

Elftallen

1 Yves Feys (K)
2 Edwin Ouon
5 Harald Pinxten
4 Bernt Evens
19 Nana Asare
17 Jordan Opoku
13 Souleymane Mamam
11 Dejan Mitrovic
7 Alexandre Di Gregorio
26 Asanda Sishuba
16 GabriŽl Persa
1 Koen Wins
2 Ton Dekkers
3 Kenny Van Hoevelen
4 Mark Eberlť
13 Tino Pellegriti
5 Koen Caluwe
6 Joeri Vastmans
8 Jurgen Vandeurzen (K)
14 Richard Offiong
11 Vedran Pelic
18 Honore Kabongo

Wissels

60' 13 Souleymane Mamam (uit)/
10 Faruk Atalay (in)
 
75' 7 Alexandre Di Gregorio (uit)/
18 Abdul-Nafiu Iddrisu (in)
 
13 Tino Pellegriti (uit)/
7 Marco Caramel (in)
67'
 
18 Honore Kabongo (uit)/
16 Gert Geraert (in)
71'
 
14 Richard Offiong (uit)/
17 Murat Selvi (in)
79'
 

Begin Match
      Tino Pellegriti 0-1 12'
Ruststand 0-1
      Koen Caluwe 61'
72' Harald Pinxten      
85' Nana Asare      
90' Eindstand 0-1 90'
TERUG