Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

V.C. Eendr. Aalst 2002 R. Antwerp F.C.
1 2
24.10.2004 Plaats: Pierre Cornelisstadion

Scheidsrechter: Benoni Burie

Lijnrechters:
Patrick Thiry - Denis Jacob
Toeschouwers: 3.179

Wedstrijdverslag

Enkel voor doel lange tijd stil...

Eigen bericht - Ondanks de nogal gespannen sfeer tussen de beide clubs en de 'boycot' van de ticketverkoop op de Bosuil, waren de bezoekersvakken in het Pierre Cornelisstadion goed gevuld. In afwezigheid van de geschorste Harald Pinxten, kwam Moumou Cissť centraal naast Alain Van Mieghem. Vooraan kreeg GabriŽl Persa de voorkeur op Nafiu Iddrisu. Was Moumou Cissť na de openingswedstrijd van de competitie nog het voorwerp van een (onterechte) Aalsterse klacht, dan werd hij nu al vlug (ongewild) een plaatselijke 'held'.

Nonchalant kopte hij terug richting Yves Feys. Masina dook in de opening tussen verdediger en doelman. Koud kunstje voor de Aalstenaar om de score te openen. De zwart-witte supporters konden hun ogen nauwelijks geloven. En dan was het de beurt aan de Antwerpfans om meermaals in de ogen te wrijven. Heel veel doelrijpe kansen verder was het rusten geblazen met nog steeds de lokale 1-0 voorsprong. De flanken Edwin Ouon, Alex Di Gregorio en Asanda Sishuba brachten keer op keer de bal richting Aalsters doel, maar telkens weer ging het mis. Dejan Mitrovic begon de reeks met een bal over doel. GabriŽl Persa rondde een persoonlijke actie af tegen de paal. Alex Di Gregorio liep achter een prima laterale pass van Asanda Sishuba. Yvan De Corte wist met de vuisten raad met de bal naar de korte hoek. De Bosuilflank beukte met de vuisten op de Aalsterse grasmat. Gideon Imagbudu viseerde de lat. De alweer klaarkijkende Alain Van Mieghem plaatste een halve omhaal over de goal van de oud-Antwerpdoelman. Op voorzet van alweer Asanda Sishuba tikte GabriŽl Persa tot afgrijzen van de rood-witte sups net naast.

Kansen genoeg gemist en scheidsrechter Burie weigerde Dejan Mitrovic seconden voor de pauze bovendien een loepzuivere penalty. Geel was de onterechte en geheel onrechtvaardige beslissing van de spelleider.

Ook na de pauze ging het spel van kat en muis gewoon verder. VC E. Aalst plooide nu helemaal terug. En de rood-witten misten slag op slinger precisie in de afwerking. Binnen de eerste vijf minuten na de rust, misschien wel vier doelrijpe kansen. Alex Di Gregorio naast, Asanda Sishuba afgeblokt, Alex Di Gregorio opnieuw naast terwijl hij helemaal alleen voor doel verscheen, Dejan Mitrovic stuurde achter. De Antwerpsupporters ondersteunden hun team als uit duizenden kelen. Met razende vaart tikten de seconden weg, net als de Antwerpkansen. Tot... Bernt Evens een pass van Jordan Opoku verlengde en dan kon het niet meer mis voor GabriŽl Persa, die De Corte netjes klopte: 1-1. En nog was de grote rood-witte honger niet gestild. VC E. Aalst raakte nog amper tot aan de middellijn. Niet lang na zijn eerste doelpunt kreeg GabriŽl Persa de bal van Alex Di Gregorio pardoes voor de voet. Tegen de schitterende uithaal van de Roemeense spits stond de Aalsterse portier een tweede keer machteloos. Loepzuiver in de linkerbovenhoek en 1-2. Pas dan liet het rood-witte roofdier de Aalsterse prooi geleidelijk los.

De zwart-witten eisten wat meer balbezit op, maar waren werkelijk te zwak om Yves Feys ook maar een halve keer te bedreigen. Enkele interventies op slechtgetrapte hoekschoppen, volstonden voor de Antwerpgoalie. Ook aan de overkant moest De Corte niet veel meer in actie komen. De wedstrijd doofde wat uit, maar R.A.F.C. was zeker komen bewijzen dat VC E. Aalst op geen half punt aanspraak mocht maken. Ook in de heenwedstrijd was dat al zo.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 24/10/2004)
 
Minuut per minuut
05' Beerens loodst Lacroix door de verdediging, maar Feys is attent.
07' Masina profiteert van een ongelooflijke blunder in de Antwerpverdediging (1-0).
26' GabriŽl Persa zet zich door, zijn schot wordt door De Corte nog net tegen de paal geduwd.
31' Gideon Imagbudu kanjert een afvallende bal vol op de lat.
33' De Corte houdt een inlopende Alex Di Gregorio van een zeker doelpunt.
38' Asanda Sishuba zet voor naar GabriŽl Persa, maar die besluit onbegrijpelijk naast.
48' Dejan Mitrovic besluit net naast de verste paal.
55' GabriŽlPersa verlost R Antwerp FC met een knal van dichtbij (1-1).
59' R Antwerp FC krijgt eindelijk waar het recht op heeft, GabriŽl Persa laat De Corte met een heerlijke knal kansloos (1-2).
(Bron: GvA - 25/10/2004)
 

Statistieken

V.C. Eendr. Aalst 2002 R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Ivan De Corte
21 Koen Van der Heyden
9 Serge Beerens
18 Kristof Sas
14 Ives Cordier
7 Frank Magerman (K)
8 Jurgen Coppens
17 Tim Reigel
13 Michael Lacroix
25 AbdulaÔ Demba
26 Dennis Masina
1 Yves Feys (K)
2 Edwin Ouon
6 Moumou Cisse
8 Alain Van Mieghem
4 Bernt Evens
12 Gideon Imagbudu
17 Jordan Opoku
11 Dejan Mitrovic
7 Alexandre Di Gregorio
26 Asanda Sishuba
16 GabriŽl Persa

Wissels

62' 9 Serge Beerens (uit)/
6 Davy Claessens (in)
 
76' 17 Tim Reigel (uit)/
15 Dimitri Delmotte (in)
 
6 Moumou Cisse (uit)/
10 Faruk Atalay (in)
46'
 
16 GabriŽl Persa (uit)/
18 Abdul-Nafiu Iddrisu (in)
78'
 
26 Asanda Sishuba (uit)/
25 Alan Grozdanic (in)
89'
 

Begin Match
7' Dennis Masina 1-0      
28' Kristof Sas      
      Dejan Mitrovic 44'
Ruststand 1-0
      GabriŽl Persa 1-1 54'
55' Ivan De Corte      
      GabriŽl Persa 1-2 59'
70' Koen Van der Heyden      
90' Eindstand 1-2 90'
TERUG