Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R.C.S. Visé R. Antwerp F.C.
0 1
17.10.2004 Plaats: Stade de la Cité de l'Oie

Scheidsrechter: Eddy Vermeirsch

Lijnrechters:
Vincent Despiegeleer - Guy Evens
Toeschouwers: 1.500

Wedstrijdverslag

Logische bezoekende overwinning

Eigen bericht - Gelegenheidscoaches René Verniers-Wim Coremans hadden goed gekeken en prima overlegd met de afwezige hoofdcoach Jerko Tipuric. Er waren heel wat verschuivingen in het rood-witte elftal, maar nu stonden de pionnen op een veel vertrouwder positie dan de vorige sof-wedstrijd tegen As Eupen. Het centrale duo Harald Pinxten-Alain Van Mieghem kregen Moumou Cissé rechts en Bernt Evens links naast zich. In de middenzone was het terug naar af voor Faruk Atalay die zelfs geen plaatsje op de bank meer waard was. Dejan Mitrovic kreeg wel opnieuw het vertrouwen en debutant Gabriël Persa verdrong Nafiu Iddrisu. Souleymane Mamam startte op de bank.

Het herschikte elftal begon de wedstrijd met de beste intenties. Gegroepeerd en met een degelijk passenspel haalden de bezoekers het balbezit naar zich toe. De rode lantaarn diende zich echter geenszins aan als een hapklare brok. Achteraan stond er een degelijke en kopbalsterke afweergordel de rood-witte aanvallers op te wachten. Toch waren de eerste kansjes voor Alex Di Gregorio. Eerst met een kopslag, maar doelman Schmitz maakte zich gepast lang. En even later mocht de blauwwitte goalie aan de slag met de vuisten. De rebound werd ten onrechte afgefloten. Op de achttiende minuut was het dan toch raak. Gideon Imagbudu viseerde de paal en de terugspringende bal werd door Alain Van Mieghem fijntjes binnengeprikt. Iemand rekende ons voor dat RAFC precies op schema zat voor een klein karton. Daaraan wilden ze bij CS Visé helaas niet meewerken. Aanvallend stelde het allemaal niet veel voor.

Verdedigend bleef het overeind, mede met een beetje hulp van scheidsrechter Vermeirsch die een schoolvoorbeeld van een strafschopfout niet wilde bestraffen. Debutant Gabriël Persa werd met heel veel geweld neergetrokken, maar dat ontging de fluitenier even. Dejan Mitrovic (een voetje te kort bij een voorzet van Alex Di Gregorio) en Alex Di Gregorio zelf tot twee keer toe hadden nog voor de pauze voor een veilige voorsprong kunnen zorgen. Dat deden ze helaas niet. Alex Di Gregorio aarzelde eerst te lang om af te drukken en enkele minuten voor de pauze werd hij afgestopt door de paal. Nu werd het dus rusten met dat éne goaltje bonus.

Na de pauze sloop er geleidelijk wat meer onzekerheid in het bezoekende spel. Thuisploeg CS Visé begon zowaar toch wat mee te spelen. De lokalen verstuurden slag om slinger prima diepe ballen vanuit de eigen verdediging. In de zone van de waarheid bleef het helemaal stom. RAFC verzorgde de opbouw en trok, wanneer mogelijk, gedecideerd naar voren. Over de rechterflank liep Moumou Cissé een kleine marathon. Keer op keer werd de aanvalsdrift van Gabriël Persa en de invallers Souleymane Mamam en Nafiu Iddrisu afgevlagd door een overijverige assistent. Toegegeven, de voorzetten dwarrelden ook meermaals zo maar in de handen van Visé-doelman Schmitz. Zo bleef het moeilijk om toch nog aan een kans te geraken, laat staan de voorsprong verder op te drijven. Met een derde gele kaart van het lopende seizoen werd Harald Pinxten bijzonder zwaar gesanctioneerd bij een van zijn eerste foutieve ingrepen van de match.

Yves Feys had een vuist nodig om de vrijschop in corner te ranselen. Zeventigste minuut ver en zo kwam CS Visé pas aan zijn eerste echte scoringskans. De match leek langzamerhand uit te doven. Enkel Nafiu Iddrisu haalde nog een keertje gevaarlijk uit. De te kleine rood-witte voorsprong bleef tot het eindsignaal op het bord. Logische overwinning, maar het had toch wat meer mogen zijn, aldus de lichtjes ontgoochelde sfeermakers in het bezoekersvak.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 17/10/2004)

Statistieken

R.C.S. Visé R. Antwerp F.C.

Elftallen

16 Alan Schmitz
6 Pascal Tihon (K)
7 Biboko Mayolo
10 Grégory Scattone
22 Terrence Genaux
11 Rachid Farssi
17 Guillaume Gillet
21 Damien Ranson
20 Maxime Mare
18 Christian Landu Tibu
8 Roberto Mones
1 Yves Feys (K)
6 Moumou Cisse
5 Harald Pinxten
8 Alain Van Mieghem
4 Bernt Evens
12 Gideon Imagbudu
17 Jordan Opoku
11 Dejan Mitrovic
26 Asanda Sishuba
7 Alexandre Di Gregorio
16 Gabriël Persa

Wissels

54' 11 Rachid Farssi (uit)/
3 Antoine Godinas (in)
 
70' 17 Guillaume Gillet (uit)/
13 Jean-Sébastien Legros (in)
 
17 Jordan Opoku (uit)/
13 Souleymane Mamam (in)
57'
 
16 Gabriël Persa (uit)/
18 Abdul-Nafiu Iddrisu (in)
70'
 
7 Alexandre Di Gregorio (uit)/
2 Edwin Ouon (in)
90'
 

Begin Match
      Alain Van Mieghem 0-1 18'
20' Biboko Mayolo      
43' Terrence Genaux      
Ruststand 0-1
66' Christian Landu Tibu      
      Harald Pinxten 72'
90' Eindstand 0-1 90'
TERUG