Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. Beringen-Heusden-Zolder
2 1
25.09.2004 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Geert Meesschaert

Lijnrechters:
Dirk Gilon - Jean-Marie Dans
Toeschouwers: 7.000

Wedstrijdverslag

Karakter getoond

Eigen bericht - In tegenstelling tot de vorige thuismatch was Dejan Mitrovic nu wel een tevreden mens. Hij gaf ruiterlijk toe dat het bijzonder moeilijk was geweest, maar: "Zo spelen, zo scoren en zo winnen, dan geraak je heel ver," aldus de roodwitte patron die mag terugblikken op een goeie prestatie. "We hebben karakter getoond," besloot het nummer elf van Jerko Tipuric.

Bij het matchbegin demonstreerden de supporters hun grote respect voor Hans-Peter Lehnhoff en de Bosuilspelers ondersteunden die ode met een gretige dadendrang. Beringen-coach Peter Balette bleek achteraf tot in het kleinste detail op de hoogte van de onhebbelijke gewoonte van de brigade van Jerko Tipuric om vroeg in de partij te scoren. Die wetenschap belette de rood-witte tegenstand gelukkig niet om al in de... zesde minuut op voorsprong te klimmen. En dat klimmen mag je zo goed als letterlijk nemen. Nana Asare smeet de bal hoog in het pak, doelman Doumen mispakte zich en voor de tweede opeenvolgende wedstrijd klom Gideon Imagbudu hoog boven iedereen uit. Hij scoorde met een welgemikte kopbal. De heftige Limburgse trom deed er onmiddellijk het zwijgen toe, vooral ook omdat doelman Doumen minutenlange verzorging nodig had.

Niet eens een kwartier later moest de Limburgse doelverdediger zich uiteindelijk toch laten vervangen. Bernt Evens was de eerste om de nieuweling in doel te testen, maar het schot ging naast. Beringen-Heusden Zolder kwam bij gelegenheid wel eens piepen, maar de buitenspelval klapte met de regelmaat van de klok dicht. De offensieve bevliegingen moesten wel van de thuisspelers komen, hoewel die niet altijd met zachte middelen afgestopt werden. Souleymane Mamam het (ongeschonden) slachtoffer, Camara de gele dader. Edwin Ouon ging een paar keren langs de flank. Telkens had Lenaerts moeite met de voorzetten.

Op de zevenendertigste minuut liep de Great Old verdiend verder uit. Jordan Opoku recupereerde de bal en zag het gat. Vanop ruime afstand vuurde hij een gestrekt shot op halve hoogte af. Lenaerts moest zich gewonnen geven. Yves Feys werd nog een keer vol op het lichaam geraakt. Even dreigde een opstootje met dader Arys. De Antwerpdoelman moest op zijn beurt opgelapt worden. R Antwerp FC mocht na een overtuigende eerste helft met een geruststellende 2-0 voorsprong naar de kleedkamer.

Geen van beide coaches ging al onmiddellijk tot (tactische) ingrepen over. Ongewijzigde elftallen begonnen dus aan de tweede periode. De bezoekers trokken gerichter in het offensief, maar echt gevaarlijk was dat aanvankelijk allemaal niet, tot coach Balette toch tot een dubbele wijziging overging. Twee kleine jongens, met name Laeremans en de 17-jarige Ulgar, om voor meer snelheid in de opbouw te zorgen, dixit Balette. Even over het uur resulteerde dat bijna in de aansluitingstreffer, maar Yves Feys weerde af met een scherpe reflex. En dan was er die afgekeurde Limburgse goal en dat leek niet echt terecht. De poging van Arys van enkele minuten later ging, op aangeven van de lijnrechter, dan weer wel over de doellijn. Had Yves Feys de bal al niet in de hand? Beringen-H.Z. greep de rood-witten nu naar de keel en dan was het aan coach Jerko Tipuric om een verse kracht te brengen.

Nafiu Iddrisu kwam de behoorlijk presterende Souleymane Mamam vervangen. Te midden van het groenwitte geweld stuurde Di Gregorio zijn jonge ploegmakker in de vuurlijn. Helemaal vrij snelde hij Lenaerts tegemoet, maar stuitte uiteindelijk op de doelman. Een opwippertje had misschien de betere optie geweest. Zo bleven de laatste minuten bijzonder spannend. Beringen-H.Z. trok onverschrokken in de aanval en het was alle hens aan dek in de rood-witte afweer. Met nog twee laattijdige vervangingen probeerde de Antwerpcoach de Beringse opmars te verstoren. Helemaal lukte dat niet. Er waren in extremis kansjes voor o.m. Arys. Na een ongewoon lange extra-periode behield R Antwerp FC uiteindelijk de zege en de drie punten vast. De uitschuiver in Tubeke was rechtgezet.

Coach Jerko Tipuric gaf eerlijk toe dat Beringen-H.Z. allicht een tikkeltje te weinig eer van het werk had gehaald. En zo dacht de collega uit Limburg er ook over, al claimde die dan weer de volle buit voor zijn team.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 25/09/2004)
 
Minuut per minuut
04' Tibari krijgt een open schietkans, maar talmt te lang.
07' G O A L: Gideon Imagbudu kopt een voorzet van Faruk Atalay binnen (1-0).
23' Edwin Ouon schiet uit de draai naast.
37' G O A L: Jordan Opoku knalt vanop twintig meter binnen (2-0).
53' Voorzet Faruk Atalay, Gideon Imagbudu kopt naast.
63' Yves Feys redt een schot van Vangeel, Arijs tikt de rebound binnen. De
goal wordt afgekeurd voor buitenspel.
68' Een prachtig afstandsschot van Jordan Opoku gaat rakelings over.
69' G O A L: Arijs werkt een vrijschop van Barka na enig aandringen in doel (2-1).
73' Arijs trapt een voorzet van Barka in één tijd net naast de kruising. 75' Yves Feys pakt een schot van de vrijstaande Ulgar.
77' Lenaerts bokst een poging van Alexander Di Gregorio in hoekschop.
81' Yves Feys maakt een volley van Arijs onschadelijk.
82' Nafiu Iddrisu mist alleen voor doelman Lenaerts.
84' Feys pakt uiteindelijk de bal na een onwaarschijnlijk geharrewar
voor het Antwerpdoel waarin BHZ vergeet te scoren.
87' Vangeel verkwanselt een unieke kans op de gelijkmaker.
(Bron: GvA - 25/09/2004)
 

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. Beringen-Heusden-Zolder

Elftallen

1 Yves Feys (K)
2 Edwin Ouon
5 Harald Pinxten
4 Bernt Evens
19 Nana Asare
13 Souleymane Mamam
17 Jordan Opoku
12 Gideon Imagbudu
10 Faruk Atalay
11 Dejan Mitrovic
7 Alexandre Di Gregorio
1 Gert Doumen
23 Jacky Peeters
16 Ahmed Biga
24 Sofian Benzouien
20 Karel Gerits
3 Kader Camara
7 Bram Oostvogels
8 Mohammed Barka (K)
17 Rachid Tibari
10 Bram Vengeel
14 Kristof Arijs

Wissels

77' 13 Souleymane Mamam (uit)/
18 Abdul-Nafiu Iddrisu (in)
 
85' 7 Alexandre Di Gregorio (uit)/
22 Christophe Préseaux (in)
 
88' 17 Jordan Opoku (uit)/
26 Asanda Sishuba (in)
 
1 Gert Doumen (uit)/
12 Yves Lenaerts (in)
22'
 
17 Rachid Tibari (uit)/
2 Steve Laeremans (in)
57'
 
3 Kader Camara (uit)/
15 Kedir Ulgar (in)
57'
 

Begin Match
6' Gideon Imagbudu 1-0      
      Kader Camara 30'
37' Jordan Opoku 2-0      
Ruststand 2-0
46' Faruk Atalay      
      Ahmed Biga 61'
      Mohammed Barka 2-1 68'
90' Eindstand 2-1 90'
TERUG