Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.M.S.K. Deinze R. Antwerp F.C.
1 3
25.08.2004 Plaats: Burg. Van de Wielestadion

Scheidsrechter: Kris Belon

Lijnrechters:
Dirk Vanhoutte - Geert Simoens
Toeschouwers: 2.621

Wedstrijdverslag

Niet beslist in één, twee, drie...

Eigen bericht - Veel, veel meer Antwerpvolk volgde de Great Old bij de tweede Antwerpse verplaatsing in enkele dagen tijd. Dit maal werden de bezoekers van R Antwerp FC verwacht in het Deinzense Burg. Vandewielestadion voor het competitietreffen van de tweede speeldag. Het bezoekersvak werd 'stormenderhand' ingenomen en kleurde fel rood en wit. De kelen waren al op de diverse bussen gesmeerd en een eerste poging tot sfeer werd gelanceerd. Hoewel slechts een tweehonderd man en vrouw sterk, counterde de lokale harde kern gevat dank zij... een reuze trom. Niets van te zien, wel veel van te horen. Eerste poging mislukt, maar ze zouden het er niet bij laten.

Van bij aanvang bleek al dat de away side opereerde volgens een goed tactisch plan. Geen stormloop, wel een geduldig aftasten van de oranje stellingen. Het moet ter zijde gezegd, enkel echte Hollanders staan beeldig met dat kleurtje! Al vroeg in de match een paar prima mogelijkheden voor RAFC. Gelegenheidsspits Alex Di Gregorio kwam op doorsteekbal van Bernt Evens in kansrijke positie en ook Gideon Imagbudu dreigde met een flink shot. KMSK-doelman Sengier zette zich noodgedwongen schrap. Van een levende muur voor en rond zijn goal was geen sprake. Bij wat de Deinzenaars zelf naar voren stuurden, liep hun Braziliaanse spits Da Silva in de buitenspelval, maar het was toch vooral zwoegen om bij te benen.

Dejan Mitrovic, al een heel stuk scherper dan afgelopen weekeinde, was een prima tussenstation voor Souleymane Mamam. Onder het oog van zijn 'Manchester-boss' Jim Ryan zette de jonge Togolees zich door in de zestien. De jeugdige Bosuil ging tegen de groene vlakte en na enig overleg trapte Alex Di Gregorio de elfmeter loepzuiver naast Sengier binnen (0-1). KMSK Deinze had tijd nodig om zich van die opdoffer te herstellen. Tijd die R Antwerp FC gebruikte om nog een paar keer flink te dreigen. Alex Di Gregorio knalde uit de draai op de vuisten van de Deinzense portier. Pal daarvoor was er ook nog een Antwerpgoal afgekeurd voor buitenspel. Doelman Yves Feys keek bijna werkloos toe.

Controleerden de bezoekers de hele eerste periode, dan leek er kort na de appelsientjes een ommekeer in de maak. Bosuil-bekende Giovanni Dekeyser kreeg grip op het middenveld en stuurde zijn ploegmaats in de loopgraven. KMSK counterde gevat. RAFC leek plots een beetje van slag en vond maar geen gepaste tegenzet. In plaats van een verdiende en geruststellende voorsprong stond daar plots een gelijke stand op het scorebord te blinken. Da Silva rondde een knappe lokale aanval af. De thuisaanhang vierde, maar lang duurde het plezier niet. Al vlug herinnerden de rood-witten zich opnieuw hoe coach Jerko Tipuric het ze aangeleerd had. De blijde intrede van Fangzhuo Dong en even later van Jordan Opoku inspireerde hun ploegmakkers.

KMSK Deinze in de verdrukking dus en in nog geen tien minuten tijd keek Jurgen Sermijn tegen een dubbele boeking aan. Fangzhuo Dong liep achter een schitterende bal van Gideon Imagbudu, maakte vaart en gaf doelman Sengier het nakijken (1-2). De Deinzenaars moesten nu met z'n tienen achter een bijna ongrijpbare bal aanhollen. De Bosuilbank zag dat het mooi was. Helemaal gerust leek de bezoekende technische staf pas als Alex Di Gregorio een millimeter-juiste voorzet tussen doelman en verdediging van Giovanni Federov in doel devieerde. De frêle jonge Fransman is een belangrijke pion in het rood-witte geheel. In de slotfaze gunde de Antwerpcoach Alex Di Gregorio een applausvervanging. Jeugdspeler Jens Govaerts maakte zijn eerste competitieminuten vol.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 25/08/2004)

Statistieken

K.M.S.K. Deinze R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Bjorn Sengier
3 Gregory Vandenbulcke
6 Joris Brewaeys (K)
14 Stefan Van Dender
2 Mathieu Dejonckheere
4 Giovanni Dekeyzer
7 Jurgen Sermijn
17 Sander Renson
9 Pieter Crabeels
8 Fabio Xavier Da Silva
19 Jan De Langhe
1 Yves Feys (K)
2 Edwin Ouon
5 Harald Pinxten
8 Alain Van Mieghem
19 Nana Asare
4 Bernt Evens
12 Gideon Imagbudu
13 Souleymane Mamam
11 Dejan Mitrovic
20 Giovanni Fedorow
7 Alexandre Di Gregorio

Wissels

46' 17 Sander Renson (uit)/
10 Kurt Delaere (in)
 
63' 19 Jan De Langhe (uit)/
5 Jonas Ivens (in)
 
74' 8 Fabio Xavier Da Silva (uit)/
11 Simon Glorieux (in)
 
11 Dejan Mitrovic (uit)/
9 Fangzhuo Dong (in)
63'
 
2 Edwin Ouon (uit)/
17 Jordan Opoku (in)
74'
 
7 Alexandre Di Gregorio (uit)/
3 Jens Govaerts (in)
85'
 

Begin Match
      Alexandre Di Gregorio
(penalty) 0-1
23'
Ruststand 0-1
      Souleymane Mamam 48'
53' Jurgen Sermijn      
59' Fabio Xavier Da Silva 1-1      
61' Jurgen Sermijn      
      Fangzhuo Dong 1-2 77'
      Alexandre Di Gregorio 1-3 83'
90' Eindstand 1-3 90'
TERUG