Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. V.C. Eendr. Aalst 2002
2 0
11.08.2004 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Didier Petitjean

Lijnrechters:
Erik Clerkx - Dominique Lemaire
Toeschouwers: 6.500

Wedstrijdverslag

Overtuigende opener...

Eigen bericht - "R Antwerp FC heeft verdiend gewonnen", aldus Lorenzo Staelens na afloop van de openingsmatch van de competitie. "Ze waren beter. We konden nooit aanspraak maken op de overwinning", vatte de bezoekende coach zijn indrukken samen. De Antwerpcoach dankte zijn collega voor de positieve ingesteldheid waarmee hij zijn team in de wei had gestuurd.

Een zwart-witte muur stond er inderdaad niet. En toch was het bijna volle vijfentwintig minuten met alle mogelijke middelen verdedigen geblazen voor de Ajuinen. Zelfs zonder Dejan Mitrovic, maar met een bijzonder secure Gideon Imagbudu, begon de Great Old enorm gedreven en vatte de bezoekers in een wurggreep. Eendracht leek niet te bestaan. Meer nog: de Great Old lukte in dat uiterst belangrijke vroege doelpunt dat voor vertrouwen moest zorgen. Nieuweling Alain Van Mieghem kreeg een lichtjes getoucheerde voorzet van Moumou Cissť zomaar voor de voeten en "de rat" gaf de Bosuilen te juichen! De rood-witten hielden het tempo hoog en Eendracht ver van de eigen goal.

Souleymane Mamam was een opvallende schakel onder het oog van een waarnemer uit Manchester. Ook huurling Nana Asare verstond zich prima met flank Giovanni Fedorow. En voor doel won GabriŽl Persa het merendeel van zijn duels. Alex Di Gregorio kon zo de korte hoek viseren, maar oud-Antwerpdoelman Yvan De Corte weerde prima af in hoekschop. Na een tactische ingreep van hun coach, konden de Eendrachters in het derde kwartier toch enkele keren de middellijn over. Yves Feys bedreigen lukte ze niet. De buitenspelval werkte perfect.

Gevaarlijk werden de Aalstenaars pas echt dank zij de twee verse krachten waarmee ze de tweede helft aanvatten. "We hadden een beetje last met de staat van het terrein," verklaarde Alain Van Mieghem de aarzelingen in de rood-witte afweer. De nieuwe Bosuil liep bovendien na een uitschuivertje tegen geel aan. Giovanni Federow verplaatste de actie naar de overkant. Zijn schot zwaaierde helaas uit. En dan waren er die twee prima kansen binnen weinige seconden voor GabriŽl Persa. De eerste keer te zacht getrapt, joeg hij de rebound over doel. Hij kreeg deze keer de handen wel op mekaar. Daarin slaagde ook invaller Fangzhuo Dong bij zijn eerste en enige doelgerichte raid.

Met een droge knal in de verste hoek kreeg hij de Aalsterse doelman De Corte een tweede keer op de knieŽn (2-0). Voor het overige kon de jonge Chinees zijn trainingsachterstand niet wegstoppen. Yves Feys hield met enkele gesmaakte tussenkomsten en hulp van Nana Asare die 'm op de lijn een voetje toestak, zijn nul op het bord. De laatste tien minuten kregen Alex Di Gregorio en Giovanni Fedorow een applausvervanging en mochten ook Jordan Opoku en Nafiu Iddrissu delen in de feestvreugde op de Bosuil. 't Is nog vroeg, maar de sups hebben al een doel voor ogen: 'Jerko, Jerko! We worden kampioen!!"

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 11/08/2004)
 
Minuut per minuut
00' R Antwerp FC begint de competitie op de Bosuil, maar de nieuwe coach Jerko Tipuric moet om diverse redenen Faruk Atalay (schorsing, 1/4), Jens Govaerts en Dejan Mitrovic (vrijgave uit Portugal niet tijdig gearriveerd). Fangzhuo Dong start door een gebrek aan matchritme naast twee jonge Ghanezen Jordan en Nafiu, op de bank. Nana debuteert meteen in het A-elftal.
01' Amper afgetrapt of Souleymane Mamam komt dreigend opzetten, maar mist de koelbloedigheid om ook op doel te trappen.
04' G O A L: helemaal ongedekt kan libero Alain Van Mieghem Aalstdoelman De Corte in gebreke stellen (1-0).
07' Eendracht heeft het moeilijk met het verschroeiende tempo, Van Geem moet een corner weggeven voor Souleymane Mamam gevaarlijk kan worden. Doelman De Corte moet de hoekschop van Giovanni Fedorow wegboksen.
13' Op poging van Giovanni Fedorow moet De Corte met de voeten redding brengen.
20' Magerman grijpt nogal fors in op een uitstekende Gideon Imagbudu en kijkt tegen geel aan.
24' GabriŽl Persa zet een prima voorzet van Bernt Evens over de kruising.
26' Bernt Evens kopt knap naar doel, De Corte moet op al zijn kunnen beroep doen om de bal over te boksen. De scheids fluit de actie af voor een voorafgaande duwfout.
28' Giovanni Fedorow dwingt Ramcic alweer een hoekschop toe te staan.
31 Een actie via Bernt Evens, Souleymane Mamam en GabriŽl Persa brengt de bal tot bij Alex Di Gregorio die de korte hoek viseert. De bal gaat via doelman De Corte in corner.
33' Een vrijschop van Delmotte scheert het lichaam van Souleymane Mamam en gaat amper centimeters naast.
34' Nieuw Aalsters gevaar: Cordier legt van ver aan, de bal gaat over het doel van Yves Feys. Helemaal werkloos is de Bosuilportier dus niet.
42' Het aantal buitenspelgevallen is haast niet bij te houden, toch probeert Aalst nog een keer voor de pauze. De knal gaat hoog over doel.
45' Rusten met 1-0. De Bosuiljongens verrasten vriend en vijand met hun verzorgd en bij momenten bijzonder dominant passenspel. Veel kansen waren er niet, maar de voorsprong via Alain Van Mieghem was meer dan verdiend.
46' De scheids heeft blijkbaar veel te bekijken in zijn vernieuwde kleedruimte, want hij laat op zich wachten. Met Tim Reigel in de ploeg komt Aalst een stuk snediger voor de dag. Al in de eerste minuut na de koffie, moet Nana opruimen voor Beerens gevaarlijk kan worden. De jonge Ghanees doet dat prima.
52' Enkele Antwerpspelers hebben last met het terrein. Alain Van Mieghem glijdt weg en beroert de bal met de hand en kijkt tegen zijn eerste gele kaart aan in roodwitte outfit die hem beeldig staat. Het zesmansmuurtje dwingt Van der Heyden de vrijschop naast te plaatsen.
56' Eendracht Aalst mag dan al beter combineren, de buitenspelval blijft ze tot afgrijzen van hun supporters, parten spelen.
57' Tot tweemaal toe krijgt GabriŽl Persa de bal niet in doel. Zijn eerste trap is te zacht, de rebound gaat over doel.
62' Gideon Imagbudu beloopt een prima pass van Fangzhuo Dong, maar Ramcic trekt aan de noodgreep. Het kost de oud-Buffalo geel. Moumou Cissť trapt de vrijschop over de muur. De Corte toont zich klemvast.
66' G O A L: nog een beetje slapjes in het duel, rukt Fangzhuo Dong nu als een China Express richting doel. Tegen het overhoeks getrapte schot staat de Aalsterse goalie helemaal machteloos. Het staat 2-0!
75' Souleymane Mamam stuurt Fangzhuo Dong nog eens in loopgraven. De jonge Aziaat heeft een liftbal in gedachten, maar doelman De Corte doorziet het plannetje en blijft recht. Is er niet ergens nog een videoband van grote specialist Cisse te vinden op de Bosuil?
76' Nana loopt met krampen rond, maar springt zijn doelman net op tijd bij als die geklopt lijkt door Zrillic. Aan de overkant gaat een onstuitbare Souleymane Mamam er vandoor. Fangzhuo Dong sleept er via De Corte een corner uit.
80' Die tweede Ghanese jongere Jordan (Opoku) komt een leeggespeelde Alex Di Gregorio vervangen. Bij zijn eerste balcontact, moet Nana even corrigeren, maar ook hij valt op door het lef waarmee hij de bal opvraagt.
83' De roodwitten moeten geconcenteerd blijven: Eendracht Aalst is bezig aan een slotoffensief. Zrillic kopt goedgericht naar doel. De bal suist slechts centimeters aan de verkeerde kant van de staak naast.
85' De roodwitte supporters halen nog eens alles uit de kas. 'Jerko, Jerko, we worden kampioen', klinkt het nu al...
88' Met Nafiu die Giovanni Fedorow een applausvervanging bezorgt, maakt coach Tipuric het Ghanese trio compleet.
90' Scheidsrechter Petitjean telt geen blessuretijd bij. De roodwitte familie gaat bescheiden uit de bol. Gevraagd naar de opstelling van zijn Ghaneesjes, repliceert de Antwerpcoach kort en gevat: "Een beetje gegokt na amper drie trainingen en gewonnen. Da's voetbal. De arme jongen liep met krampjes rond, maar hield goed vol!" Niemand was nog geÔnteresseerd in Jens Govaerts en dat vinden wij dan weer een beetje sneu.
(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 11/08/2004)
 

Statistieken

R. Antwerp F.C. V.C. Eendr. Aalst 2002

Elftallen

1 Yves Feys (K)
6 Moumou Cisse
5 Harald Pinxten
8 Alain Van Mieghem
19 Nana Asare
13 Souleymane Mamam
12 Gideon Imagbudu
4 Bernt Evens
7 Alexandre Di Gregorio
16 GabriŽl Persa
20 Giovanni Fedorow
1 Yvan De Corte
2 Chris Van Geem (K)
5 Edin Ramcic
21 Koen Van der Heyden
7 Frank Magerman
8 Jurgen Coppens
9 Serge Beerens
18 Kristof Sas
14 Ives Cordier
13 Michael Lacroix
15 Dimitri Delmotte

Wissels

60' 16 GabriŽl Persa (uit)/
9 Fangzhuo Dong (in)
 
80' 7 Alexandre Di Gregorio (uit)/
17 Jordan Opoku (in)
 
88' 20 Giovanni Fedorow (uit)/
18 Abdul-Nafiu Iddrisu (in)
 
15 Dimitri Delmotte (uit)/
17 Tim Reigel (in)
46'
 
13 Michael Lacroix (uit)/
11 Dubravko Zrillic (in)
46'
 
18 Kristof Sas (uit)/
22 Kjell Van der Haegen (in)
70'
 

Begin Match
4' Alain Van Mieghem 1-0      
      Frank Magerman 21'
Ruststand 1-0
53' Alain Van Mieghem      
      Edin Ramcic 64'
67' Fangzhuo Dong 2-0      
90' Eindstand 2-0 90'
TERUG