Alex Timmermans - Guido Bache
Toeschouwers: 4.000

Na KSC Lokeren - R Antwerp FC

Meszaros voorbereider en afwerker

Lokeren — De Waaslanders hebben in het kader van de strijd om het behoud een kostbare zege geboekt ten nadele van R Antwerp FC, dat op Daknam zijn eerste nederlaag van de terugronde te verwerken kreeg. Nochtans waren de bezoekers, zonder de geschorste Wim Kiekens en de gekwetste Dragan Jakovljevic, in een weinig opwindende eerste helft de 'betere' partij. Via Alex Czerniatynski claimden zij na een kwartier een strafschop, terwijl op het halfuur doelman Dhondt een eerste keer moest tussenkomen op een afstandsschot van Zsolt Muzsnay. De thuisploeg repliceerde met een doelpoging van Taibi, al had Wim De Coninck daar evenmin moeite mee. In het derde kwartier kwam er wat meer animo in de wedstrijd. Zsolt Muzsnay bereikte Nico Claessen en die legde aan. Dhondt moest op al zijn kunde beroep doen om de openingstreffer te voorkomen. Aan de overzijde zette Meszaros twee Antwerpverdedigers in de wind, mikte naar de kleinste hoek, maar vond de goed uitgekomen Wim De Coninck op zijn weg.

KSC Lokeren kwam sterker voor de dag in de tweede spelperiode en drukte de bezoekers in het verweer. Dat resulteerde in doelkansen voor Taibi, die naast besloot en Lembi wiens goed geplaatste kopbal in extremis door de Antwerpgoalie in hoekschop werd verwerkt. De thuisploeg ging steeds nadrukkelijker op zoek naar de openingstreffer. Die kwam er op het uur. Meszaros bracht op de eigen helft een aanvalsbeweging op gang. Via Taibi en een Antwerpverdediger kwam Myyry alleen voor Wim De Coninck in het bezit van de bal. Hij schoof deze beheerst naast de staander in het doel. De bezoekers waren op achtervolgen aangewezen. Trainer Walter Meeuws probeerde met Nouredinne Moukrim en Ronny Van Geneugden meer aanvalskracht in zijn elftal te brengen.

Zelfs libero Broeckaert ging geregeld mee in het offensief. De door Danny Veyt goed georganiseerde afweer van KSC Lokeren gaf geen krimp. Net zoals vorige week in Gent hield doelman Dhondt de nul op het bord. De Waaslanders zorgden zelfs nog voor een fraai tweede doelpunt langs de Hongaar Meszaros. Op een scherpe tegenaanval nam hij zowel Geert Emmerechts als Rudi Taeymans in snelheid en toonde zich nog koelbloedig genoeg om Wim De Coninck een tweede maal het nakijken te geven, zijn achtste competitiedoelpunt.

Antwerptrainer Walter Meeuws noemde het een verdiende zege van KSC Lokeren. "Na 45 minuten hadden wij op voorsprong kunnen staan en dan wordt het wellicht een andere wedstrijd. Nu was het KSC Lokeren dat in het vierde kwartier in winnende stelling kwam. Wij hebben nog geprobeerd om terug te komen. Zonder succes. Zoals het vaak gebeurt in dergelijke omstandigheden liepen wij nog op een counter (D.D.T. - bron: onbekend - 10/02/1992)."

Retrospectieve Bob Crauwels (22)

R Antwerp FC moest op Daknam de diensten missen van de geblesseerde Dragan Jakovljevic en de geschorste Wim Kiekens. Zsolt Musznay was er opnieuw bij. Hans-Peter Lehnhoff was weliswaar hersteld van een griepaanval, maar stond 'op flanellen benen' aan de aftrap. In de gegeven omstandigheden speelden de roodwitte elf, tegen een nochtans wienig imponerend KSC Lokeren (dat niet kon beschikken over Naudts en Samson) een van de mindere wedstrijden. Ze dienden in een logische nederlaag te berusten.

De eerste helft kreeg de Great Old slechts twee kansen voor de voeten. Nico Claesen vond een secure doelman D'Hondt op zijn weg. Een loeier van Zsolt Muzsnay richting kruishoek ging via... Alex Czerniatynski over.

De tweede helft maakten de lokalen met twee uitvallen via de klasrijke Myyry en Meszaros het verschil. In de 57e minuut mocht de "pocket-Fin" een afgeweerd schot van Taibi succesrijk hernemen en plaatste de bal keurig in de achterste hoek (1-0). Met nog tien minuten te spelen, op een ogenblik dat R.A.F.C. risico's nam, strafte de Hongaar een aarzeling bij Geert Emmerechts en Rudi Taeymans af. Hij trok richting Wim De Coninck en kende geen genade (2-0).

Voor de tweede keer dit seizoen bijt de Great Old tegen de Waaslanders in het zand die alleszins als de boeman beschouwd mogen worden (B.C. - Antwerp Clubblad-11 - 14/03/1992).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 14/03/1992)

Alex Czerniatynski

77' Calogero Taibi (uit)/
Patrick Jacobs (in)

88' Ferenc Meszaros (uit)/
Bogaerts (in)

0 Zsolt Muzsnay (uit)/
Noureddine Moukrim (in)
62'

0 Patrick Van Veirdeghem (uit)/
Ronny Van Geneugden (in)
70'

Rudy Hoes
57' Marko Myrry 1-0
80' Ferenc Meszaros 2-0
90' Eindstand 2-0 90'