Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Beitar Jerusalem
0 1
28.07.2004 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Luc Wouters
Toeschouwers: 1.000

Wedstrijdverslag

Galamatch zonder rood-wit orgelpunt...

Eigen bericht - Met tenminste zes echte verdedigers in zijn basisopstelling, leek het er vooraf sterk op of coach Jerko Tipuric had betonvoetbal in gedachte. Tijdens de wedstrijd was daarvan allerminst iets van te merken. Edwin Ouon dweilde de lijn af als rechtshalf, Bernt Evens fungeerde eerder als vooruitgeschoven centrale aangever, terwijl Jens Govaerts als linksachter mee mocht inschuiven. Alain Van Mieghem werd voor het eerst in de achterste rij geposteerd en voerde die taak met verve uit. Souleymane Mamam verhuisde van flank en werd linkermiddenvelder. Ook dat leek aardig te werken.

De Great Old ging tamelijk gedecideerd van start, al was het toch even de adem inhouden als Arbitman na een tikje van Cissť neerging. Souleymane Mamam kwam het eerst bij een kansje. Hij trapte slapjes op de doelman terwijl Alex Di Gregorio zich vrijgelopen had. Atai kon op de tiende minuut nog net ingrijpen voor de jonge Togolees een breeduitgesponnen collectieve aanval over rechts kon afronden. Met drie hoekschoppen binnen het eerste kwartier onderstreepte rood-wit de aanvallende intenties al bleven de verdedigers baas.

Bernt Evens werkte zich uit de naad, maar zag net als het talrijk opgekomen publiek, hoe Souleymane Mamam zijn kopbalvoorzet met een halve omhaal over het doel van Korenfein joeg. Op het half uur moest de match even worden onderbroken voor de verzorging en vervanging van Atai die zich in een duel blesseerde. Weinig werk overigens voor Yves Feys. Harald Pinxten en uitblinker Alain Van Mieghem hielden centraal de boel goed gesloten en de buitenspelval klapte telkens perfect dicht. Nog een paar rood-witte net-niet gevalletjes voor het Beitar-doel. Bernt Evens streelde de lat en dus rusten met 0-0.

Na de pauze was het tijd voor een paar wissels. Angel Hernandez kwam tussen de palen voor Yves Feys. Tester Christophe Prťsaux moest op linksachter aan de slag. Na de gedwongen vervanging van de eerste speelhelft, bracht ook coach Eli Ohana een drietal verse krachten. De goud-zwarte bezoekers kwamen nu steviger voor de dag. Ze eisten meer balbezit op, wonnen meer duels en zetten enige druk op de Antwerpverdediging. Moumou Cissť moest zijn doelman een keer op de lijn bijspringen om erger te voorkomen. De rood-witte twaalfde man hielp het team door die moeilijke periode.

Echt veel uitgespeelde kansen konden de IsraŽli's evenmin creŽren, al moest Angel Hernandez wel meer werk opknappen dan zijn overbuur. Even over het uur kreeg de Great Old toch een (bijzonder lullig) tegendoelpunt te slikken. Angel Hernandez liet de bal te ver van de voet springen, Beitar-middenvelder Limni nam het cadeau met dank aan. In een merkwaardig incident werden Melikson (forse ingreep op Christophe Prťsaux) en Harald Pinxten nog uitgesloten, maar dat veranderde niets meer aan de score.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 28/07/2004)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Beitar Jerusalem

Elftallen

1 Yves Feys (K)
6 Moumou Cisse
5 Harald Pinxten
8 Alain Van Mieghem
26 Jens Govaerts
2 Edwin Ouon
12 Gideon Imagbudu
13 Souleymane Mamam
4 Bernt Evens
7 Alexandre Di Gregorio
11 Dejan Mitrovic
1 Ishik Korenfein
18 Miki Atai (K)
13 Riki De Silva
23 DaniŽl Diaz
3 David Amsalem
26 Jef Kaldera
7 Idan Malichi
8 Avi Limni
15 Maor Melikson
11 Barak Ishaki
28 Slomi Arbitman

Wissels

46' 26 Jens Govaerts (uit)/
20 Christophe Prťseaux (in)
 
46' 1 Yves Feys (uit)/
21 Angel Javier Hernandez Pindado (in)
 
60' 2 Edwin Ouon (uit)/
3 Dennis Leonidas (in)
 
60' 13 Souleymane Mamam (uit)/
25 Alan Grozdanic (in)
 
70' 7 Alexandre Di Gregorio (uit)/
22 David Van Passel (in)
 
70' 11 Dejan Mitrovic (uit)/
16 GabriŽl Persa (in)
 
18 Miki Atai (uit)/
5 invaller 1 (in)
32'
 
11 Barak Ishaki (uit)/

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 601

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 601
invaller 4 (in)
46'
 
3 David Amsalem (uit)/
10 invaller 3 (in)
46'
 
13 Riki De Silva (uit)/
14 invaller 2 (in)
46'
 
8 Avi Limni (uit)/
20 invaller 5 (in)
70'
 
7 Idan Malichi (uit)/
16 invaller 6 (in)
70'
 
28 Slomi Arbitman (uit)/
12 invaller 7 (in)
70'
 

Begin Match
      DaniŽl Diaz 36'
      Idan Malichi 41'
43' Edwin Ouon      
Ruststand 0-0
      invaller 3 62'
      Avi Limni 0-1 63'
75' Gideon Imagbudu      
      Maor Melikson 79'
79' Harald Pinxten      
      Jef Kaldera 80'
90' Eindstand 0-1 90'
TERUG