Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Yeovil Town F.C.
1 2
14.07.2004 Plaats: terrein Kasteellei Wijnegem
Toeschouwers: 450

Wedstrijdverslag

Leuk tot aan de pauze...

Eigen bericht - Slechts een helft was dit ook een echte wedstrijd. In de tweede periode rolden bij de Great Old de testspelers over mekaars voeten en verwaterde het spelniveau aan beide kanten. 't Was een beetje sneu voor Alain Van Mieghem dat het ook voor hem onmogelijk was enige lijn in het rood-witte spel te krijgen tot de invalbeurt van Alan Grozdanic eindelijk beterschap bracht. Precies nadien viel de rechterflank opnieuw een beetje in de plooi. De Britse bezoeker had het nadien zeker een stuk moeilijker om zich door te zetten.

De 1-2 einduitslag stond dan al op het bord. Een kleine tien minuten ver in die tweede speelhelft deed Harald Pinxten wel wat Edwin Ouon direct na het matchbegin niet had gekund: zijn eigen doelman kloppen. Misverstandje tussen de stoere verdediger en Angel Pindado op een cross van Caceras en de bal binnen. Yeovil stond voor het eerst en meteen definitief op voorsprong (1-2). Het roodwitte spel verliep voorts hortend en haperend, al kwam GabriŽl Persa naar het einde toe nog een paar keer dicht bij de meer dan verdiende gelijkmaker.

De match begon nochtans best leuk voor de rood-witten. Dejan Metrovic was er uit voorzorg niet bij, maar dat belette de Great Old niet aardig te combineren. Bij de eerste scherpe uitval richting Collin, vond Faruk Atalay via tussenstation Giovanni Federow de weg naar het doel (1-0). De Britten kropen door het oog van de naald als Alex Di Gregorio een actie tot op de achterlijn van Edwin Ouon in een tijd overnam, maar op de deklat knalde. De groenwitten prikten tegen, maar kwamen aanvankelijk niet verder dan enkele oprapertjes voor Yves Feys. RAFC zag ondertussen wel de weer sterke Jens Govaerts uitvallen. De aanvoer langs tester Mesut (20) liep uiteraard een stuk minder vlot.

Halverwege de eerste helft slaagde Yeovil Town erin zo maar in uit het niets op gelijke hoogte te klimmen. Centimeters voor het strafschopgebied greep Bernt Evens iets te fors in. De vrijschop botste via de muur tot bij Phil Jevons die laagscherend een gaatje vond voor Antwerps eerste tegentreffer in de oefencampagne. Iets meer balbezit en ook de beste mogelijkheden waren nog voor de Great Old. Op pass van Giovanni Federow zette GabriŽl Persa een reuzekans naast. Harald Pinxten streelde een haarfijne voorzet van de wisselvallige Faruk Atalay met het hoofd ook al aan de verkeerde kant van de paal. Yeovil Town combineerde bij momenten wel snel, maar Yves Feys bedreigen, daar slaagden ze niet meer in.

Na de pauze gaf coach Jerko Tipuric zoals gezegd zijn systeem helemaal prijs en besloot de match met liefst zes of waren het zeven testspelers? Terwijl de groen-witte fans hun helden luid bejubelden, stegen morrende geluiden op bij de rood-witte aanhang. De Antwerpsupporters verdienden inderdaad wel beter dan die op zijn zachtst gezegd rommelige tweede helft... En waarom bezoeker Yeovil Town de twee (kluchtige) lijnrechters mocht leveren was de rood-witte sups al helemaal een raadsel.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 14/07/2004)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Yeovil Town F.C.

Elftallen

1 Yves Feys (K)
3 Edwin Ouon
5 Harald Pinxten
4 Bernt Evens
7 Jens Govaerts
8 Alexandre Di Gregorio
6 Moumou Cisse
12 Gideon Imagbudu
10 Faruk Atalay
11 Giovanni Fedorow
9 GabriŽl Persa
13 Steve Collin
2 Adam Lokwood
3 Michael Rose
4 Terry Sliverton (K)
8 Lee Johnson
9 Kevin Gall
10 Adrian Caceres
11 Phil Jevons
17 Scott Guyett
18 Bartosz Tarulwoski
20 Gavin Williams

Wissels

18' 7 Jens Govaerts (uit)/
20 Dogan Mesut (T.) (in)
 
46' 4 Bernt Evens (uit)/
14 Alain Van Mieghem (in)
 
46' 10 Faruk Atalay (uit)/
19 Salmin Cehasic (T.) (in)
 
46' 12 Gideon Imagbudu (uit)/
17 Christophe Prťseaux (in)
 
46' 1 Yves Feys (uit)/
21 Angel Javier Hernandez Pindado (in)
 
46' 11 Giovanni Fedorow (uit)/
16 Alan Leveque (T.) (in)
 
56' 5 Harald Pinxten (uit)/
25 Alan Grozdanic (in)
 
56' 8 Alexandre Di Gregorio (uit)/
22 Kuzu Fahri (T.) (in)
 
56' 6 Moumou Cisse (uit)/
13 David Van Passel (in)
 

Begin Match
10' Faruk Atalay 1-0      
      Terry Sliverton 1-1 25'
Ruststand 1-1
      Harald Pinxten (own-goal) 1-2 55'
90' Eindstand 1-2 90'
TERUG