Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.F.C. Antonia R. Antwerp F.C.
0 8
03.07.2004 Plaats: Stadion BetaniŽnlei

Scheidsrechter: Behaeghel
Toeschouwers: 500

Wedstrijdverslag

Drie debutanten samen goed voor vijf doelpunten
Eigen bericht - Acht doelpunten, netjes verdeeld in twee keer vier stuks per speelhelft. Het nieuwe R.A.F.C. oogstte al meteen een paar keer applaus van de talrijk opgekomen Antwerpsups.

Het begon zeker goed voor Alexandre Di Gregorio. De debutant werd door Edwin Ouon in het strafschopgebied gestuurd. De doelman greep iets te gretig in. Strafschop en de ex-Carolo trapte de eerste Antwerptreffer al in de tweede minuut op het bord. GabriŽl Persa zette niet eens zo lang nadien de netten op voorzet van Giovanni Fedorow een tweede keer bol. Daarmee waren de nieuwste Bosuilboys meteen alle drie in beeld geweest. Niet voor het laatst overigens. Nog voor de twintigste minuut slalomde Asanda Sishuba door het groenrode bos. Tot twee keer toe kon de doelman redden, maar moest uiteindelijk toch buigen voor de uithaal van GabriŽl Persa. En nog had de blauwgeschoeiselde Roemeen er niet genoeg van. Zijn strak gestrekt schot in doel verdiende beter dan afgekeurd te worden voor buitenspel. Enkele minuten voor de pauze onderstreepte ook Asanda Sishuba zijn goeie partij met een doelpunt. Via een diepe bal van alweer Edwin Ouon gaf hij met een knappe boogbal de doelman het nakijken (0-4).

Slechts ťťn wissel direct na de pauze, maar in de loop van de tweede helft zouden er nog enkele volgen. En ook nog doelpunten. Hoewel het overwicht iets minder uitgesproken was, hadden de thuisspelers het toch nog lastig de roodwitten in hun dadendrang te counteren. De coach schreeuwde zijn instructies en de beide backs Edwin Ouon en een ook al stevig debuterende Jens Govaerts voedden de roodwitte machine. Het begon met een tweede doelpunt van Alexandre Di Gregorio na een persoonlijke actie. "Mooi zo!" klonk het commentaar. Gabor Bukran bedankte zijn coach tijdens zijn invalbeurt met goal nr. zes. Hij plaatste een vrijschop rechtstreeks in doel. Ook mooi. Twee bewegingen om te scoren na de strakke voorzet van Tom Van Ruysseveldt. Alan Grozdanic worstelde de bal voorbij de doelman; Souleymane Mamam trapte de elfmeter helemaal in 't midden van 't doel binnen. De moedige Antonia-doelman had tot slot geen verhaal tegen de uithaal van Giovanni Fedorow: 0-8.

Ondanks het moedige weerwerk, had de score beslist hoger kunnen oplopen. Het spelniveau, het samenspel, het debuut van nieuwelingen Alex Di Gregorio, GabriŽl Persa en Giovanni Fedorow en het concept van coach Tipuric met nadruk op flankenspel vanachteruit kregen de handen op mekaar.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 03/07/2004)

Statistieken

K.F.C. Antonia R. Antwerp F.C.

Elftallen

16 Dries Van Gils
12 Maarten Smeulders
4 Dave Peeters
5 Roel Dilissen
13 Hans Van Dooren
6 Bart Corluy
9 Bart De Backer
2 Sunday Damian Onya
3 Jesse Huygen
8 Ivan Vandeputte
10 Alexander Van Heusden
1 Yves Feys
6 Edwin Ouon
5 Harald Pinxten
4 Bernt Evens
14 Jens Govaerts
16 Souleymane Mamam
12 Gideon Imagbudu
15 Alexandre Di Gregorio
13 Asanda Sishuba
10 Giovanni Fedorow
17 GabriŽl Persa

Wissels

13 Asanda Sishuba (uit)/
11 Alan Grozdanic (in)
46'
 
12 Gideon Imagbudu (uit)/
8 Gabor Bukran (in)
63'
 
15 Alexandre Di Gregorio (uit)/
7 Tom Vanruysseveldt (in)
63'
 
17 GabriŽl Persa (uit)/
9 Philippe Snelders (in)
77'
 
6 Edwin Ouon (uit)/
18 David Van Passel (in)
77'
 

Begin Match
      Alexandre Di Gregorio
(penalty) 0-1
2'
      GabriŽl Persa 0-2 7'
      GabriŽl Persa 0-3 18'
      Asanda Sishuba 0-4 41'
Ruststand 0-4
      Alexandre Di Gregorio 0-5 56'
      Gabor Bukran 0-6 66'
      Souleymane Mamam 0-7 76'
      Giovanni Fedorow 0-8 84'
90' Eindstand 0-8 90'
TERUG