Marc Engelen - Philip Van Seymortier

Vierde official: Stéphane Bréda
Toeschouwers: 6.000

R Antwerp FC behaalt verdiende zege
ANTWERPEN - R Antwerp FC behaalde tegen R.E. Moeskroen verdiend zijn tweede zege van het seizoen en kan weer wat opgeluchter ademhalen. De bezoekers begonnen het best aan de wedstrijd maar de thuisploeg, met de Marokkaan Nouredinne Ziyati, als goede debutant, groeide naarmate de tijd verstreek.

Scoren leek lange tijd een onmogelijke opgave voor beide ploegen tot Patrick Goots vlak na rust met een klutsbal zijn ploeg op voorsprong trapte. Het doelpunt volstond voor de overwinning, want een zeer matig R.E. Moeskroen slaagde er niet meer in een vuist te maken. De goede wil en inzet van R Antwerp FC werden terecht beloond met drie dure punten.

De jonge Engelse Mancunian Luke Chadwick ging bij zijn afscheid na afloop van de partij op de schouders van zijn ploegmakkers.
(bron: sportnet - 15/10/2000)

Minuut per minuut
06' Kris Mampaey redt met een knappe zweefsprong een schot van Jestrovic.
19' Lawaree komt net te laat om een voorzet van Jestrovic binnen te duwen.
33' Kris Mampaey brengt redding op een kopbal van Zewlakow. De rebound komt in de voeten van Lawaree, maar Jurgen De Neys keert diens poging met de hulp van zijn doelman van de lijn.
34' Luke Chadwick besluit een lange ren met een schot op Vandoorne.
45' Jestrovic schiet uit de draai naast.
48' G O A L: Sead Salahovic loopt zich vast in het strafschopgebied. Uit de kluts komt de bal bij Patje Goots die de Great Old op voorsprong schiet: 1-0.
76' Ibrahima Yattara brengt na een schitterend nummertje de bal bij Sandro Da Silva. Het schot wordt afgeblokt.
82' Kris Mampaey heeft een prachtige save in huis op een vluchtschot van Marcin Zewlakow.

11 Nenad Jestrovic

58' 7 Noureddine Ziyati (uit)/
8 Marc Van Britsom (in)

59' 9 Sead Salahovic (uit)/
13 Ibrahima Yattara (in)

80' 11 Luke Chadwick (uit)/
6 William Verbeeck (in)

6 Koen De Vleeschauwer (uit)/
3 Michal Zewlakow (in)
58'

9 Axel Lawaree (uit)/
14 Claude Bakadal (in)
58'

Ruststand 0-0
48' Patrick Goots 1-0
90' Eindstand 1-0 90'