2 1
07.10.2000 Plaats: Ober-Roden
Toeschouwers: 600

Goed R Antwerp FC lijdt eervolle nederlaag
FRANKFURT - R Antwerp FC verloor zaterdag de vriendschappelijke wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt met 2-1. Het team van coach Felix Magath, na zeven speeldagen zesde in de Bundesliga, miste slechts drie titularissen en scoorde in de eerste helft kort na elkaar twee betwistbare doelpunten.

Aan het openingsdoelpunt van Schmitt hing een buitenspelgeurtje, terwijl de tweede goal er kwam na een licht toegekende strafschop voor handspel van Marc Van Britsom. De Great Old bood na de rust fel weerwerk, scoorde via Patje Goots snel tegen. William Verbeeck en Patje Goots konden nadien, alleen voor de doelman, niet meer afwerken. "We bewezen dat we conditioneel sterk staan en dat in de groep de juiste mentaliteit heerst om te tonen dat we in de competitie onterecht op die lage plaats staan," aldus Antwerptrainer Regi Van Acker, die vooraf had gezegd dat hij op het veld eindelijk wilde zien dat zijn spelers lessen trokken uit de mindere prestaties van de afgelopen weken.

"En dat is volgens mij gebeurd. Het weekeinde is ook in andere opzichten geslaagd voor mij. We hebben van vrijdagmorgen tot zaterdagavond laat samen gezeten met zestien spelers, inbegrepen een busreis van vele uren. Het heeft ons volgens mij nog dichter bij mekaar gebracht." R Antwerp FC pakte tegen Eintracht Frankfurt acht gele kaarten en zag Zoran Campara uitgesloten. De Marokkaanse testspeler Noureddine Zyati speelde op de plaats van Zoran Campara een prima partij en valt in de gratie van coach Regi Van Acker.
(R.L. - bron: Het Nieuwsblad - 08/10/2000)

19 Patrick Goots

46' Markus Lösch (uit)/
Michael Mutzel (in)

46' Thomas Reichenberger (uit)/
Jan-Aage Fjörtoft (in)

21 Kris Mampaey (uit)/
1 Oldrich Parizek (in)
46'

8 Marc Van Britsom (uit)/
18 Zoran Campara (in)
46'

9 Sead Salahovic (uit)/
13 Ibrahima Yattara (in)
46'

25 Noureddine Ziyati (uit)/
14 Tony Sergeant (in)
60'

23 Alen Orman (uit)/
7 Gunter Ribus (in)
65'

Tony Sergeant
30' Ralf Schmitt 1-0
33' Thomas Reichenberger
(penalty) 2-0

Ruststand 2-0
      Patrick Goots 2-1 50'
      Zoran Campara 75'
90' Eindstand 2-1 90'