Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

Royal Standard Club Liégeois R. Antwerp F.C.
1 4
27.10.1929 Plaats: Stade Maurice Dufrasne

Scheidsrechter: Henri Maeck

Wedstrijdverslag

Na Royal Standard CL - Royal Antwerp FC

Royal Antwerp FC is met een echt kampioenenspel gaan winnen bij R Standard CL, dat zich erg zenuwachtig en hard aanstelde. Heer Maeck stelde de spelers in rang. R.S.C.L. wint den toss en verkiest het voordeel van regen en wind in den rug. Het spel is uiterst vlug met R.A.F.C. in de meerderheid. Aan den 9en minuut ontsnapt Dis Bastin en daar hem niemand den weg verspert, loopt hij met den eersten bal binnen. R.S.C.L. weert zich dapper. Op shot van Lequarré is Louis Somers gelukkig te kunnen weren. Flor Lambrechts maakt een doelpunt, wegens off-side afgekeurd. Louis Somers wordt tweemaal door den paal geholpen om zijn net zuiver te houden.

Dis Bastin ontsnapt, waarop een doelworsteling ontstaat. Flor Lambrechts doelt nummer twee aan den 25en minuut. R.S.C.L. speelt hard en de scheidsrechter heeft herhaaldelijk fouls te fluiten. R.S.C.L. dringt haar spel op, doch het shot faalt. De rust is daar met 0-2 voor R.A.F.C.

Na de hervatting heeft Waroux herhaaldelijk de stormlopen van Dis Bastin te breken. Jean De Clercq, geraakt, moet zich enkele minuten laten verzorgden. Aan den 18en minuut gaat Dis Bastin weer langs zijn lijn weg. Van 30 meter zendt hij nummer drie in 't net. R.S.C.L. ontmoedigt zich en R.A.F.C. blijft baas. Aan den 27en minuut brengt Flor Lambrechts den bal op. Een doelworsteling ontstaat, waarvan Charles Simons profiteert om nummer vier in te zenden. R.A.F.C leeft op haar voorsprong, terwijl R.S.C.L. voorgaat met zeer hard spel. Drie minuten voor het einde kan R. Ledent op overzet van Bonivers de eer redden.

(bron: GvA - historisch archief - 28/10/1929)

Statistieken

Royal Standard Club Liégeois R. Antwerp F.C.

Elftallen

Adolphe Bollen
Marcelin Waroux
Raymond Delgrange
Georges Ditzler
Arthur Delgrange
Joseph Ledent
Matthieu Bonhivers
Laurent Lequarré
Jean Brichaut
François Ledent
René Ledent
Louis Somers
Charles Pincket
Rik De Deken
Charles Simons
Leon Bogaerts
Jean De Clercq
Pierre Loreyn
Flor Lambrechts
Willy Ulens
Jos Van Beeck
Désiré Bastin

Wissels


Begin Match
      Désiré Bastin 0-1 9'
      Flor Lambrechts 0-2 25'
Ruststand 0-2
      Désiré Bastin 0-3 63'
      Charles Simons 0-4 72'
87' René Ledent 1-4      
90' Eindstand 1-4 90'
TERUG