Jean Van Der Auwera - Erik Van Goubergen
Toeschouwers: 3.500

Na R Antwerp FC - Hyundai Club of Korea

Leuke oefenpot

De Bosuil stond helemaal in het teken van de vriendschappelijk partij tegen Hyundai Club of Korea die uiteindelijk eindigde op een 2-2 gelijkspel. Na ruim een kwartier opende Monteiro Rubenilson de score. Vlak na de herneming kwamen de bezoekers langszij.

Tijdens de rust wisselde coach Ratko Svilar ongeveer zijn hele basisploeg. Invaller Dillen bracht roodwit opnieuw op voorsprong. In de slotfaze stelden de Koreanen nogmaals gelijk (bron: onbekend - 28/02/1995).

Koreaanse oefening door Walter

De Koreanen maken een tournee door Europa in het teken van de promotie rond de "2002 World Cup Korea". De Hyundai Club kwam een wedstrijd spelen op de Bosuil. Het bleek alvast dat zij veel inspanningen veil hebben om in 2002 het Wereldkampioenschap te mogen organiseren in hun land. Hun enige concurrent is Japan.

De oefenpartij begon met een kwartier vertraging, omdat de Koreaanse ambassadeur niet tijdig op de Bosuil geraakte. Ratko Svilar maakte bijna gebruik van de voltallige kern gebruik. Het publiek kon zodoende eens kennis maken met spelers van het tweede elftal. Voor de pauze trad de A-kern aan. R Antwerp FC klom na 17 minuten op voorsprong langs Rubenilson Monteiro. De roodwitten etaleerden een rustig veldoverwicht gedurende de eerste 45 minuten. De bezoekers kwamen aan geen enkele noemenswaardige kans.

Dat was wel het geval na de rust, toen er voor R.A.F.C. zeven nieuwe krachten op het terrein verschenen. Meteen na de hervatting scoorde Rahim de gelijkmaker. Een mooie actie van Rubenilson Monteiro strandde op de paal. De goed gevolgde Dillen bracht rood-wit opnieuw op voorsprong. Er volgden nog enkele kansen voor R.A.F.C., Itzhacq Zohar en Rubenilson Monteiro misten. Met nog 12 minuten te gaan prikte Shim Hong Hi de tweede Koreaanse treffer voorbij Stojan Stojanovic, 2-2, meteen de einduitslag (Walter Voet - Antwerp Clubblad-14 - 11/03/1995) .

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 28/02/1995)

23 Serguei

46' 11 Carlo Lavigne (uit)/
11 Tiziano Pisanu (in)

46' 9 John Aloisi (uit)/
9 Guy Colen (in)

46' 8 Krist Porte (uit)/
8 Sammy Dillen (in)

46' 7 Wim Kiekens (uit)/
7 Noureddine Moukrim (in)

46' 4 Dragan Jakovljevic (uit)/
4 Milos Svilar (in)

46' 2 Rudi Taeymans (uit)/
2 Peter Van Hout (in)

46' 5 Rudi Smidts (uit)/
12 Johan Mucher (in)

72' 6 Rubenilson Monteiro Ferreira (uit)/
14 Embisa M'Peti (in)

78' 10 Itzhaq Zohar (uit)/
15 Edwig Lavigne (in)

17' Rubenilson Monteiro Ferreira 1-0
Ruststand 1-0
      Rahim 1-1 46'
54' Sammy Dillen 2-1
      Shin Hong Gi 2-2 76'
90' Eindstand 2-2 90'