2 3
29.12.1977

Na OSC Lille - Royal Antwerp FC
Dol kwartier afgerond door Stanislav, Aage en Peter

Lille - Royal Antwerp FC heeft donderdagavond op het zware, modderige veld van het Franse OSC Lille een hartverwarmende zege kunnen boeken via treffers van Stanislav Karasi, Aage Hansen en Peter Anderson. Terwijl de regen gezapig neerdroop, gingen de rood-witten goed van start. Van Genechten en de heroptredende René Desaeyere dwongen meteen twee open kansen af. Uit de eerste Franse counter, volgde al in de vijfde minuut een tegendoelpunt dat meteen de rem zette op de ambities. Royal Antwerp FC herstelde zich moeizaam van de klap, maar kon de rust toch bereiken met kleine achterstand.

Toen de Fransen er na de rust onmiddellijk 2-0 van maakten, dacht iedereen dat de wedstrijd gespeeld was. Dat was buiten de Antwerpwaard gerekend. De rood-witte elf begonnen gezapig tegen de lokale druk in te roeien, met succes overigens. Dat resulteerde in de 70e minuut in een treffer van Ladislav Karasi. Aage Hansen volgde dat voorbeeld acht minuten later. Peter Anderson rondde in de 84e minuut dit dolle kwartiertje puntgaaf af met de overwiningstreffer. OSC Lille stond nu zo zwaar aangeslagen op het drassige veld, dat de bezoekers in de slotfase niet meer werden bedreig (GvA - 1977-12-29).

Gaston Boeckstaens (in)
46'

0 Jan van der Veen (uit)/
Aage Hansen (in)
60'

0 Paul Lieben (uit)/
Guido Dewil (in)
65'

???
???
      Aage Hansen
90' Eindstand 2-3 90'