Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

NEC Nijmegen R. Antwerp F.C.
3 2
27.05.1978 Plaats: De Goffert

Wedstrijdverslag

R Antwerp FC sluit seizoen af te Nijmegen
NIJMEGEN, ZATERDAGAVOND — R Antwerp FC, dat al voor de artrap van deze matig bezochte match eindwinnaar in zijn reeks voor de Intertoto-beker was geworden, heeft zijn laatste duel niet met een positief resultant kunnen afsluiten. Het erg jonge en experimentele elftal van trainer Novak miste kracht en moest vooral tijdens het laatste halfuur het meesterschap herkennen van de plaatselijke club bij wie de ook bij ons goed bekende Hans Croon afscheid neemt.

In de eerste helft tekende R Antwerp FC nochtans de fraaiste combinaties op de grasmat. Na voorbereidend werk van Eddy Snelders zou Willy Geurts in het openingskwartier de stand koelbloedig openen. Op slag van rust, vlak na een mooie kans langs de andermaal bedrijvige Gaston Van Camp, zou de Westduitse huurling van Nijmegen, Wolfgang Zurau, zijn team langszij brengen. Vier minuten na de rust tilde Willy Geurts, ditmaal na een fraaie combinatie waarin ook Gunther Van Eyck en Gaston Van Camp waren betrokken, zijn elftal andermaal op voorsprong. Minder dan een minuut later profiteerde Hendrickx van een misser in de verdediging om gelijk te stellen.

R Antwerp FC dat in de tweede helft Werner Fastré, de bij SK Hasselt weggehaalde vleugelverdediger opstelde, zakte na een uur duidelijk op een lager peil. Al hadden Eddy Snelders en Gunther Van Eyck nog mooie kansen aan de voet om vlak voor en vlak na de beslissende plaatselijke treffer van Janssens het doelpunt te scoren waarmee de ploeg de nederlaag had kunnen vermijden. Rekening houdende met zijn fraaie eerste helft verdiende R Antwerp FC immers niet te verliezen.
(bron: onbekend - 29/05/1978)

Statistieken

NEC Nijmegen R. Antwerp F.C.

Elftallen

Zurau
Hendrickx
Janssens
Jean Trappeniers
Frank Mariman
André Heerwegh
Bob Geens
Xavier Caers
Francis Goris
Gunter Van Eyck
Eddy Snelders
Gaston Boeckstaens
Gaston Van Camp
Willy Geurts

Wissels

0 Xavier Caers (uit)/
Werner Fastré (in)
46'
 
0 Frank Mariman (uit)/
Guido Dewil (in)
80'
 

Begin Match
      Willy Geurts 0-1 13'
Zurau 1-1      
Ruststand 1-1
      Willy Geurts 1-2 49'
50' Hendrickx 2-2      
71' Janssens 3-2      
90' Eindstand 3-2 90'
TERUG