1 3
06.05.1978 Plaats: Stade Chaban Delmas

Na Girondins de Bordeaux - R Antwerp FC

Drie doelpunten van Willy Geurts

BORDEAUX — Royal Antwerp FC heeft in de Lentebeker (Rappanbeker) een uitstekende start genomen. Met drie doelpunten van Willy Geurts! Een vierde goal van de Limburger werd afgekeurd en een duidelijke penalty-fout tegen... Willy Geurts werd niet bestraft. Jean Trappeniers moest tijdens het eerste halfuur eon paar wonderen uit zijn mouwen schudden om de fel begonnen Fransen het scoren te beletten. Een sterk spelend R Antwerp FC kon de bakens evenwel verzetten en raakte nog voor de rust aan een doelpunt. In de 35e minuut scoorde Willy Geurts een eerste keer.

Tijdens een overrompelend vierde kwartier van de 'Great Old' scoorde Willy Geurts nog tweemaal. Pas nadien konden de Girondins de Bordeaux door toedoen van Tokoto een overigens verdiend eerreddende doelpunt maken. De Franse tegenstanders waren vol lof voor de Antwerpploeg waarin naast Willy Geurts en Jean Trappeniers vooral Eddy Snelders keurige zaken deed.

Louis De Vries, clubleider van R Antwerp FC, zal deze week geen moeite hebben om de Antwerpse voetbalfans warm te maken voor de thuismatch van vrijdagavond tegen NEC Nijmegen. "Wij vatten deze Rappanbeker zeer ernstig op. Zeker na dit uitstekende debuut te Bordeaux", aldus Louis De Vries. Royal Antwerp FC zal tegen NEC Nijmegen vermoedelijk uitpakken met jonge aanwinst Gaston Van Camp, dit weekeinde nog weerhouden door een laatste match met KFC Zwarte Leeuw (HNB - 1978-05-08).

Uitstekende Jean Trappeniers en hattrick van Willy Geurts

De trip naar Bordeaux is onder alle opzichten positief verlopen voor de rood-witten, die er via trainer en bestuur aan herinnerd werden dat deze internationale zomerbeker niet als een lachertje mocht worden beschouwd. Wat trouwens ook gebeurd is. De Antwerpse elf hebben niet alleen de nodige inzet opgebracht om een 1-3 overwinning mogelijk te maken, ze had ook de nodige cohesie om de Franse profs, die een lome indruk nalieten, aan de klap te houden, bij zoverre dat de thuisploeg alleen de eer kon redden als het schaap al over de dam was.

De Girondins waren nochtans met een geweldig offensief van start gegaan. De Antwerpverdediging wankelde wel eens, maar begaf nooit. Ze had dat in grote mate te danken aan de betrouwbaarheid van haar doelman Jean Trappeniers, die de laatste weken zo'n schitterende comeback leverde. Het was Jean Trappeniers, die door een viertal saves de illusie van de Girondins de Bordeaux, die kennelijk zo vroeg mogelijk het lot wilde forceren, kelderde.

Een fantastische Jean Trappeniers hield de rood-witten overeind, gaf hen ook de gelegenheid om zich te reorganiseren en in de wedstrijd te komen. Een beter voetballend R Antwerp FC geraakte trouwens op voorsprong langs Willy Geurts, die weer 'n bestendig gevaar was. De scheidsrechter weigerde overigens nog een strafschop toen hij van de sokken werd gelopen. Al met al dus een vrij geruststellende 0-1 voorsprong bij de rust.

R Antwerp FC bleef trouwens de betere ploeg in de tweede helft en onderstreepte dit door twee nieuwe doelpunten van Willy Geurts, die zijn hattrick meteen rondmaakte, ook nog een vierde doelpunt afgekeurd zag. Girondins de Bordeaux slaagde er nog alleen in de nederlaag wat af te ronden. Knappe, collectieve prestatie van R Antwerp FC, waarbij Jean Trappeniers, Bob Geens en ook Eddy Snelders een pluim verdienden. Publiciteit meteen voor de thuiswedstrijd tegen NEC Nijmegen vrijdag a.s. te 20 u. (DNG - Rik Lamoral - 1978-05-08).

Xavier Caers (in)
46'

0 Wilfried Van Genechten (uit)/
Gaston Boeckstaens (in)
80'

Willy Geurts 0-1 35'
      Willy Geurts 0-2 51'
      Willy Geurts 0-3 60'
68' Tokoto 1-3
90' Eindstand 1-3 90'