Peter Hermans - Franky Vandoorne
Toeschouwers: 2.500

Na R Antwerp FC - SK Roeselare

Regi Van Acker niet tevreden ondanks spektakelstuk - "R Antwerp FC morst met de punten"

DEURNE - R Antwerp FC serveerde zijn publiek tegen SK Roeselare opnieuw een spektakelrijke pot voetbal. Niet voor het eerst dit seizoen bleef de Great Old met een kater achter. Het tweede gelijkspel op rij in eigen huis brengt de Great Old geen stap vooruit in het klassement. Het team van Regi Van Acker verzuimde in de eerste helft SK Roeselare een verschrikkelijk pak voor de broek te geven. Rood-wit pakte uit met dominant en goed voetbal, creëerde ontelbare kansen, maar maakte de klus mede door een knappe Decaesstecker niet af. "Het had minstens 4-1 of 5-1 moeten zijn bij de rust," besefte Regi Van Acker. "We hebben het niet slim uitgespeeld, anders kreeg SK Roeselare er negen of tien rond de oren."

Met Bimbo Fatokun en Abdul Senanu op de bank, Dragan Siljanoski en Gunter Ribus opnieuw in de ploeg beheerste R.A.F.C. volledig het eerste uur van de wedstrijd. Dat overwicht volstond niet om de aartsgevaarlijke Peelman op de counter aan banden te leggen. De Roeselaarse spits scoorde zijn zevende en achtste goal van de competitie. Die vaststelling bracht Regi Van Acker bij een pijnlijk punt in zijn ploeg. "We zijn er niet in geslaagd Peelman de ruimte te ontnemen. Ik wil daarvoor geen steen werpen naar onze verdediging, want het is in het middenveld dat er bij ons iets schort. Ik had gehoopt dat na de rust het invallersduo Olivier Brassart-Abdul Senanu iets wilden laten zien, maar ze hebben alleen bevestigd in negatieve zin."

"Ze hebben veel gelopen, niet gevoetbald. We hebben geen intelligente voetballers op het middenveld, daarom had ik zo graag iemand als Marc Van Britsom erbij gehaald. In de tweede helft hebben we onze spitsen bijna niet meer bereikt en precies daar liggen onze kwaliteiten. We hebben de beste aanvallers van tweede klasse. Ze moeten wel bruikbare ballen krijgen. We hebben jongens die allemaal heel hard hun best doen. De ene week is het Johan Mücher die heel goed speelt, de andere week is het Gunter Ribus of William Verbeeck, maar dat is niet voldoende om een rol van betekenis te spelen in de top van het klassement. Dat zeg ik al van de tweede dag dat ik op de Bosuil ben, alleen schijnt niemand mij te geloven."

Pivaljevic-Peelman maken reputatie waar
R.A.F.C. had in de eerste helft ruim voldoende kansen om de wedstrijd te beslissen. Dat het slechts 2-1 was, had KSV Roeselare vooral te danken aan een schitterende doelmen Decaestecker. Peelman knalde op het kwartier vanop 25 meter binnen, maar lang hield de onverdiende voorsprong niet stand. Eerst Ganiyu Owolabi en nadien een onhoudbare Darko Pivaljevic brachten de thuisploeg nog voor de rust op voorsprong. Na een kwartier in de tweede helft scoorde Yousfi de verrassende gelijkmaker. Darko Pivaljevic leek vlak daarop met zijn tweede goal het spitsenduel met Peelman in zijn voordeel te beslechten, maar toen verloor rood-wit op onverklaarbare wijze de pedalen.

Het middenveld werd helemaal prijsgegeven. Peelman tikte zijn achtste van het seizoen voorbij Aleks Klak. R.A.F.C. slaakte nog een zucht van verlichting toen de scheidsrechter de ogen sloot bij een zeer dubieuze ingreep van Dragan Siljanoski op Maté in de zestienmeter.

Aleks Klak verdringt Parizek uit het doel
Oldrich Parizek werd tijdens de rust in het Antwerpdoel vervangen door Aleks Klak. Na een afwezigheid van tien maanden speelde de Poolse doelman weer in het eerste elftal. Er was geen sprake van een blesure bij Oldrich Parizek. Regi Van Acker was niet tevreden over de eerste helft van de Tsjech. "Onze eerste tegengoal was een onhoudbaar doelpunt," zegt Van Acker. "Oldrich Parizek brengt ons te vaak in de problemen, omdat het uitverdedigen lang duurt. Aleks Klak bewees vrijdag bij de invallers dat hij klaar is." Niemand bij R Antwerp FC twijfelt eraan dat Klak nummer één is als hij fit is.

Gevaarlijke spitsbroeders Owolabi en Pivaljevic
Handenvol doelkansen, spanning en spektakel, zes goals, opportunistische staaltjes van Peelman en Ganiyu Owolabi, een blunderende scheidsrechter, de fluwelen baltoets van Frunza, opendeurdagen in beide verdedigingen, hoge amusementswaarde... en twee trainers die na afloop vonden dat hun elftal de overwinning verdiende. Kortom, R Antwerp FC - SK Roeselare was een wedstrijd die zowat alles had wat voetbal tot de mooiste en leukste balsport ter wereld maakt. Toch woog vooral de frustratie na afloop door bij roodwit. Het moest voor de vierde keer dit seizoen met een gelijkspel genoegen nemen.

In de eerste helft voetbalde de snel storende en vlot combinerende thuisploeg SK Roeselare op een hoopje. Toch waren het de bezoekers die bij hun eerste (en enige) actie op voorsprong klommen langs de onvermijdelijke Peelman. R.A.F.C. reageerde gepast en zette de achterstand in minder dan tien minuten om in een voorsprong via de gevaarlijke spitsbroeders Ganiyu Owolabi en Darko Pivaljevic. Het rood-witte afwerkingspercentage lag veel te laag. Dat brak na de rust zuur op. Het was luxe-invaller Frunza die de partij in Roeselaars voordeel deed kantelen.

De luie en statische, maar o zo talentrijke Roemeen wisselde technische hoogstandjes af met loepzuivere passes en degradeerde de Antwerpmiddenvelders tot meelopertjes. Yousfi en Peelman vertaalden het bezoekende overwicht in de nodige doelpunten en een gelijkspel (D.G. - Het Nieuwsblad - 21/09/1998).

10 Gert Peelman

46' 21 Oldrich Parizek (uit)/
1 Aleksander Klak (in)

46' 6 William Verbeeck (uit)/
8 Olivier Brassart (in)

72' 10 Sandro da Silva (uit)/
2 Abdul Saleem Senanu (in)

2 Mehdi Akouz (uit)/
12 Christian Bouckenooghe (in)
46'

5 Lieven Verkindere (uit)/
15 Florin Frunza (in)
46'

11 Steev Yousfi (uit)/
13 Dieter Dever (in)
77'

Gert Peelman 0-1 16'
18' Ganiyu Owolabi 1-1
26' Darko Pivaljevic 2-1
      Mehdi Akouz 38'
      Nico Verheyen 44'
Ruststand 2-1
      Steev Yousfi 2-2 58'
60' Darko Pivaljevic 3-2
      Gert Peelman 3-3 70'
90' Eindstand 3-3 90'