12.10.1974 Plaats: Guldensporenstadion

Scheidsrechter: Marcel Derijcke
Toeschouwers: 500

Na KV Kortrijk - Royal Antwerp FC
Royal Antwerp Fc behaalde zaterdagmiddag een vlotte 1-3 zege bij tweedeklasser KV Kortrijk. Zonder aanvallers Flemming Lund en Ove Eklund en zonder de gekwetste Jim De Schryver, maar met de heropgeviste Robert Geens, keken de Antwerpspelers toch een weinig verbaasd naar een goede Kortrijkse start. Die leverde al in de vijfde minuut een doelpunt op. Na de derde opeenvolgende knappe voorzet van Braem verscheen Reyers afgezonderd voor Jean Trappeniers die geen verhaal had tegen de goedgeplaatste bal van Kortrijks spelmaker. Het antwoord van de Great Old liet niet lang op zich wachten.

Had hij even tevoren een reuzenkans verkeken, wist Jos Heyligen rond de 25e minuut een voorbeeldig Antwerps kwartiertje met de gelijkmaker af te ronden. Een mislukt ontzetten van verdediger Brncic in de tweede helft, schonk Louis Pilot de kans om Royal Antwerp FC op voorsprong te schieten. KVK, dat zich als een knap sparring-partner aanstelde, was door die treffer niet aangeslagen. Langs beide kanten werden nog geregeld rijpe kansen afgedwongen. Het was tenslotte Jos Van Riel die na samenspel met Karl Kodat de eindcijfers vastlegde.

Alfred Riedl

46' Christian Muylle (uit)/
Jaak Balcaen (in)

46' Gilbert Marmenhout (uit)/
Marlier (in)

46' Boudewijn Braem (uit)/
Vannesten (in)

46' Michel Timmerman (uit)/
Dirk Demets (in)

46' Eddy Kinsabil (uit)/
Roland Keyngaert (in)

61' Willy Vervaecke (uit)/
Buysschaert (in)

0 René Desaeyere (uit)/
Frans Vermeyen (in)
46'

0 Alfred Riedl (uit)/
Louis van Gaal (in)
46'

0 Jean Trappeniers (uit)/
Eddy Braem (in)
46'

4' Wim Reijers 1-0
      Jos Heyligen 1-1 25'
Ruststand 1-1
      Louis Pilot 1-2 63'
      Jos Van Riel 1-3 76'
90' Eindstand 1-3 90'