R.A.A. Louviéroise R. Antwerp F.C.
3 1
25.05.1975 Plaats: Tivolistadion

Royal Antwerp FC liet stoom af te La Louvière
La Louvière - Royal Antwerp FC trad in de oefenwedstrijd tegen de neo-eersteklassers aan zonder René Desaeyere en Flemming Lund. De bezoekers hebben enkel in de eerste helft een geslaagde herhaling kunnen houden met het oog op de bekerfinale. Ze lieten daarna geleidelijk stoom af en verloren uiteindelijk- met 3-1. Bahamonde was de grote blikvanger en bezieler van een sensationele start. Jean Trappeniers kreeg meer werk op te knappen dan hem lief was. Al na zes minuten werd een aanval langs Foda door Cordiez keihard besloten. Royal Antwerp FC reageerde op klassieke wijze, vooral via een opgemerkte Louis van Gaal.

Rond het kwartier profiteerde Karl Kodat van een slecht ontzetten van Mordant om gelijk te stellen. Louis van Gaal bleef de lakens uitdelen, maar Alfred Riedl was te persoonlijk. Onder impuls van Foda bleef de thuisploeg hard drukken, Xavier Caers en Jos Velser konden de meester stoten opvangen. In de laatste minuten van de eerste helft zorgde Karl Kodat nog voor een paar gevaarlijke situaties. Royal Antwerp FC werd een strafschop geweigerd als Karl Kodat gesandwicht werd. Rusten met 1-1.

Het daverende 30-meterschot van Bahamonde in de 55e minuut beloonde De Wolven voor hun knappe vierde kwartier. Meteen zat er een uitbundige sfeer in het stadion, waar na afloop nog een vuurwerk in de clubkleuren werd afgestoken. Rond het uur sloeg Royal Antwerp Fc nog eens terug. Stassin stopte de kogel van Alfred Riedl. Tien minuten voor tijd stond Jean Trappeniers machteloos tegen een grondscherend schot van Crombez.
(J. Van der Linden - bron: GvA - 26/05/1975)

Karl Kodat
90' Eindstand 3-1 90'