06.11.1973 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Jozef Fauter
Toeschouwers: 3.000

Na Royal Antwerp FC - PSV Eindhoven
Aan de vriendschappelijke wedstrijd die Royal Antwerp FC dinsdagavond tegen PSV Eindhoven speelde ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het Bosuilstadion, zijn de toeschouwers niet bedrogen uitgekomen.

Royal Antwerp FC bracht bevestiging van een grotere homogeniteit der laatste weken met een goede Frans Vermeyen als spelmaker, keurige voorzetten van René Desaeyere, een krachtige schakel als Louis Pilot en een opvallende Jos Van Riel. Hoewel de thuisploeg een zekere veldmeerderheid verwierf, kwam ze in de eerste helft niet verder dan een reeks hoekschoppen, dank zij knap interceptiewerk van PSV-doelman Van Gerwen en een stevige afweergordel rond verdediger Van Kraay.

Opvallende tussenkomsten moest Van Gerwen vooral in het derde kwartier opbrengen toen hij Frans Vermeyen, Karl Kodat, Ove Eklund en Jos Van Riel van een doelpunt hield. Aan de overzijde moest Jean Trappeniers zich reppen op een schot van Van der Kuylen. Royal Antwerp FC had het geluk dat Jos Van Riel op de lijn haar verslagen doelman kon bijspringen.

Drie vervanging bij Royal Antwerp FC na de rusten en de overschakeling van PSV naar een veel hoger ritme dreven de wedstrijd in de tweede helft een hele andere richting uit. Rood-wit kwam onder felle druk te staan en enkel Flemming Lund kon voor enige ontlasting zorgen. PSV maakte er onder impuls van Van der Kuylen, Strik en Van de Kerkhof een vlotte 1-3 zege van.

Geen elftal beschikbaar!

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 522

Louis van Gaal
90' Eindstand 1-3 90'