12.08.1973 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Pierre Wouters
Toeschouwers: 7.000

Rood-witten zeer verdienstelijk
7.000 toeschouwers, onder wie talrijke Spaanse gastarbeiders, die voor de nodige aanmoedigingen zorgden, hebben een verdienstelijke thuisploeg aan het werk gezien. Nadat Willy Van Der Wee in de bloemen was gezet voor zijn meer dan 300 wedstrijden in het eerste elftal, bleek onmiddellijk dat de bezoekers uitstekende balspelers waren. Zij zorgden nagenoeg een kwartier voor balbezit, zodat Royal Antwerp FC nauwelijks bij de bal geraakte. Doelkansen kwamen daaruit niet voort. Het was zelfs Roger Van Gool die in de achttiende minuut Sadurni op de korrel nam. Dit bleek voor CF Barcelona wel een sein, want Jean Trappeniers moest onmiddellijk daarop in de voeten duikelen van Juanito, die zich een gevaarlijk linksbuiten toonde.

Royal Antwerp FC deed over de duur van de match loffelijke pogingen om beweeglijk te voetballen. Tijdens de tweede helft slaagde het daar mede door het inbrengen van André Heerwegh wel in. Echte dreiging vloeide er evenwel niet uit voort. Frans Vermeyen en André Heerwegh waren nog het gevaarlijkst met afstandsschoten. Frans Vermeyen was de man in het Antwerpse middenveld van waaruit hij herhaaldelijk snoeperige voorzetten uitdeelde om de tegenstoten van de rood-witten te lanceren. Speelde Royal Antwerp FC nu wel beter mee, Jean Trappeniers moest zich tweemaal reppen, wat hem trouwens open doekjes bezorgde. Eerst verhinderde hij een kopbalpoging van Cos, daarna een even gevaarlijke poging van Juanito. Vooraleer CF Barcelona op voorsprong kwam lang Filosia, die vanop 25 meter een magistraal schot afvuurde, had Royal Antwerp FC zelf nog pech gehad toen Ove Eklund, steeds goed aangespeeld door Frans Vermeyen, enkel keren te hoog mikte.

De positieverwisseling tussen Roger Van Gool en Louis van Gaal kon Royal Antwerp FC niet veel helpen. De rood-witten bleven netjes meespelen. Rond de 55e minuut waren Ove Eklund en Flemming Lund dicht bij een doelpunt. Louis van Gaal zag een gevaarlijke kopstoot door Sadurni afgeweerd worden, nadat Frans Vermeyen weer voor de bevoorrading had gezorgd. Jean Trappeniers moest ondertussen waakzaam blijven voor Rexach en Juanito, al was Royal Antwerp FC wel op gelijke hoogte gekomen als Xavier Caers zijn strafschop niet overtrapt had. Ref Wouters oordeelde een overtreding op Flemming Lund een strafschop waard. In de 74e minuut werd het lot van de thuisploeg bezegeld. Cos devieerde de bal behendig en Filosia trof nogmaals raak. Dit gebeurde in feite tegen de gang van het spel in, al moet gezegd dat Frans Vermeyen lichtjes afgezwakt was. Hiermee haalde CF Barcelona na een sportieve wedstrijd, waarin Royal Antwerp FC beslist erg verdienstelijk voetbal bracht, een eerste zege na een 3-3 gelijkspel te Düsseldorf en een 1-0 verlies bij PSV.

Rexach

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 522

Barrios (in)

90' Eindstand 0-2 90'